r
Nosalty Logó

Tonhalsaláta Szityó konyhájából

Szityó
Tonhalsaláta Szityó konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

262
Kalória
20g
Fehérje
14.8g
Szénhidrátok
14.5g
Zsír
372.3g
Víz
174.6g
Koleszterin
4.6g
Rost
8.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 262 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 1048 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 56 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1422.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    930 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    372.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    176 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    146 micro
  • β-karotin
    1248 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    3474 micro
  • Lut-zea
    1229 micro
Összesen 262 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.1 g

Zsír

  • Összesen
    57.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    698 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5690.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    433 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1118 mg
  • Nátrium
    3721 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1489.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    745 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    560 micro
  • K vitamin:
    706 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    433 micro
  • Kolin:
    660 mg
  • Retinol - A vitamin:
    301 micro
  • α-karotin
    582 micro
  • β-karotin
    4994 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    13894 micro
  • Lut-zea
    4918 micro
Összesen 1048 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    79.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    739 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 56 kcal

Elkészítés

A salátához

  1. A tojásokat feltesszük főni, 8-10 perc alatt megfőzzük a kemény tojást.
  2. A saláta alapanyagait megmossuk, a salátát nagyobb-, a paradicsomot és az uborkát kisebb kockákra vágjuk, az újhagymát karikázzuk.
  3. Az öntet alapanyagait jól összekeverjük, és belekeverjük a hagymát. Így a hagyma által egyenletesen eljut mindenhova az öntet.
  4. A zöldségeket egy nagy tálba tesszük, ráöntjük a hagymás öntetet is, óvatosan összekeverjük. Belekeverjük a kissé szétmorzsolt tonhalat és a 8 részbe vágott, keményre főtt tojásokat. Ha nem akarjuk, hogy a fehér és sárga rész szétváljon, akkor az egész saláta tetejére is halmozhatjuk őket a végén.
  5. Természetesen másnapra jobban összeérnek az ízek, de nekünk már az elkészülés után azonnal ízlik.
  6. Pirítóssal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 8 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Szeretjük a tonhalat, elsősorban krém és hideg tésztasaláta formájában, de most ezt kívántam meg. Jól sikerült, azt hiszem sorozatgyártás lesz belőle.:-) A megadott költség szezonális, ez a téli számítás, vagyis a legdrágább.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Petrezselymes tojásfasírt

Valaki mesélt a tojásfasírtról, hogy gyerekkorában mennyire szerette, elmondása alapján próbáltam elkészíteni. A sok petrezselyemtől lesz igazán friss, amolyan nyárias, könnyed ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Juhtúrós puliszka sütőben sütve

Az erdélyi konyha klasszikus fogása a puliszka, de igazából Kelet-Európában erre-arra, mindenfelé találkozhatunk vele, különböző formákban. Az alábbi, juhtúróval, szalonnával és ...