r
Nosalty Logó

Túrógombóc főzés nélkül egyszerűen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hajni pöttyös konyhája
Túrógombóc főzés nélkül egyszerűen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 325 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1950 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 166 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1003.4 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 325 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.2 g

Zsír

  • Összesen
    66 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6020.6 g
  • Cink
    1302 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    1087 mg
  • Vas
    1006 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    1226 mg
  • Nátrium
    1170 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.1 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    405.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 1950 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    512.8 g
  • Cink
    111 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    86 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    51 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy lábasba öntjük a tejet, hozzáadjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és felforraljuk. Ha felforrt beleszórjuk a grízt és folyamatos kevergetéssel pár perc alatt megfőzzük.
  2. Teljesen kihűtjük, majd belecsavarjuk a fél citrom levét. A túrót villával összetörjük és végül ezt is hozzáadjuk. A kezünkkel alaposan összekeverjük és fóliával letakarva behelyezzük a hűtőbe 1 órára.
  3. Az idő leteltével elővesszük és vizes kézzel 3 dkg-os kis gombócokat formázunk belőle és tálcára tesszük. Ha elkészültünk mindegyikkel, akkor újra hűtőbe helyezzük.
  4. A zsemlemorzsát egy serpenyőben, kis lángon az olajon megpirítjuk vigyázva, hogy ne égjen meg. Kihűtjük és a hűtőből kivéve beleforgatjuk a gombócokat. Tejföllel vagy porcukorral meghintve kínáljuk. Ízesíthetjük kaporral, úgy még finomabb, ha valaki szereti a kaprot.
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 4449
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrógombóc főzés nélkül egyszerűen
Hajni pöttyös konyhája 27 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...