Túrós blinc
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
A palacsintához
-
18g tojás23 kcal
-
25g tej14 kcal
-
13g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
23g finomliszt85 kcal
-
17g vaj120 kcal
A töltelékhez
-
58g tehéntúró86 kcal
-
33g krémsajt83 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
Az áfonyaszószhoz
Összesen
626
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
A palacsintához
-
110g tojás138 kcal
-
150g tej84 kcal
-
75g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
140g finomliszt510 kcal
-
100g vaj717 kcal
A töltelékhez
-
350g tehéntúró515 kcal
-
200g krémsajt500 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
Az áfonyaszószhoz
Összesen
3754
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
A palacsintához
-
6g tojás8 kcal
-
8.2g tej5 kcal
-
4.1g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
7.6g finomliszt28 kcal
-
5.4g vaj39 kcal
A töltelékhez
-
19.1g tehéntúró28 kcal
-
10.9g krémsajt27 kcal
-
3g tojás4 kcal
-
2.7g cukor11 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0.3g vaníliaaroma0 kcal
Az áfonyaszószhoz
-
10.9g fekete áfonya6 kcal
-
2.7g cukor11 kcal
-
2.2g citromlé0 kcal
-
0.8g étkezési keményítő3 kcal
-
2.2g porcukor8 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
13.6g tejföl27 kcal
Összesen
205
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.6 g
Zsír
-
Összesen 36.5 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 759.3 g
-
Cink 152 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 118 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 226 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.7 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 143.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 205 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 15 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 70 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 201 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 155 micro
Összesen
626
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 111.9 g
Zsír
-
Összesen 218.9 g
-
Telített zsírsav 96 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 903 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4555.9 g
-
Cink 914 mg
-
Szelén 104 mg
-
Kálcium 856 mg
-
Vas 705 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 1355 mg
-
Nátrium 444 mg
-
Réz 36 mg
-
Mangán 30 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 328.4 g
-
Cukor 187 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 861 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1233 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 88 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 421 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 143 micro
-
Kolin: 523 mg
-
Retinol - A vitamin: 1206 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 285 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 933 micro
Összesen
3754
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 248.1 g
-
Cink 50 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 23 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
205
kcal
Hozzávalók
A palacsintához
-
2 db tojás
-
1.5 dl tej
-
75 ml víz
-
1 csipet só
-
14 dkg finomliszt
A töltelékhez
-
35 dkg tehéntúró
-
20 dkg krémsajt
-
1 db tojás
-
5 dkg cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
5 ml vaníliaaroma
Az áfonyaszószhoz
-
20 dkg fekete áfonya
-
5 dkg cukor
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
1 kávéskanál fahéj
Elkészítés
A palacsintához
- Először készítsük el a palacsintákat. Kézi habverővel keverjük össze a tésztának valókat. Először a lisztet a tojással, majd a folyadékot, és végül az ízesítőket. Keverjük csomómentesre, majd tegyük félre a hűtőbe egy rövid időre.
- Közben olvasszuk meg a vajat, és hagyjuk egy kicsit visszahűlni. Amikor a palacsintatészta pihenőideje letelt, keverjünk hozzá egy evőkanálnyi olvasztott vajat.
- Hevítsünk fel egy nagyjából 20 cm átmérőjű palacsintasütőt, és egy kevés vajat kenjünk el benne, hogy filmréteg szerűen bevonja az edényt. Amikor a serpenyő kellőképpen felforrósodott, öntsünk bele annyi tésztát, hogy épp beborítsa az alját, rázogassuk, hogy a tészta szétterjedjen. (Így a palacsintának lesz egy magasabb széle a serpenyő peremén, pont erre van szükségünk.)
- Süssük a palacsinta egyik oldalát, amíg a széle már kezd visszapöndörödni, és az alja teljesen megköt. Fordítsuk át egy tányérra, sült felével fölfelé, és takarjuk le egy konyharuhával. Folytassuk a palacsintasütést, amíg a tészta el nem fogy. 12 palacsinta kell, hogy legyen.
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra légkeveréssel. A maradék olvasztott vaj egy részével kenjük ki a tálat, amelyben a blinceket fogjuk kisütni.
A töltelékhez
- Keverjük sima krémmé a töltelék hozzávalóit.
- Fektessünk magunk elé egy palacsintát, sült felével lefelé. Halmozzunk a közepére egy púpozott evőkanál tölteléket, és készítsünk batyukat belőlük.
- Kenjük meg a tetejüket bőven a maradék olvasztott vajjal, és süssük 20- 30 percig, amíg a blincek szép aranyszínűre pirulnak. Amíg sülnek, készítsük el az öntetet.
Az áfonyaszószhoz
- Tegyük az áfonyát egy edénybe a cukorral és a citromlével, és közepesen nagy lángon forraljuk fel. Hagyjuk 10 percig forrni. Keverjük hozzá a keményítőt, és főzzük tovább még fél percig, amíg a szósz szép sűrű és fényes nem lesz.
- Kivesszük a sütőből a blinceket, majd kicsit hagyjuk hűlni, és megszórjuk porcukorral, és őrölt fahéjjal.
- A tejföllel leöntjük közvetlen tálalás előtt, és a szósszal kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20x26
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1889
- Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 13.
Ajánló
12 darab lesz belőle, 6 személynek elegendő.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Zsuzsamama56
322 recept
Nigella kiváló desszertjét készítettem el. Nagyon finom.