r
Nosalty Logó

Túrós batyu karamellizált mangóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Napfény és fűszer
Túrós batyu karamellizált mangóval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 567 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4532 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 227 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    820.9 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 567 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    183.8 g

Zsír

  • Összesen
    133.5 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1003 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6567.2 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    281 mg
  • Kálcium
    998 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    2091 mg
  • Nátrium
    572 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    626.1 g
  • Cukor
    157 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    721.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    907 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    553 micro
  • Kolin:
    731 mg
  • Retinol - A vitamin:
    837 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    816 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1032 micro
Összesen 4532 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.1 g
  • Cink
    65 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit gépbe tesszük, és bedagasztatjuk. 45-50 percre félretesszük kelni.
  2. Addig elkészítjük a tölteléket.
  3. A mangót félbevágjuk, a húsát apró kockákra vágjuk. Természetesen a héja és a magja kuka.
  4. A barna cukrot karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a mangót. Egyet-kettőt keverünk rajta, és meghintjük a pudinggal. Ettől besűrűsödik kicsit, és nem enged levet. Félretesszük hűlni.
  5. A túrót ízesítjük, majd töltés előtt hozzáadjuk a tojások felvert habját.
  6. A tésztát kinyújtjuk kb. fél cm vastagra, majd pizzavágóval négyzetekre daraboljuk.
  7. Mindegyik négyzet közepébe teszünk egy kanálka túrót, majd erre egy kis mangót.
  8. A négyzetek csücskeit átlósan összecsípjük, és tepsire tesszük a batyukat. Még 20 percet hagyjuk kelni őket, majd felvert tojással lekenjük, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük
  9. Tálaláskor porcukorral hintjük meg. Nagyon finom, pikáns kis batyuk lettek.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4459
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós batyu karamellizált mangóval
Napfény és fűszer 34 recept

Kelt tészta minden mennyiségben és formában a kedvencünk.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...