r
Nosalty Logó

Török pizza 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Török pizza 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A spenótos töltelékhez

A paradicsomos töltélékhez

A sajtmártáshoz

A kenéshez

Összesen 1094 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A spenótos töltelékhez

A paradicsomos töltélékhez

A sajtmártáshoz

A kenéshez

Összesen 4374 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A spenótos töltelékhez

A paradicsomos töltélékhez

A sajtmártáshoz

A kenéshez

Összesen 177 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1930.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    713 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    525 mg
  • Nátrium
    517 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    637 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    202 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2300 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    4515 micro
Összesen 1094 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161.4 g

Zsír

  • Összesen
    186.9 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    549 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7720.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    2852 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    414 mg
  • Foszfor
    2102 mg
  • Nátrium
    2070 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    498 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1005.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2550 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    808 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    726 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1784 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9200 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    4118 micro
  • Lut-zea
    18061 micro
Összesen 4374 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    168 micro
  • Lut-zea
    738 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A spenótos töltelékhez

A paradicsomos töltélékhez

A sajtmártáshoz

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A krumplit héjastól megfőzzük, majd megpucoljuk és krumplinyomón áttörjük. A liszttel elkeverjük az instant élesztőt, sót, majd a főtt, összetört krumplihoz adjuk, és felengedjük annyi langyos vízzel, amennyit felvesz. Gyúrjuk, dagasztjuk, lágy tésztát kapunk, és egy órára félretesszük kelni.
  2. Közben elkészítjük a töltelékeket: a spenótos töltelékhez megpároljuk a spenótleveleket a margarinon, az összetört fokhagymával. Felengedjük a tejszínnel, és botmixerrel összedolgozzuk. Hozzáadjuk a sót, borsot, szerecsendiót.
  3. A paradicsomos töltelékhez a vöröshagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymával olívaolajon megpároljuk, majd felöntjük paradicsompürével, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük.
  4. A sajtmártáshoz a margarint megolvasztjuk, és a liszttel rántást készítünk. Felöntjük tejjel, majd amikor felmelegedett, belereszeljük a sajtot, és addig főzzük, amíg meg nem olvad a sajt. Fűszerezzük.
  5. A megkelt tésztát kb. 10-12 kis adagra osztjuk, és egyenként olyan hosszú lapokat nyújtunk belőle, amilyen széles a tepsi rövidebbik oldala. Hosszában a közepére kenünk a spenótos töltelékből, rászórjuk a felkockázott feta sajtot, a sajtos szószból pedig pacákat csöpögtetünk rá. A tészta széleit behajtjuk, hogy vékonyabb, hosszúkás formát kapjunk. A paradicsomos töltékkel hasonlóan járunk el, csak nem feta sajtot, hanem 3-4 szelet paradicsomot teszünk egy-egy pizzára, és ugyanúgy a sajtos töltelékből.
  6. Egy tepsibe 3-4 darab fér el. A fele spenótos, a fele paradicsomos lesz. Ha kész, a széleket megkenjük tojás és tej keverékével, és szezámmaggal megszórjuk.
  7. 200 fokon sütjük, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 372
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 45020
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom előétel, vagy vendégváró, sokféle töltelékkel készíthető.

Hozzávalók

A tésztához

A spenótos töltelékhez

A paradicsomos töltélékhez

A sajtmártáshoz

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...