Tonhalas tésztasaláta ahogy Glaser készíti
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
41g tojás52 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
8 kcal
-
38g tészta139 kcal
-
100g jégsaláta13 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
46g tonhalkonzerv92 kcal
-
4g kapribogyó1 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
38g joghurt23 kcal
-
11g majonéz59 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
413
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
165g tojás208 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
250g halványító zeller31 kcal
-
150g tészta557 kcal
-
400g jégsaláta53 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
185g tonhalkonzerv366 kcal
-
15g kapribogyó3 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
150g joghurt92 kcal
-
44g majonéz235 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1652
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
8.9g tojás11 kcal
-
21.5g paradicsom4 kcal
-
13.5g halványító zeller2 kcal
-
8.1g tészta30 kcal
-
21.5g jégsaláta3 kcal
-
4.8g lilahagyma2 kcal
-
10g tonhalkonzerv20 kcal
-
0.8g kapribogyó0 kcal
-
0.4g citromlé0 kcal
-
8.1g joghurt5 kcal
-
2.4g majonéz13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
90
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.8 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 148 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1145.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 135 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 385 mg
-
Nátrium 477 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 353.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 157 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 155 micro
-
K vitamin: 69 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 179 micro
-
Kolin: 150 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 105 micro
-
β-karotin 888 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 734 micro
Összesen
413
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 107.1 g
Zsír
-
Összesen 64.5 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 593 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4582.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 285 mg
-
Kálcium 541 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 281 mg
-
Foszfor 1540 mg
-
Nátrium 1909 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 164.6 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1414.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 628 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 620 micro
-
K vitamin: 275 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 714 micro
-
Kolin: 598 mg
-
Retinol - A vitamin: 315 micro
-
α-karotin 419 micro
-
β-karotin 3554 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 2936 micro
Összesen
1652
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 246.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 76.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 191 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 554 micro
-
Lut-zea 158 micro
Összesen
90
kcal
Hozzávalók
-
3 db tojás
-
4 közepes db paradicsom
-
250 g halványító zeller
-
1 közepes db lilahagyma
-
185 g tonhalkonzerv
-
3 teáskanál kapribogyó
-
1 ek citromlé
-
150 g joghurt
-
4 ek majonéz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A tésztát fövő sós vízben kb. 8 perc alatt megfőzzük, leszűrjük, hűlni hagyjuk. A tojásokat kb. 10 perc alatt megfőzzük, hideg vízzel leöblítjük, meghántjuk, hűlni hagyjuk.
- A paradicsomot és a zellerszárat vékony szeletekre, a jégcsapsalátát vékony csíkokra, a hagymát apró kockákra vágjuk.
- A tonhalat leszűrjük. A tonhal 2/3-át a hagymával, 2 tk kapribogyóval és a citromlével pürésítjük, majd hozzákeverjük a joghurtot és a majonézt. Sóval, borssal ízesítjük. A megmaradt tonhalat darabokra tépkedjük.
- A jégcsapsalátát, a paradicsomot, zellert, tésztát, 1 tk kapribogyót, a darabokra tépkedett tonhalat elkeverjük az öntettel. Majd óvatosan hozzákeverjük a szeletekre vágott tojásokat.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 163
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 12310
- Feltöltés dátuma: 2014. április 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy finom, laktató saláta