r
Nosalty Logó

Túrós blinc

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Túrós blinc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Az áfonyaszószhoz

Összesen 626 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Az áfonyaszószhoz

Összesen 3754 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Az áfonyaszószhoz

Összesen 205 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    759.3 g
  • Cink
    152 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    118 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    15 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    70 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 626 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.9 g

Zsír

  • Összesen
    218.9 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    903 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4555.9 g
  • Cink
    914 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    856 mg
  • Vas
    705 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    1355 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    36 mg
  • Mangán
    30 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    328.4 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    861 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1233 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    88 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    421 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    523 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    933 micro
Összesen 3754 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.1 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

Az áfonyaszószhoz

Elkészítés

A palacsintához

  1. Először készítsük el a palacsintákat. Kézi habverővel keverjük össze a tésztának valókat. Először a lisztet a tojással, majd a folyadékot, és végül az ízesítőket. Keverjük csomómentesre, majd tegyük félre a hűtőbe egy rövid időre.
  2. Közben olvasszuk meg a vajat, és hagyjuk egy kicsit visszahűlni. Amikor a palacsintatészta pihenőideje letelt, keverjünk hozzá egy evőkanálnyi olvasztott vajat.
  3. Hevítsünk fel egy nagyjából 20 cm átmérőjű palacsintasütőt, és egy kevés vajat kenjünk el benne, hogy filmréteg szerűen bevonja az edényt. Amikor a serpenyő kellőképpen felforrósodott, öntsünk bele annyi tésztát, hogy épp beborítsa az alját, rázogassuk, hogy a tészta szétterjedjen. (Így a palacsintának lesz egy magasabb széle a serpenyő peremén, pont erre van szükségünk.)
  4. Süssük a palacsinta egyik oldalát, amíg a széle már kezd visszapöndörödni, és az alja teljesen megköt. Fordítsuk át egy tányérra, sült felével fölfelé, és takarjuk le egy konyharuhával. Folytassuk a palacsintasütést, amíg a tészta el nem fogy. 12 palacsinta kell, hogy legyen.
  5. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra légkeveréssel. A maradék olvasztott vaj egy részével kenjük ki a tálat, amelyben a blinceket fogjuk kisütni.

A töltelékhez

  1. Keverjük sima krémmé a töltelék hozzávalóit.
  2. Fektessünk magunk elé egy palacsintát, sült felével lefelé. Halmozzunk a közepére egy púpozott evőkanál tölteléket, és készítsünk batyukat belőlük.
  3. Kenjük meg a tetejüket bőven a maradék olvasztott vajjal, és süssük 20- 30 percig, amíg a blincek szép aranyszínűre pirulnak. Amíg sülnek, készítsük el az öntetet.

Az áfonyaszószhoz

  1. Tegyük az áfonyát egy edénybe a cukorral és a citromlével, és közepesen nagy lángon forraljuk fel. Hagyjuk 10 percig forrni. Keverjük hozzá a keményítőt, és főzzük tovább még fél percig, amíg a szósz szép sűrű és fényes nem lesz.
  2. Kivesszük a sütőből a blinceket, majd kicsit hagyjuk hűlni, és megszórjuk porcukorral, és őrölt fahéjjal.
  3. A tejföllel leöntjük közvetlen tálalás előtt, és a szósszal kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1889
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 13.

Ajánló

12 darab lesz belőle, 6 személynek elegendő.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós blinc
Zsuzsamama56 322 recept

Nigella kiváló desszertjét készítettem el. Nagyon finom.

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

Az áfonyaszószhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...