r
Nosalty Logó

Tonhalas rakott patiszon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
sardidani
Tonhalas rakott patiszon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 472 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1887 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1297.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    335.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    1190 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    3352 micro
Összesen 472 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    104.2 g

Zsír

  • Összesen
    137.5 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5189.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    1493 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    1650 mg
  • Nátrium
    1536 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1341 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1292 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    496 micro
  • K vitamin:
    395 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    868 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    4759 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    13409 micro
Összesen 1887 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    642 micro
  • Lut-zea
    669 micro
Összesen 95 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A patiszont meghámozzuk, magjait kivájjuk (ha kisebb a patiszon és zsengék a magok, akkor nyugodtan benne hagyhatjuk), felszeleteljük, majd a szeletek félbevágjuk (ha elég nagy a serpenyőnk, akkor egyben is hagyhatjuk), alaposan besózzuk, és félrerakjuk.
  2. A paradicsomot meghámozzuk és felkarikázzuk, a fokhagymát meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk.
  3. A tonhalat (olajával együtt) 1 dl tejföllel, kevés mustárral, sóval, borssal, apróra vágott snidlinggel alaposan kikeverjük.
  4. A patiszonszeleteket leitatjuk és serpenyőben, kevés olajon (lehetőleg olívaolajon) mindkét oldalukon átpirítjuk, az olajat szalvétával leitatjuk.
  5. Ezután sütőedénybe az alkotóelemeket szépen sorban lerakjuk, alulra egy sor patiszon, fokhagymával és zsályával megszórjuk, majd paradicsom, enyhén sózzuk, megkenjük a tonhallal, ismét paradicsom, fokhagyma, majd patiszonnal fejezzük be.
  6. A tetejét megkenjük 2 dl tejföllel, rátesszük a reszelt sajtot, és közepes lángnál jól összesütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 319
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 35894
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
sardidani 1 recept

Már jópár éve kértek fel életem első receptjének közzé tételére. Nagyon izgultam, és valami igazán finomat akartam kitatlálni, ami egyúttal egészséges, egyedi, és nem túl nehéz elkészíteni. Mivel pont nyár vége volt, tobzódni lehetett a jobbnál jobb alapanyagokban. Az egyik legnagyobb kedvencem a patiszon, amit addig szinte csak rántott formában ettem. Elhatároztam, hogy új receptek kellenek, hogy többre hívatott ez a zöldség(?), gyümölcs(?).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...