Túrós batyu Anita konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
100g tej56 kcal
-
1g só0 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
53 kcal
-
175g finomliszt637 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
10g élesztő11 kcal
A töltelékhez
A tetejére
-
18 kcal
-
2g porcukor7 kcal
Összesen
1060
kcal
- 12% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
400g tej224 kcal
-
4g só0 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
700g finomliszt2548 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
40g élesztő42 kcal
A töltelékhez
-
500g tehéntúró735 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
22g mazsola66 kcal
A tetejére
-
71 kcal
-
7g porcukor27 kcal
Összesen
4237
kcal
- 12% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
21.5g tej12 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
-
1.3g napraforgó olaj11 kcal
-
37.6g finomliszt137 kcal
-
3g tojás4 kcal
-
2.2g élesztő2 kcal
A töltelékhez
-
26.9g tehéntúró40 kcal
-
3g tojás4 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
1.2g mazsola4 kcal
A tetejére
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
0.4g porcukor1 kcal
Összesen
228
kcal
- 12% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.1 g
Zsír
-
Összesen 23 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2005 g
-
Cink 328 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 259 mg
-
Vas 253 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 516 mg
-
Nátrium 503 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 160.6 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 135.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 32 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 150 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 136 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 153 micro
Összesen
1060
kcal
- 12% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 180.6 g
Zsír
-
Összesen 91.9 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8019.8 g
-
Cink 1310 mg
-
Szelén 271 mg
-
Kálcium 1038 mg
-
Vas 1012 mg
-
Magnézium 220 mg
-
Foszfor 2064 mg
-
Nátrium 2010 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 45 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 642.5 g
-
Cukor 99 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 543.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 127 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 543 micro
-
Kolin: 372 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 613 micro
Összesen
4237
kcal
- 12% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 431.2 g
-
Cink 70 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 54 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 108 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 32 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
228
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
4 dl tej
-
1 kk só
-
3 ek cukor
-
3 ek napraforgó olaj
-
70 dkg finomliszt
-
1 db tojás
-
4 dkg élesztő
A töltelékhez
-
50 dkg tehéntúró
-
1 db tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
A tetejére
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 ek porcukor
Elkészítés
A tésztához
- A meglangyosított tejet kelesztőtálba öntjük, beletesszük a cukrot, sót, olajat, ráöntjük a liszt egy részét, és jól elkeverjük a finomra reszelt élesztővel. Kicsit hagyjuk felfutni.
- Ezután ráütjük a tojást, majd a többi liszttel simára dolgozzuk az egészet. Olyan keménységű legyen, hogy már ne terüljön el a tálban (nokedlinál keményebb), és ne ragadjon a keverőkanálra (én kézzel szoktam dagasztani). Légmentesen lezárjuk a tálat, kétszeresére kelesztjük a tésztát.
- Amíg kel a tészta, a tölteléket elkészítjük: a hozzávalókat alaposan összekeverjük.
- A tészta kiborításánál ügyeljünk arra, hogy lisztezett legyen a deszka. Kinyújtjuk a tésztát kb. fél cm vastagságúra. Négyzetekre vágjuk, és a közepükre halmozzuk a túrótölteléket.
- A négyzet egymással szemben lévő sarkait középre behajtjuk, hogy a töltelék fedve legyen.
- Tepsibe sorakoztatjuk a batyukat (közöket olajozzuk), majd egy rövid kelesztés után előmelegített sütőbe tesszük, és készre sütjük.
- Tetejüket olajjal bekenjük, porcukorral meghintve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 93
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 9118
- Feltöltés dátuma: 2012. február 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A receptet már elég régen az egyik kolléganőmtől kaptam, amit kelesztőtálakhoz mellékeltek anno. Ebből az alaptésztából készítem a lekváros buktát, az aranygaluskát, a mákos/diós kalácsot.