r
Nosalty Logó

Töltött uborka zöldségpürével

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Töltött uborka zöldségpürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

uborkához

töltelékhez

zöldségpüréhez

Összesen 299 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

uborkához

töltelékhez

zöldségpüréhez

Összesen 1200 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

uborkához

töltelékhez

zöldségpüréhez

Összesen 104 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    680.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    855 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 299 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69 g

Zsír

  • Összesen
    64.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2723.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    774 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    832 mg
  • Nátrium
    880 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    693 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    873 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    463 mg
  • Retinol - A vitamin:
    572 micro
  • α-karotin
    181 micro
  • β-karotin
    3421 micro
  • β-crypt
    142 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    878 micro
Összesen 1200 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    302 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

uborkához

töltelékhez

zöldségpüréhez

Elkészítés

uborkához

  1. Az uborkákat meghámozzuk, és forró, enyhén sós vízben félpuhára főzzük. A szőlőleveleket megmossuk és félretesszük.
  2. A főtt uborkát kiszedjük a vízből, és hagyjuk langyosra hűlni. Amikor már nem égeti a kezünket, levágjuk a két végét, majd az egyik oldalán hosszában bevágjuk úgy, hogy szétnyíljon, és kikaparjuk a puha magvas részt. Egy tűzálló tálat alaposan kikenünk vajjal.

töltelékhez

  1. A kiflit beáztatjuk tejbe, majd kicsavarjuk, a főtt tojást kis lyukú reszelőn lereszeljük, és mindkettőt félretesszük. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és összesütjük a darált hússal, a tejbe áztatott kiflivel, a reszelt főtt tojással, a finomra vágott kaporral. Sózzuk, borsozzuk.
  2. Amikor langyosra hűlt, belekeverjük a tojássárgáját és a reszelt sajtot. Ezzel a töltelékkel megtöltjük az uborkákat.
  3. A töltött uborkákat egyenként belecsavarjuk a szőlőlevélbe, és a kivajazott tűzálló tálba tesszük. Befedjük alufóliával, és előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük.

zöldségpüréhez

  1. A zöldségkeveréket enyhén sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, majd egy kis vajat teszünk rá, és botmixerrel pürésítjük. Ezután belekeverjük a tejszínt.
  2. A töltött uborkákról lefejtjük a szőlőlevelet, mellé merjük a zöldségpürét, és langyosan kínáljuk. Párolt rizs illik mellé.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 17 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 599
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 28.

Ajánló

A tejszínt helyettesíthetjük tejföllel is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött uborka zöldségpürével
Lizinka_ 604 recept

Egy kedves ismerősünktől nagy mennyiségű kovászolni való uborkát kaptunk. Kiválogattam a legnagyobbakat, és ezt a könnyű nyári fogást készítettem ebédre a nagy melegben.

Hozzávalók

uborkához

töltelékhez

zöldségpüréhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...