Töltött hús, azaz töltött zokni
- 17% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
125g sertés rövidkaraj208 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
75g zsemlemorzsa296 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
25g fokhagyma34 kcal
-
7 kcal
-
25g bacon98 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
-
25g mangalica zsír0 kcal
-
425g napraforgó olaj0 kcal
- 17% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
500g sertés rövidkaraj830 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
0g só0 kcal
-
300g zsemlemorzsa1185 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
100g fokhagyma134 kcal
-
10g fűszerpaprika28 kcal
-
100g bacon393 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
200g vöröshagyma73 kcal
-
200g trappista sajt704 kcal
-
100g mangalica zsír0 kcal
-
1700g napraforgó olaj0 kcal
- 17% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
12.7g sertés rövidkaraj21 kcal
-
5.6g tojás7 kcal
-
0g só0 kcal
-
7.6g zsemlemorzsa30 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
12.7g darált sertéshús23 kcal
-
2.5g fokhagyma3 kcal
-
0.3g fűszerpaprika1 kcal
-
2.5g bacon10 kcal
-
0.3g leveskocka1 kcal
-
5.1g vöröshagyma2 kcal
-
5.1g trappista sajt18 kcal
-
2.5g mangalica zsír0 kcal
-
43.1g napraforgó olaj0 kcal
- 17% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 85.8 g
Zsír
-
Összesen 56.7 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 417 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3467.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 107 mg
-
Kálcium 572 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 1037 mg
-
Nátrium 1612 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 303.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 308 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 103 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 341 mg
-
Retinol - A vitamin: 245 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 670 micro
-
β-crypt 159 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 722 micro
- 17% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 343.2 g
Zsír
-
Összesen 226.9 g
-
Telített zsírsav 89 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 100 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 1667 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13870.7 g
-
Cink 32 mg
-
Szelén 429 mg
-
Kálcium 2286 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 492 mg
-
Foszfor 4146 mg
-
Nátrium 6449 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 273.2 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1214.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1232 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 412 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 82 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 490 micro
-
Kolin: 1363 mg
-
Retinol - A vitamin: 982 micro
-
α-karotin 60 micro
-
β-karotin 2681 micro
-
β-crypt 636 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2890 micro
- 17% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 352 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 164 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Hozzávalók
-
4 db tojás
-
só ízlés szerint
-
30 dkg zsemlemorzsa
-
50 dkg darált sertéshús (Ennek az ételnek a lényege a maradékok felhasználása. Nekem rakott kell töltelékem maradt)
-
10 dkg fokhagyma
-
20 dkg vöröshagyma
-
20 dkg trappista sajt
-
10 dkg mangalica zsír
-
20 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A hússzeleteket jól kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd kettesével egymásra helyezzük.
- A húsokat félretesszük pihenni.
- Elkészítjük a tölteléket. A húst gépi darálóval ledaráljuk.
- A hagymákat géppel apróra aprítjuk, majd a zsíron feltesszük pirítani. Itt hozzáadjuk a bacont is.
- Amikor üveges, pici vizet adunk hozzá, és még vagy 10 percig pároljuk.
- Hozzáadjuk a darált húst. Majd mint egy pörköltet, nagy fokozaton kevergetve pörköljük.
- Amikor a hús mindenhol kifehéredett, hozzáadjuk a fűszereket. Sót, borsot, nagyon pici pirosparikát, a leveskockát.
- Kevés vizet öntünk rá, és kb. fél órát pároljuk.
- Közben visszatérünk a húsokhoz, a tojásokat gépi habverővel habosra verjük.
- Az egymásra helyezett húsokat így bepanírozzuk. Én kétszer megtűztem fogpiszkálóval, hogy biztosan ne essenek szét sütés közben.
- Bőséges olajban kisütjük őket, lehetőleg lepje el az olaj, akkor nem kell forgatni.
- A szép aranybarnára pirult húsokat egy tányérra tesszük. Ha volt benne, óvatosan eltávolítjuk a fogpiszkálókat .
- Szétszedjük a húsokat, kaptunk 8 szelet húst, aminek csak az egyik fele panírozott.
- Ilyenkor már látszik, hogy a hússzélek kicsit felhajlanak. Olyan, mint egy kis kehely.
- A közben elkészült töltelékkel megkenjük a húsokat. Reszelt sajtot teszünk a tetejére.
- 180 fokos sütőben kb 10 percet sütjük, majd még 2 perc píritás.
- Figyelni kell, hogy a sajt ne égjen meg.
- Tálalás. Én petrezselymes krumplival, bébi répával, uborkasalátával szeretem.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x40
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 1
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 159
- Feltöltés dátuma: 2024. november 24.
Ajánló
Ennek az ételnek az a lényege, hogy a hűtőből mindent fel lehet használni. Mindenféle maradék mehet a húsokra.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- maradékból:
-
- mikor:
A nyolcvanas években sokszor gyalog jártam haza az újpesti munkahelyemről Újpalotára. Útközben egy teljesen eldugott utcasarkon volt egy kisvendéglő (Toldi). Csak egy sörre akartam betérni, de éhes is voltam. Kérdeztem, mit lehet enni? Hát töltött zoknit! Na jól van, mondom, én éhes vagyok, de hozzad, isteni finom volt! További érdekesség, hogy 2011-ben a FEMINA .hu oldalon szintén volt egy receptverseny. Akkor már volt internet. Egy jó vastag szakácskönyvet nyertem. Most ez eszembe jutott, és visszakerestem arra az időszakra. Legnagyobb megdöbbenésemre 2012-ben egy hölgy beküldte ezt a receptet. Egyből ráismertem a szövegemre. De ez még nem miden. Tovább olvasva azt látom, hogy 2012-ben nagy nyüzsgés van a Szigetfesztiválon a FEMINA sátránál. A következő szöveggel: Egyél töltött zoknit a Szigeten! Íme, a fesztivál legfinomabb ételei.