Török pizza 2.
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
100g burgonya58 kcal
-
125g finomliszt455 kcal
-
6 kcal
-
50g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A spenótos töltelékhez
-
50g spenót8 kcal
-
13g margarin90 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g tej14 kcal
-
25g sajt88 kcal
A paradicsomos töltélékhez
-
6 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
A sajtmártáshoz
-
13g margarin90 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
75g tej42 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A kenéshez
Összesen
1094
kcal
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
400g burgonya231 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
23 kcal
-
200g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A spenótos töltelékhez
-
200g spenót33 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g tej56 kcal
-
100g sajt352 kcal
A paradicsomos töltélékhez
-
150g konzerv paradicsom24 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
A sajtmártáshoz
-
50g margarin359 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
300g tej168 kcal
-
200g sajt704 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A kenéshez
Összesen
4374
kcal
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
16.3g burgonya9 kcal
-
20.4g finomliszt74 kcal
-
0.3g instant élesztő1 kcal
-
8.2g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A spenótos töltelékhez
-
8.2g spenót1 kcal
-
2g margarin15 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.1g tej2 kcal
-
4.1g sajt14 kcal
A paradicsomos töltélékhez
-
6.1g konzerv paradicsom1 kcal
-
1.8g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
A sajtmártáshoz
-
2g margarin15 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
-
12.3g tej7 kcal
-
8.2g sajt29 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A kenéshez
Összesen
177
kcal
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.4 g
Zsír
-
Összesen 46.7 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 137 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1930.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 713 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 525 mg
-
Nátrium 517 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 124.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 251.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 637 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 202 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 181 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 446 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2300 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1029 micro
-
Lut-zea 4515 micro
Összesen
1094
kcal
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 161.4 g
Zsír
-
Összesen 186.9 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 549 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7720.9 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 244 mg
-
Kálcium 2852 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 414 mg
-
Foszfor 2102 mg
-
Nátrium 2070 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 498 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1005.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2550 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 124 mg
-
D vitamin: 103 micro
-
K vitamin: 808 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 726 micro
-
Kolin: 338 mg
-
Retinol - A vitamin: 1784 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9200 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 4118 micro
-
Lut-zea 18061 micro
Összesen
4374
kcal
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 315.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 376 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 168 micro
-
Lut-zea 738 micro
Összesen
177
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1 tasak (7 gr) instant élesztő
-
só ízlés szerint
A spenótos töltelékhez
A paradicsomos töltélékhez
-
15 dkg konzerv paradicsom
-
0.5 közepes db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
bors ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
só ízlés szerint
A sajtmártáshoz
-
5 dkg margarin
-
3 dl tej
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
A kenéshez
Elkészítés
A tésztához
- A krumplit héjastól megfőzzük, majd megpucoljuk és krumplinyomón áttörjük. A liszttel elkeverjük az instant élesztőt, sót, majd a főtt, összetört krumplihoz adjuk, és felengedjük annyi langyos vízzel, amennyit felvesz. Gyúrjuk, dagasztjuk, lágy tésztát kapunk, és egy órára félretesszük kelni.
- Közben elkészítjük a töltelékeket: a spenótos töltelékhez megpároljuk a spenótleveleket a margarinon, az összetört fokhagymával. Felengedjük a tejszínnel, és botmixerrel összedolgozzuk. Hozzáadjuk a sót, borsot, szerecsendiót.
- A paradicsomos töltelékhez a vöröshagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymával olívaolajon megpároljuk, majd felöntjük paradicsompürével, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük.
- A sajtmártáshoz a margarint megolvasztjuk, és a liszttel rántást készítünk. Felöntjük tejjel, majd amikor felmelegedett, belereszeljük a sajtot, és addig főzzük, amíg meg nem olvad a sajt. Fűszerezzük.
- A megkelt tésztát kb. 10-12 kis adagra osztjuk, és egyenként olyan hosszú lapokat nyújtunk belőle, amilyen széles a tepsi rövidebbik oldala. Hosszában a közepére kenünk a spenótos töltelékből, rászórjuk a felkockázott feta sajtot, a sajtos szószból pedig pacákat csöpögtetünk rá. A tészta széleit behajtjuk, hogy vékonyabb, hosszúkás formát kapjunk. A paradicsomos töltékkel hasonlóan járunk el, csak nem feta sajtot, hanem 3-4 szelet paradicsomot teszünk egy-egy pizzára, és ugyanúgy a sajtos töltelékből.
- Egy tepsibe 3-4 darab fér el. A fele spenótos, a fele paradicsomos lesz. Ha kész, a széleket megkenjük tojás és tej keverékével, és szezámmaggal megszórjuk.
- 200 fokon sütjük, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 372
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 45020
- Feltöltés dátuma: 2009. december 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Finom előétel, vagy vendégváró, sokféle töltelékkel készíthető.