r
Nosalty Logó

Töltött zokni

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
tafikos
Töltött zokni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
rántott ételek
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1147 kcal
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4588 kcal
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 115 kcal
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.5 g

Zsír

  • Összesen
    56.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    417 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3495.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    572 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    1057 mg
  • Nátrium
    1614 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    326 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    345 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    670 micro
  • β-crypt
    159 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    722 micro
Összesen 1147 kcal
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    346.2 g

Zsír

  • Összesen
    227.2 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1667 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13981 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    438 mg
  • Kálcium
    2289 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    500 mg
  • Foszfor
    4230 mg
  • Nátrium
    6454 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    276.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1304.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1232 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    419 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    85 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    507 micro
  • Kolin:
    1380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    982 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    2681 micro
  • β-crypt
    636 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2890 micro
Összesen 4588 kcal
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hússzeleteket jól kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd kettesével egymásra helyezzük.
  2. A húsokat félretesszük pihenni.
  3. Elkészítjük a tölteléket. A húst gépi darálóval ledaráljuk.
  4. A hagymákat géppel apróra aprítjuk, majd a zsíron feltesszük pirítani. Itt hozzáadjuk a bacont is.
  5. Amikor üveges, pici vizet adunk hozzá, és még vagy 10 percig pároljuk.
  6. Hozzáadjuk a darált húst. Majd mint egy pörköltet, nagy fokozaton kevergetve pörköljük.
  7. Amikor a hús mindenhol kifehéredett, hozzáadjuk a fűszereket. Sót, borsot, nagyon pici pirosparikát, a leveskockát.
  8. Kevés vizet öntünk rá, és kb. fél órát pároljuk.
  9. Közben visszatérünk a húsokhoz, a tojásokat gépi habverővel habosra verjük.
  10. Az egymásra helyezett húsokat így bepanírozzuk. Én kétszer megtűztem fogpiszkálóval, hogy biztosan ne essenek szét sütés közben.
  11. Bőséges olajban kisütjük őket, lehetőleg lepje el az olaj, akkor nem kell forgatni.
  12. A szép aranybarnára pirult húsokat egy tányérra tesszük. Ha volt benne, óvatosan eltávolítjuk a fogpiszkálókat .
  13. Szétszedjük a húsokat, kaptunk 8 szelet húst, aminek csak az egyik fele panírozott.
  14. Ilyenkor már látszik, hogy a hússzélek kicsit felhajlanak. Olyan, mint egy kis kehely.
  15. A közben elkészült töltelékkel megkenjük a húsokat. Reszelt sajtot teszünk a tetejére.
  16. 180 fokos sütőben kb 10 percet sütjük, majd még 2 perc píritás.
  17. Figyelni kell, hogy a sajt ne égjen meg.
  18. Tálalás. Én petrezselymes krumplival, bébi répával, uborkasalátával szeretem.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 0
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 24.

Ajánló

Ennek az ételnek az a lényege, hogy a hűtőből mindent fel lehet használni. Mindenféle maradék mehet a húsokra.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött zokni
tafikos 1 recept

A nyolcvanas években sokszor gyalog jártam haza az újpesti munkahelyemről Újpalotára. Útközben egy teljesen eldugott utcasarkon volt egy kisvendéglő (Toldi). Csak egy sörre akartam betérni, de éhes is voltam. Kérdeztem, mit lehet enni? Hát töltött zoknit! Na jól van, mondom, én éhes vagyok, de hozzad, isteni finom volt! További érdekesség, hogy 2011-ben a FEMINA .hu oldalon szintén volt egy receptverseny. Akkor már volt internet. Egy jó vastag szakácskönyvet nyertem. Most ez eszembe jutott, és visszakerestem arra az időszakra. Legnagyobb megdöbbenésemre 2012-ben egy hölgy beküldte ezt a receptet. Egyből ráismertem a szövegemre. De ez még nem miden. Tovább olvasva azt látom, hogy 2012-ben nagy nyüzsgés van a Szigetfesztiválon a FEMINA sátránál. A következő szöveggel: Egyél töltött zoknit a Szigeten! Íme, a fesztivál legfinomabb ételei.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...