r
Nosalty Logó

Torta di more

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Panno
Torta di more
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1257 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5027 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 323 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    88.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    315 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 1257 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    76.3 g

Zsír

  • Összesen
    352.4 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    814 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1318.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    605 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    388.2 g
  • Cukor
    169 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    445.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1345 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    425 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1261 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    674 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    835 micro
Összesen 5027 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    84.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 323 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat, a cukrot és a sót keverjük krémesre, adjuk hozzá a lisztet, vaníliát, citromhéjat és a két tojás sárgáját. Ezt addig keverjük robotgéppel, míg a tészta egy durvára darált zsemlemorzsa-szerű állagot el nem ér.
  2. Ekkor öntsük fel hideg tejjel vagy vízzel, és gyengéden paskolva állítsuk össze a tésztát. Figyeljünk rá, hogy ne gyúrjuk sokáig, mert a tészta veszíthet omlósságából. Lisztezzük be kicsit, csomagoljuk folpackba, és tegyük 1 órára hűtőbe.
  3. 1 óra leteltével vegyük ki, és béleljük ki vele formánkat (akár nyújtófával, akár kézzel nyomkodva). Ezután irány a fagyasztó, szintén 1 órára.
  4. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és 10-12 percig süssük a tésztát, míg világos aranyszínű nem lesz.
  5. Míg a tészta hűl, elkészítjük a tölteléket. A mascarponét, tejszínt, vaníliát, cukrot robotgéppel fényes-krémes habosra keverjük (Jamie ír a krémbe még 15 ek grappát vagy vin santot, egyikkel sem rendelkezvén, kihagytam ezt a lépést).
  6. Ha kihűlt a tészta, rásimítjuk a masszát, elegyengetjük. Ezután lazán rárakosgatjuk a megmosott, lecsöpögtetett szeder szemeket.
  7. Egy kis lábosban pár evőkanál vízzel éppen csak összemelegítjük a dzsemet, majd meglocsoljuk, megkenjük vele a gyümölcsöket.
  8. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott mentalevéllel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4613
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Azt tudtam, hogy pitét szeretnék sütni, méghozzá gyümölcsöset (ha netán szedres lenne, az már csak hab lenne a tortán). Úgyhogy már jó ideje nézegettem, keresgéltem különböző receptek között, míg egyszer csak szembe jött velem Jamie Oliver Olasz kaják c. könyve, ahol rábukkantam erre a pofonegyszerű, ám mégis gyöngyszem értékű finomságra.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...