Torta di more
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Panno
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
31g vaj224 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
0g só0 kcal
-
64g finomliszt232 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
5g tej3 kcal
A töltelékhez
-
0g vanília0 kcal
-
125g mascarpone505 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
78g szeder32 kcal
-
10g lekvár/ dzsem28 kcal
-
6g víz0 kcal
-
3g menta2 kcal
Összesen
1257
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
125g vaj896 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
0g só0 kcal
-
255g finomliszt928 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
20g tej11 kcal
A töltelékhez
-
0g vanília0 kcal
-
500g mascarpone2020 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
310g szeder128 kcal
-
40g lekvár/ dzsem111 kcal
-
24g víz0 kcal
-
12g menta8 kcal
Összesen
5027
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
8g vaj57 kcal
-
6.4g porcukor25 kcal
-
0g só0 kcal
-
16.4g finomliszt60 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
2.6g tojássárgája8 kcal
-
1.3g tej1 kcal
A töltelékhez
-
0g vanília0 kcal
-
32.1g mascarpone130 kcal
-
6.4g habtejszín19 kcal
-
1.9g cukor7 kcal
-
19.9g szeder8 kcal
-
2.6g lekvár/ dzsem7 kcal
-
1.5g víz0 kcal
-
0.8g menta1 kcal
Összesen
323
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 19.1 g
Zsír
-
Összesen 88.1 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 203 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 329.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.1 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 111.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 336 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 315 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 168 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 209 micro
Összesen
1257
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 76.3 g
Zsír
-
Összesen 352.4 g
-
Telített zsírsav 102 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 814 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1318.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 113 mg
-
Kálcium 341 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 139 mg
-
Foszfor 605 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 388.2 g
-
Cukor 169 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 445.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1345 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 110 micro
-
K vitamin: 71 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 225 micro
-
Kolin: 425 mg
-
Retinol - A vitamin: 1261 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 674 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 835 micro
Összesen
5027
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 22.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 84.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 28.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
323
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
125 g vaj
-
100 g porcukor
-
1 csipet só
-
255 g finomliszt
-
0.5 citromból nyert citromhéj
A töltelékhez
-
500 g mascarpone
-
100 ml habtejszín
-
3 ek cukor
-
310 g szeder
-
3 evőkanál víz
Elkészítés
A tésztához
- A vajat, a cukrot és a sót keverjük krémesre, adjuk hozzá a lisztet, vaníliát, citromhéjat és a két tojás sárgáját. Ezt addig keverjük robotgéppel, míg a tészta egy durvára darált zsemlemorzsa-szerű állagot el nem ér.
- Ekkor öntsük fel hideg tejjel vagy vízzel, és gyengéden paskolva állítsuk össze a tésztát. Figyeljünk rá, hogy ne gyúrjuk sokáig, mert a tészta veszíthet omlósságából. Lisztezzük be kicsit, csomagoljuk folpackba, és tegyük 1 órára hűtőbe.
- 1 óra leteltével vegyük ki, és béleljük ki vele formánkat (akár nyújtófával, akár kézzel nyomkodva). Ezután irány a fagyasztó, szintén 1 órára.
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és 10-12 percig süssük a tésztát, míg világos aranyszínű nem lesz.
- Míg a tészta hűl, elkészítjük a tölteléket. A mascarponét, tejszínt, vaníliát, cukrot robotgéppel fényes-krémes habosra keverjük (Jamie ír a krémbe még 15 ek grappát vagy vin santot, egyikkel sem rendelkezvén, kihagytam ezt a lépést).
- Ha kihűlt a tészta, rásimítjuk a masszát, elegyengetjük. Ezután lazán rárakosgatjuk a megmosott, lecsöpögtetett szeder szemeket.
- Egy kis lábosban pár evőkanál vízzel éppen csak összemelegítjük a dzsemet, majd meglocsoljuk, megkenjük vele a gyümölcsöket.
- Tálaláskor megszórjuk apróra vágott mentalevéllel.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 12 perc
- Receptkönyvben: 119
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4613
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Panno
63 recept
Azt tudtam, hogy pitét szeretnék sütni, méghozzá gyümölcsöset (ha netán szedres lenne, az már csak hab lenne a tortán). Úgyhogy már jó ideje nézegettem, keresgéltem különböző receptek között, míg egyszer csak szembe jött velem Jamie Oliver Olasz kaják c. könyve, ahol rábukkantam erre a pofonegyszerű, ám mégis gyöngyszem értékű finomságra.