r
Nosalty Logó

Tükörtojás kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Tükörtojás kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

A krémre bevonat:

Tetejére

Összesen 1203 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

A krémre bevonat:

Tetejére

Összesen 7222 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

A krémre bevonat:

Tetejére

Összesen 246 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1063.2 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.2 g
  • Cukor
    149 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    295 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    481 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 1203 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.7 g

Zsír

  • Összesen
    283.4 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6379 g
  • Cink
    786 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    1430 mg
  • Vas
    608 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    1880 mg
  • Nátrium
    1369 mg
  • Réz
    31 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1087.2 g
  • Cukor
    894 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1017.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2026 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    76 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    361 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    493 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1768 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2886 micro
  • β-crypt
    442 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    937 micro
Összesen 7222 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.5 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A krémhez:

A krémre bevonat:

Tetejére

Elkészítés

A tésztához:

  1. A tojásokat cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a meleg vizet, az étolajat. Tovább keverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is.
  2. Szilikonos sütőpapírral bélelt 20 ×30 cm-es tepsiben, 190 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
  3. Hagyjuk kihűlni, miután a papírt is leválasztottuk róla.
  4. Krém készítése: A tejjel összekeverjük a cukrokat, a búzadarát, és felfőzzük. Kihűtjük, majd a margarinnal, túróval, citrom levével és a reszelt citrom héjával habosra keverjük.
  5. A piskótát visszatesszük a tepsibe, és a krémet rásimítjuk.
  6. Felezett barackkal kirakjuk úgy, hogy majd egyenlő nagyságú kockákat tudjunk vágni. Hűtőbe tesszük dermedni.
  7. A zselatint a befőtt levével beáztatjuk. (Egy kis vizet is kellett hozzá tenni, mert nem volt meg a mennyiség). Hozzáadjuk a cukrot, és felfőzzük. Langyos állapotban ráöntjük a krémre, és a hűtőbe visszatesszük.
  8. Amikor megdermedt a zselatin, ezután szeletelhető. Tejszínhabbal is kínálhatjuk. Finom lett. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2612
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

A hétvégére sütöttem. Húsvétra is aktuális lesz a túrós sütik kedvelőinek. Nagyon finom. "Receptek nagyitól" receptes füzetből készítettem, némi módosítással.

Hozzávalók

A tésztához:

A krémhez:

A krémre bevonat:

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...