r
Nosalty Logó

Túrós boci kráter

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós boci kráter
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 370 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3690 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 267 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    736 g
  • Cink
    66 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 370 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.9 g

Zsír

  • Összesen
    104.9 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    930 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7360.5 g
  • Cink
    658 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    1438 mg
  • Vas
    515 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    2786 mg
  • Nátrium
    1405 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    589.6 g
  • Cukor
    323 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    403.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    483 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    751 mg
  • Retinol - A vitamin:
    481 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1289 micro
Összesen 3690 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    533.9 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót kikeverjük a porcukorral és egy ek vanília aromával.
  2. 5 tojásfehérjét kemény habbá verünk egy vanilin cukorral.
  3. A sárgákat 200 g cukorralfehéredésig turmixoljuk, majd hozzáadjuk a többi anyagot, tejet, olajat, kakaót, rumaromát, lisztet és a sütőport.
  4. Majd a habot is beleegyengetjük.
  5. Kikenünk egy tepsit vajjal és lisztel, majd beleöntjük a masszát, és a túrót evőkanállal beledobálgatjuk.
  6. 10 perc nagy lángon, 35 perc kislángon, és már kész is. :)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 555
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 56922
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Készítettem egy héttel ez előtt egy pudingos krátert, és a családnak nagyon bejött, és jött az ötlet, hogy milyen lenne, ha túrós lenne a töltelék? :) Tejfölös cukros réteget persze lehet it is csinálni még hozzá, aki úgy szereti.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...