r
Nosalty Logó

Trikolor olasz tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Trikolor olasz tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A spenótos töltelékhez

A sajtszószhoz

A paradicsomhoz

Összesen 414 kcal
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A spenótos töltelékhez

A sajtszószhoz

A paradicsomhoz

Összesen 1652 kcal
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A spenótos töltelékhez

A sajtszószhoz

A paradicsomhoz

Összesen 29 kcal
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1941.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    1336 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1188.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    268 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3342 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    6682 micro
Összesen 414 kcal
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    140.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7764.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    1327 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    306 mg
  • Foszfor
    740 mg
  • Nátrium
    5345 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    4755 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1405 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1071 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    470 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13367 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    26729 micro
Összesen 1652 kcal
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 29 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A spenótos töltelékhez

A sajtszószhoz

A paradicsomhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztafőzéshez nagy fazék vizet melegítünk. Mikor forr, beleszórjuk a sót, és a tésztát beleállítjuk.
  2. A csomagoláson szereplő ideig főzzük, majd leszűrjük, leöblítjük, lecsepegtetjük.

A spenótos töltelékhez

  1. Egy kanál vajon megdinszteljük a lereszelt fokhagymát, a spenótot átpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd mikor már összeesett, rászórunk egy kanál lisztet. Átkeverjük, és felengedjük a tejszínnel. Ha felszívta a folyadékot, félretesszük.

A sajtszószhoz

  1. 1 dl tejszínnel felmelegítjük a mascarponét, és 2-3 ek reszelt parmezánt.

A paradicsomhoz

  1. Egy tűzálló tálba tesszük a tészta egynegyedét, melyet lefedünk a spenót felével. Ráöntjük a sajtszósz negyedét.
  2. Rá újabb negyedrész tészta jön, amire rákanalazzuk a fele paradicsomot. Borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel és oregánóval, majd meglocsoljuk a sajtszósz egynegyedével.
  3. Ezt a menetet még egyszer megismételjük. Legfelülre sajtszósz kerül, amire már frissen reszelünk parmezánt.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 20 perc alatt összesütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2619
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Trikolor olasz tészta
Évi néni 1830 recept

Ezt a receptet csak kitaláltam magamnak azokból az alapanyagokból, amit a hűtőben találtam.

Hozzávalók

A tésztához

A spenótos töltelékhez

A sajtszószhoz

A paradicsomhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...