r
Nosalty Logó

Túrós-barackos charlotte Etuuu konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Etuuu
Túrós-barackos charlotte Etuuu konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Piskótatekercs

Túrós-barackos krém

Összerakás

Összesen 1094 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Piskótatekercs

Túrós-barackos krém

Összerakás

Összesen 4382 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Piskótatekercs

Túrós-barackos krém

Összerakás

Összesen 218 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    416 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1780 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.2 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    244 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    311 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    493 micro
Összesen 1094 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.1 g

Zsír

  • Összesen
    135.2 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1662 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7120 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    1047 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    2289 mg
  • Nátrium
    1058 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    616.9 g
  • Cukor
    399 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    975.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1178 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    364 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    1244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1970 micro
Összesen 4382 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.6 g
  • Cink
    65 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 218 kcal

Hozzávalók

Piskótatekercs

Túrós-barackos krém

Összerakás

Elkészítés

Piskótatekercs

  1. A 8 db tojást a porcukorral habverő segítségével felverjük.
  2. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, a lereszelt citromhéjat, és a tojásos masszához keverjük.
  3. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és beleöntjük a masszát. Ezt a 200 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 5 percig, majd 170-175 fokra levesszük, és így sütjük tovább kb. 10 percig, de mindenképp tűpróbával teszteljük!
  4. A megsült piskótát konyharuhára borítjuk, levesszük róla a sütőpapírt, és konyharuhával együtt feltekerjük. Ezt 2-3-szor megismételjük, hogy ne törjön el a piskóta. Hagyjuk kihűlni.
  5. Ha kihűlt, megkenjük a lekvárral, és kb 1 cm-es csíkokra vágjuk.

Túrós-barackos krém

  1. A tejszínt kissé felverjük, hozzáadjuk a habfixálót, és tovább verjük, míg kemény hab nem lesz.
  2. A túrót pürésítjük kissé botmixerrel, majd hozzáadjuk a cukrot, a lekvárt, a zselatinfixet és végül a habot, és összekeverjük.

Összerakás

  1. A formát kibéleljük a piskótatekerccsel.
  2. Belekenjük a krémet, és a tetejére újra piskótát rakunk.
  3. 4-5 órára hűtőbe rakjuk, majd nagyobb tányérra vagy tortatálcára fordítjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3219
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Párom nagyon szereti a charlotte-ot, ezért gondoltam, készítek neki. Először nagyon izgultam, hogy a piskóta hogyan fog sikerülni, de jó lett és isteni íze lett a charlottenak. 

Hozzávalók

Piskótatekercs

Túrós-barackos krém

Összerakás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...