r
Nosalty Logó

Túrós batyu helena konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Túrós batyu helena konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Kelt tészta

Túró töltelék

Összesen 965 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Kelt tészta

Túró töltelék

Összesen 4823 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Kelt tészta

Túró töltelék

Összesen 263 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1240 g
  • Cink
    262 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    202 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    412 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.8 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    112 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 965 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.7 g

Zsír

  • Összesen
    120 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    532 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6200 g
  • Cink
    1310 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    867 mg
  • Vas
    1012 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    2058 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    759 g
  • Cukor
    280 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    560.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    702 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    539 micro
  • Kolin:
    387 mg
  • Retinol - A vitamin:
    692 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    595 micro
Összesen 4823 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.7 g
  • Cink
    72 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    33 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 263 kcal

Hozzávalók

Kelt tészta

Túró töltelék

Elkészítés

Kelt tészta

  1. Az élesztőt kevés meleg, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk az élesztőt, a tojást, és jól kidolgozzuk a tésztát. A vajat olvasztva adjuk hozzá, kb. 10 perc dagasztás után.
  3. A tésztát szép simává dolgozzuk, majd kelesztjük.
  4. Kelesztés után kinyújtjuk, kockákra vágjuk, és megtöltjük túróval, a 4 sarkát összefogjuk, és jól nyomjuk össze.
  5. Kivajazzuk a tepsit, és belerakjuk a batyukat, majd kelesztjük. Megkenjük tojással vagy olajjal.
  6. Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. Tetejét vaníliás porcukorral megszórjuk.

Túró töltelék

  1. A túrót törjük át, és adjuk hozzá a cukrot, a beáztatott mazsolát, a tojássárgáját, és a felvert tojásfehérjét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4972
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Ma a bableves mellé készítettem, és nagyon jól sikerült. A kelt tésztákat már rendszeresen csakis tang zhonggal készítem, ilyenkor kevesebb tej kell hozzá.

Hozzávalók

Kelt tészta

Túró töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...