r
Nosalty Logó

Túrós batyu bodzával Giovanna konyhájából

Giovanna
Túrós batyu bodzával Giovanna konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Batyutészta

Bodzás túrókrém

Tetejére

791
Kalória
27.5g
Fehérje
115.1g
Szénhidrát
23.6g
Zsír
96.2g
Víz
125.9g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
44.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Batyutészta

Bodzás túrókrém

Tetejére

Összesen 791 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Batyutészta

Bodzás túrókrém

Tetejére

Összesen 4740 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Batyutészta

Bodzás túrókrém

Tetejére

Összesen 250 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1117.7 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    169 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    115.1 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    96.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 791 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.9 g

Zsír

  • Összesen
    141.5 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6706.1 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    998 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    1980 mg
  • Nátrium
    890 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    690.8 g
  • Cukor
    269 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    577.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    917 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    515 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    821 micro
Összesen 4740 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.6 g
  • Cink
    69 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 250 kcal

Elkészítés

Batyutészta

  1. Langyos tejben az élesztőt kis cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet a sóval, cukorral, majd az élesztős tejjel, végül az olvasztott vajjal összedolgozzuk, hagyjuk duplájára kelni.

Bodzás túrókrém

  1. Az áttört túrót elkeverjük a cukorral, vaníliás pudingporral, citromhéjjal, vaníliás cukorral, tojások sárgájával és a mazsolával. A felvert tojásfehérjét óvatosan forgatjuk bele. (Vagy a két tojást csak egyszerűen hozzátesszük:)). Végül a bodzaszörppel ízesítjük.
  2. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, majd kb. 3 mm vastag négyzet alakra nyújtjuk. 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk, a közepükre teszünk egy-egy kanállal a töltelékből.
  3. A négyzetek sarkait középen összefogjuk, csavarunk rajta egyet. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, hagyjuk kb. 20 percig pihenni, végül lekenjük felvert tojással a batyukat. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 15 percig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20*20

Apósom kedvence ez a batyu, amelyen mindig az idénynek megfelelően csavarintok egyet, most éppen bodzaszezon van, ezért került a túróba bodza:) Finom, illatos, akár pár napig is puhán maradó tésztával (ha marad).

Nosalty stories

További receptek

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...