r
Nosalty Logó

Tonhalas tagliatelle csípős paprikával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Tonhalas tagliatelle csípős paprikával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 856 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2565 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 103 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    42.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1338.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    625 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    503.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    234 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    520 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    2808 micro
  • β-crypt
    616 micro
  • Likopin
    3088 micro
  • Lut-zea
    888 micro
Összesen 856 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    127 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4016.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    441 mg
  • Kálcium
    359 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    544 mg
  • Foszfor
    1875 mg
  • Nátrium
    750 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    442.8 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1511.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    841 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    701 mg
  • D vitamin:
    430 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1561 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    456 micro
  • β-karotin
    8425 micro
  • β-crypt
    1848 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    2663 micro
Összesen 2565 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    337 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    371 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 103 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Odateszünk 2 l vizet főni (persze pici sót szórunk bele, és kevés olajat is öntünk a vízbe, hogy a tészták össze ne ragadjanak), miután már forr a víz, beledobhatjuk a tagliatellet.
  2. Közben a szeletelt fokhagymát ésa kockára vágottpaprikát olívaolajon elkezdjük párolni, puhítani (7-8 perc).
  3. Hozzáadjuk a szintén kockázott paradicsomot és a lehámozotttököt, majd a csípőst (2-3 perc).
  4. Nem kell, hogy nagyon szétfőjenek a zöldségek, kissé megsózzuk, borsozzuk és adhatjuk is hozzá a az olajos tonhalkonzervet (az olajat nem kell leönteni) (1-2 perc).
  5. A tagliatellet leszűrjük és hozzáadjuk a tonhalas zöldséghez.
  6. A serpenyőben jól összekeverjük, hogy az ízek összeálljanak.
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2038
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Benéztem a hűtőmbe, és nagyjából ezeket a hozzávalókat találtam, amelyek összeillenek, és különleges kaját is lehet készíteni belőle. De ha éppen hiányzik a tök, megteszi a zukkíni is, vagy ha nincs paradicsom pl, az se tragédia. Ügyeskedjetek, elkészíthető 15 perc alatt, és nagyon finom! Jó étvágyat!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...