r
Nosalty Logó

Trópusi szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Trópusi szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 774 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3088 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 189 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    825.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    418 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 774 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.3 g

Zsír

  • Összesen
    160.7 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    542 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3302.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    419 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    1672 mg
  • Nátrium
    677 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    273.8 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1042.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    501 micro
  • Kolin:
    532 mg
  • Retinol - A vitamin:
    408 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    261 micro
  • β-crypt
    172 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    957 micro
Összesen 3088 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, felszeleteljük, kiverjük, sózzuk, borsozzuk.
  2. A mustárt és a mézet elkeverjük, ráöntjük a húsra, jól belemasszírozzuk, és hűtőben legalább egy órát pácoljuk.
  3. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, a hússzeleteket lisztbe forgatjuk, és pirosra sütjük. Melegen tartjuk.
  4. A visszamaradt pörcanyagra dobjuk az ananászkonzervet (pici levével), és egy kevés vízzel puhára főzzük agyümölcsöt.
  5. A tejfölt elkeverjük a mézes-mustáros pác maradékával, sózzuk, borsozzuk még. Öntünk a tejfölre egy kevés ananászt és a levéből is egy kicsit, nehogy összetúrósodjon a forró serpenyőben a hideg tejföl. Elkeverjük az egészet a serpenyőben, megvárjuk, míg rottyan párat, és összesűrűsödik. Tűzről levéve kevés almaecetet keverünk bele, hogy ne legyen túl édes a szósz.
  6. Ezalatt egy lábosban vizet forralunk, sózzuk, és kifőzzük a rizst, leszűrjük, és belekeverjük a lecsöpögtetett kukoricát.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10372
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 02.

Ajánló

Akinek túl édes, hagyja ki a mézet belőle!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kicsit talán túlzás "trópusi"-nak nevezni, de az édeskés ízek, az ananász és kukorica miatt teljesen Karibi-hangulatot idéz. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...