r
Nosalty Logó

Túrós-almás lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Erzsi
Túrós-almás lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Töltelék

Összesen 1656 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Töltelék

Összesen 9935 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Töltelék

Összesen 336 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    99.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1599.2 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    169 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    576 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.4 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    188 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    965 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    906 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    695 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 1656 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.9 g

Zsír

  • Összesen
    599 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    267 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    166 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9595.3 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    321 mg
  • Kálcium
    1608 mg
  • Vas
    1014 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    3457 mg
  • Nátrium
    1526 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    950.7 g
  • Cukor
    426 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1127.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5792 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    63 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    615 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    402 micro
  • Kolin:
    1143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5437 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    4168 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1526 micro
Összesen 9935 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.4 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 336 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelék

Elkészítés

Tésztához

  1. A tésztának valókat összegyúrjuk, és kettőbe vesszük.
  2. Az egyiket kinyújtjuk, és vajazott, lisztezett tepsiben 10 percig elősütjük.
  3. A margarint a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, a legvégén fakanállal óvatosan belekeverjük a felvert habot.
  4. A tölteléket felkenjük a már elősütött tészta tetejére, és elsimítjuk.
  5. A másik tésztát is kinyújtjuk, és ráhelyezzük a töltelékre.
  6. Cukros vízzel megkenjük, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36×40
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6898
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 13.

Ajánló

Mindenkinek, aki szereti a túrós-almás sütiket. Az almát más gyümölccsel is lehet helyettesíteni, aki úgy gondolja. Egyszerű és finom süti.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy régi recept, amit most találtam meg, és úgy gondoltam, elkészítem. Már nem is emlékeztem rá, hogy milyen finom.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelék

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...