r
Nosalty Logó

Torta pasqualina, ahogy Anger Zsolt készíti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Torta pasqualina, ahogy Anger Zsolt készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír

spenótos-ricottás töltelék

torta összeállítása

Összesen 409 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír

spenótos-ricottás töltelék

torta összeállítása

Összesen 3265 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír

spenótos-ricottás töltelék

torta összeállítása

Összesen 172 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    683.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    168 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1470 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3205 micro
Összesen 409 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.7 g

Zsír

  • Összesen
    217.8 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1428 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5467.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    1566 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    1495 mg
  • Nátrium
    1927 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    964.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2335 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    298 micro
  • K vitamin:
    1347 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    648 micro
  • Kolin:
    996 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1353 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11760 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25637 micro
Összesen 3265 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    617 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1346 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

spenótos-ricottás töltelék

torta összeállítása

Elkészítés

spenótos-ricottás töltelék

  1. Mielőtt nekiállunk a tölteléknek, érdemes a ricottát konyhapapírral bélelt tálkába kikanalazni, hogy a felesleges nedvesség távozhasson belőle és ne áztassa el a tölteléket.
  2. A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, majd rászórjuk az oregánót, a bazsalikomot, a cayenne borsot és a szerecsendiót. Picit kavargatva megfuttatjuk, hogy minél több ízt kinyerjünk a fűszerekből.
  3. A fűszeres vajon ezután megpirítjuk a felkarikázott újhagymát és a finomra aprított fokhagymát, majd hozzáadjuk az összetépkedett spenótleveleket. 10-15 perc alatt összefonnyasztjuk.
  4. Amikor kész a spenót, a ricottával együtt egy nagy tálba tesszük (a spenótból kifőtt levet próbáljuk meg nem beleönteni a tálba), ízlés szerint sózzuk borsozzuk, majd alaposan összekeverjük.

torta összeállítása

  1. A tojásokat előzőleg keményre főzzük, meghámozzuk, majd felekbe vagy negyedekbe vágjuk.
  2. A tortaformát kivajazzuk-kilisztezzük, majd hűtőbe tesszük dermedni, amíg elkészítjük a spenótos tölteléket.
  3. Amikor a töltelék elkészült, kivesszük a hűtőből a tortaformát és beleigazgatjuk az egyik csomag leveles tésztát. Az alját érdemes villával alaposan megszurkálni, hogy jól átsüljön és ne hólyagosodjon fel. A sütőt is érdemes ezen a ponton 200 fokra előmelegíteni.
  4. A tojások felét a torta aljára pakoljuk, erre rákenjük a töltelék felét, majd megismételjük a rétegezést. A torta tetejére a másik csomag tésztából csíkokat vágunk, amiket harmonikamódra meghajtogatunk és ezzel díszítjük a sós süteményt.
  5. Amikor végeztünk a díszítéssel, felvert tojással alaposan lekenjük, majd a tortát az előmelegített sütőbe tesszük, aminek a hőfokát azonnal vissza is vesszük 180-ra. 50-60 percet kell így sütni a pitét.
  6. A készre sült pitét érdemes a formában hagyni hűlni egy kicsit, hogy jól vágható legyen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 758
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A torta pasqualina egy különleges olasz finomság, ez készítette el Anger Zsolt a Nosalty konyhájában a Gorenje és a Kotányi közös nyereményjátékának alkalmából. A rétegezett húsvéti pite hagyománya Liguria régióból ered, ahol húsvétkor szokás elkészíteni. Eredetileg 33 rétegből állt ez a szaftos, sós torta, melyben minden réteg Krisztus egy-egy életévét szimbolizálta. A recept mára leegyszerűsödött, viszont a töltelékül szolgáló spenót-ricotta-tojás hármasa megmaradt. Érdemes elkészíteni húsvétra vagy akár egy sima hétvégén is, hiszen fantasztikus ízű, ugyanakkor nem bonyolult receptről van szó!

Hozzávalók

spenótos-ricottás töltelék

torta összeállítása

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...