Tükörtojás kocka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
VnéEdit
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához:
-
28g tojás35 kcal
-
32g porcukor123 kcal
-
32g finomliszt115 kcal
-
13g napraforgó olaj111 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
13g víz0 kcal
A krémhez:
-
6 kcal
-
50g tehéntúró74 kcal
-
33g margarin239 kcal
-
5g búzadara19 kcal
-
67g tej37 kcal
-
33g porcukor129 kcal
-
7g citromlé1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
A krémre bevonat:
Tetejére
-
60 kcal
Összesen
1203
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához:
-
165g tojás208 kcal
-
190g porcukor735 kcal
-
190g finomliszt692 kcal
-
75g napraforgó olaj663 kcal
-
7g sütőpor4 kcal
-
75g víz0 kcal
A krémhez:
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
300g tehéntúró441 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
32g búzadara115 kcal
-
400g tej224 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
A krémre bevonat:
-
20g zselatin67 kcal
-
500g gyümölcskonzervlé1415 kcal
-
10g cukor39 kcal
Tetejére
-
500g őszibarack konzerv360 kcal
Összesen
7222
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához:
-
5.7g tojás7 kcal
-
6.5g porcukor25 kcal
-
6.5g finomliszt24 kcal
-
2.6g napraforgó olaj23 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
2.6g víz0 kcal
A krémhez:
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
10.3g tehéntúró15 kcal
-
6.8g margarin49 kcal
-
1.1g búzadara4 kcal
-
13.7g tej8 kcal
-
6.8g porcukor27 kcal
-
1.4g citromlé0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
A krémre bevonat:
-
0.7g zselatin2 kcal
-
17.1g gyümölcskonzervlé48 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
Tetejére
-
17.1g őszibarack konzerv12 kcal
Összesen
246
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.3 g
Zsír
-
Összesen 47.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1063.2 g
-
Cink 131 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 238 mg
-
Vas 101 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 313 mg
-
Nátrium 228 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 181.2 g
-
Cukor 149 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 169.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 338 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 60 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 295 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 481 micro
-
β-crypt 74 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 156 micro
Összesen
1203
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 121.7 g
Zsír
-
Összesen 283.4 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 118 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 80 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6379 g
-
Cink 786 mg
-
Szelén 115 mg
-
Kálcium 1430 mg
-
Vas 608 mg
-
Magnézium 135 mg
-
Foszfor 1880 mg
-
Nátrium 1369 mg
-
Réz 31 mg
-
Mangán 26 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1087.2 g
-
Cukor 894 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1017.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2026 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 56 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 203 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 76 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 361 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 196 micro
-
Kolin: 493 mg
-
Retinol - A vitamin: 1768 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2886 micro
-
β-crypt 442 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 937 micro
Összesen
7222
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 218.5 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.2 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 34.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 12 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 99 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
246
kcal
Hozzávalók
A tésztához:
-
3 db tojás
-
19 dkg porcukor
-
19 dkg finomliszt
-
75 ml napraforgó olaj
-
7 g sütőpor
-
75 ml víz
A krémhez:
-
1 csomag vaníliás cukor
-
30 dkg tehéntúró
-
20 dkg margarin
-
4 csapott ek búzadara
-
4 dl tej
-
20 dkg porcukor
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 citromból nyert citromhéj
A krémre bevonat:
Tetejére
Elkészítés
A tésztához:
- A tojásokat cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a meleg vizet, az étolajat. Tovább keverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is.
- Szilikonos sütőpapírral bélelt 20 ×30 cm-es tepsiben, 190 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
- Hagyjuk kihűlni, miután a papírt is leválasztottuk róla.
- Krém készítése: A tejjel összekeverjük a cukrokat, a búzadarát, és felfőzzük. Kihűtjük, majd a margarinnal, túróval, citrom levével és a reszelt citrom héjával habosra keverjük.
- A piskótát visszatesszük a tepsibe, és a krémet rásimítjuk.
- Felezett barackkal kirakjuk úgy, hogy majd egyenlő nagyságú kockákat tudjunk vágni. Hűtőbe tesszük dermedni.
- A zselatint a befőtt levével beáztatjuk. (Egy kis vizet is kellett hozzá tenni, mert nem volt meg a mennyiség). Hozzáadjuk a cukrot, és felfőzzük. Langyos állapotban ráöntjük a krémre, és a hűtőbe visszatesszük.
- Amikor megdermedt a zselatin, ezután szeletelhető. Tejszínhabbal is kínálhatjuk. Finom lett. Jó étvágyat kívánok hozzá!
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20×30
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2612
- Feltöltés dátuma: 2015. március 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
VnéEdit
295 recept
A hétvégére sütöttem. Húsvétra is aktuális lesz a túrós sütik kedvelőinek. Nagyon finom. "Receptek nagyitól" receptes füzetből készítettem, némi módosítással.