r
Nosalty Logó

Túrókrémes szilvás lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nusi Kezdi konyhaja
Túrókrémes szilvás lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 747 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 8949 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 257 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 747 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    269.4 g

Zsír

  • Összesen
    390 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    1808 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4999.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    435 mg
  • Kálcium
    1184 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    2153 mg
  • Nátrium
    858 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1064.7 g
  • Cukor
    274 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    624.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3387 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    928 micro
  • Kolin:
    1206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3278 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1281 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1881 micro
Összesen 8949 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 257 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy bögrében fél dl tejet meglangyosítunk, hozzáadjuk cukrot, élesztőt, 1 csapott evőkanál lisztet, jól kikavarjuk és hagyjuk, míg megkel (nem folyik).
  2. A lisztet megszitáljuk, elmorzsoljuk a margarint, és hozzáadjuk a sót, a citrom héját, a felvert tojásokat, a felfuttatott élesztőt, és az 1 dl langyos tejben feloldott édesítőtablettát, a megmaradt tejet, és egy fakanállal összedolgozzuk. Ha túl kemény, tejet adunk hozzá, ha túl lágy, egy kicsi lisztet teszünk bele, ezután kézzel dagasztjuk. Mikor a kezünkhöz és a tálhoz se ragad, meghintjük a tetejét liszttel, és kelni hagyjuk letakarva meleg helyen!
  3. Elkészítjük a tehéntúrós krémet: a tehéntúrót jól összetörjük kézi mixerrel, tojássárgájával, cukorral, tejföllel, búzadarával, liszttel, olvasztott vajjal, vaníliás cukorral összekeverjük, és végül a tojásfehérje keményre vert habját is hozzáadjuk.
  4. Amikor megkelt (duplájára dagadt) lisztes nyújtódeszkára borítjuk, három cipóra osztjuk és kisodorjuk, három lisztezett tepsibe tesszük, és picit a kezünkkel a sarkait is jól kihúzzuk.
  5. A krémet szétosztjuk a három tepsiben lévő tésztákra, elkenjük egyenletesen egy lapátkával, és megszórjuk kimagolt szilvával (a húsos felével felfele). A besztercei szilva a legfinomabb, de lehet másfajta is.
  6. Forró sütőbe tesszük, és körülbelül 30 perc után takarék lángon 10 percig hagyjuk még, amíg a teteje szép világos barna nem lesz. (Ez sütőtől függ!)
  7. Tetszés szerint meg lehet szórni fahéjas porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Tepsi mérete: 30×40
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 19 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3476
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 23.

Ajánló

Gondolom, hogy mindenkinek van egy bevált kelt tészta receptje, lehet használni a szilvaslepényhez. Nekem ez azért jó, mert az édesítő tabletta könnyűvé teszi a tésztát. Aki nem szereti, el is maradhat, esetleg 2-3 kanál cukorral pótolja.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nusi Kezdi konyhaja 10 recept

Lepény jó melegen. Lehet kisebb adagot is készíteni, de nálunk egy tepsi elfogy pillanatok alatt. Nagyon szeretjük, és ha mégis megmaradna, le lehet fagyasztani, és más alkalommal felmelegíteni, épp mikor váratlan vendég érkezik. A tésztája a foszlós kalács receptje, lehet 3 kalácsot sütni, ekkor megkenjük egy felvert tojással. Van mikor a tésztából négyszögeket vágok, kb. 10×10 cm-est, és szilvalekvárt vagy baracklekvárt teszek a négyszögek közepébe, a négy sarkát összefogom, kicsit megszorítom, hogy a lekvár ne folyjon ki, belemártom napraforgó olajba, és lefelé fordítva szorosan tepsiben rakom. Hagyom egy kicsit kelni, cukorral meghintem, majd megsütöm, melegen kiborítom és szétszedem. Erdélyben ez a bukta!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...