Túrós batyu bodzával Giovanna konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Giovanna
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 9% Zsír
Batyutészta
-
83g finomliszt303 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
50g tej28 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g élesztő4 kcal
Bodzás túrókrém
-
83g tehéntúró123 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
6 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
13 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
17g mazsola50 kcal
-
8g szörp25 kcal
Tetejére
-
9g tojás12 kcal
Összesen
791
kcal
- 10% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 9% Zsír
Batyutészta
-
500g finomliszt1820 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
300g tej168 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
1g só0 kcal
-
20g élesztő21 kcal
Bodzás túrókrém
-
500g tehéntúró735 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
76 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
100g mazsola299 kcal
-
50g szörp152 kcal
Tetejére
-
55g tojás69 kcal
Összesen
4740
kcal
- 10% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 9% Zsír
Batyutészta
-
26.3g finomliszt96 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
-
15.8g tej9 kcal
-
5.3g vaj38 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
1.1g élesztő1 kcal
Bodzás túrókrém
-
26.3g tehéntúró39 kcal
-
5.3g porcukor20 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
5.8g tojás7 kcal
-
1.1g vaníliás pudingpor4 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
5.3g mazsola16 kcal
-
2.6g szörp8 kcal
Tetejére
-
2.9g tojás4 kcal
Összesen
250
kcal
- 10% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.5 g
Zsír
-
Összesen 23.6 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1117.7 g
-
Cink 218 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 166 mg
-
Vas 169 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 330 mg
-
Nátrium 148 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 115.1 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 96.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 153 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 21 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 100 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 151 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 137 micro
Összesen
791
kcal
- 10% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 164.9 g
Zsír
-
Összesen 141.5 g
-
Telített zsírsav 79 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 755 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6706.1 g
-
Cink 1308 mg
-
Szelén 219 mg
-
Kálcium 998 mg
-
Vas 1011 mg
-
Magnézium 205 mg
-
Foszfor 1980 mg
-
Nátrium 890 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 44 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 690.8 g
-
Cukor 269 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 577.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 917 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 364 micro
-
Kolin: 515 mg
-
Retinol - A vitamin: 903 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 821 micro
Összesen
4740
kcal
- 10% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 352.6 g
-
Cink 69 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 53 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.3 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 32 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
250
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Batyutészta
- Langyos tejben az élesztőt kis cukorral felfuttatjuk.
- A lisztet a sóval, cukorral, majd az élesztős tejjel, végül az olvasztott vajjal összedolgozzuk, hagyjuk duplájára kelni.
Bodzás túrókrém
- Az áttört túrót elkeverjük a cukorral, vaníliás pudingporral, citromhéjjal, vaníliás cukorral, tojások sárgájával és a mazsolával. A felvert tojásfehérjét óvatosan forgatjuk bele. (Vagy a két tojást csak egyszerűen hozzátesszük:)). Végül a bodzaszörppel ízesítjük.
- A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, majd kb. 3 mm vastag négyzet alakra nyújtjuk. 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk, a közepükre teszünk egy-egy kanállal a töltelékből.
- A négyzetek sarkait középen összefogjuk, csavarunk rajta egyet. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, hagyjuk kb. 20 percig pihenni, végül lekenjük felvert tojással a batyukat. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 15 percig.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20*20
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2799
- Feltöltés dátuma: 2014. május 23.
Ajánló
Reggelire, uzsonnára, desszertként, bármikor!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Giovanna
46 recept
Apósom kedvence ez a batyu, amelyen mindig az idénynek megfelelően csavarintok egyet, most éppen bodzaszezon van, ezért került a túróba bodza:) Finom, illatos, akár pár napig is puhán maradó tésztával (ha marad).