r
Nosalty Logó

Túrós-aszalt szilvás kelt kuglóf

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Torma
Túrós-aszalt szilvás kelt kuglóf
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

473
Kalória
11.1g
Fehérje
77.9g
Szénhidrátok
13.6g
Zsír
46.3g
Víz
32.2g
Koleszterin
4.1g
Rost
26.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 473 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3775 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 280 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 473 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.5 g

Zsír

  • Összesen
    108.9 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3045.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    590 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1133 mg
  • Nátrium
    893 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    623.2 g
  • Cukor
    210 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    370.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    874 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    761 micro
  • α-karotin
    143 micro
  • β-karotin
    1174 micro
  • β-crypt
    236 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    455 micro
Összesen 3775 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 280 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból közepesen lágy tésztát dagasztunk, majd a duplájára kelesztjük (kb. 1 óra). (Ne legyen túl lágy a tészta, mert a túrótól lágyabb lesz a kelesztés alatt!)
  2. A kelesztés után olajozott felületen félujjnyi vastagra lapogatjuk az olajos kezünkkel, majd megszórjuk az aszalt gyümölcsökkel és a cukorral. Hosszanti oldalánál feltekerjük, majd a kivajazott kuglófformába tesszük. A végeket összenyomkodjuk, és kb. 30 percet újból kelesztjük.
  3. 160 fokra előmelegített sütőben sütjük 45-50 percet. (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e!)
  4. Pár perc után kivesszük a sütőből, és sütőrácson hűtjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Friss házi túró aszalt szilvával; nálunk nagyon sikeres kombináció! A maréknyi aszalt sárgabarackot pedig főleg a kontrasztos színek miatt tettem bele. A kelt kuglóf receptemet turbóztam meg a házilag készített, friss túróval, ami tulajdonképpen a házi sajtom, kevesebb préseléssel. Habár nem látszik a túró a tésztán, de az íze az nagyon jól érződik; és az illó-olajos citromhéj és vanília bámulatosan elvarázsolták az ízeket!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Duplacsokis kuglóf

Ha van otthon kuglófformánk, aligha menekülünk az ünnepi kuglófsütések elől. A piskótás süteményt azonban nemcsak ünnepek alatt érdemes elkészíteni, hiszen meglepően egyszerű, de ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!