r
Nosalty Logó

Túrókrémes-barackos leveles pite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Túrókrémes-barackos leveles pite
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A pitéhez

404
Kalória
11.7g
Fehérje
44.1g
Szénhidrátok
20.7g
Zsír
111.3g
Víz
35.9g
Koleszterin
2.4g
Rost
19.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A pitéhez

Összesen 404 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A pitéhez

Összesen 2426 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A pitéhez

Összesen 183 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.5 g
  • Cink
    87 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    67 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    111.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    40 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    789 micro
  • β-crypt
    76 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 404 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.2 g

Zsír

  • Összesen
    124.1 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2937.3 g
  • Cink
    522 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    403 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    635 mg
  • Nátrium
    931 mg
  • Réz
    20 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    264.7 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    667.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    566 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    50 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    241 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    82 micro
  • β-karotin
    4732 micro
  • β-crypt
    455 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    672 micro
Összesen 2426 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.5 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    358 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 183 kcal

Elkészítés

A pitéhez

  1. A leveles tésztából kivágunk egy tetszőleges méretű kört (használjunk sablonként tányért, sütőformát), majd egy sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük. A maradék tésztát csíkokra vágjuk, majd fonatokat készítünk, amelyeket elrendezünk a köralakú pite szélén. A pite teljes felületét lekenjük felvert tojással.
  2. A barackokat megmossuk, majd félbevágjuk, a magjukat eltávolítjuk. Egy sütőtálba tesszük őket, majd kevés citromlevet facsarunk és egy evőkanál mézet csorgatunk rájuk.
  3. A pite alapját és a barackokat 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. A tésztát nagyjából 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük, a gyümölcsnek pedig csak épp, hogy meg kell puhulnia. Vigyázzunk, ne süssük teljesen szét!
  4. A töltelékhez egy aprítógépbe tesszük a túrót, tejfölt, porcukrot, vaníliás cukrot, egy evőkanál citromlevet és a citromhéjat. Teljesen krémesre dolgozzuk (legyen kenhető, de ne túl folyós), majd félretesszük.
  5. A kihűlt tésztán elegyengetjük a túrókrémet, majd elrendezzük rajta a barackokat. A kisült szafttal lekenjük a gyümölcsöt, hogy szép fényes legyen. A pitét áfonyaszemekkel, citromfűlevelekkel és egy kevés mézzel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Friss, üde és napfényes: mindezek a jelzők tökéletesen leírják az alábbi barackos pitét, ami kevesebb, mint 30 perc alatt áll össze. Az aranybarna tészta és a puha gyümölcsök között ráadásul egy sütésmentes túrókrém is megbújik, ami igazán különlegessé teszi a desszertet.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Tejszínes carbonara spagetti

Egyszerűen elkészíthető, és mindemellett nagyszerű étel, nem fogyókúrás, de ez kell a magyar gyomornak, isteni volt, érdemes kipróbálnotok...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!