Töltött uborka zöldségpürével
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
uborkához
-
125g uborka18 kcal
-
5g szőlőlevél4 kcal
-
5g vaj36 kcal
töltelékhez
-
25g darált pulykahús29 kcal
-
13g kifli35 kcal
-
15g főtt tojás23 kcal
-
3g vaj18 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
29 kcal
-
13g tej7 kcal
zöldségpüréhez
-
50g mexikói keverék46 kcal
-
3g vaj18 kcal
-
15g főzőtejszín20 kcal
Összesen
299
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
uborkához
-
500g uborka74 kcal
-
20g szőlőlevél18 kcal
-
20g vaj143 kcal
töltelékhez
-
100g darált pulykahús115 kcal
-
50g kifli140 kcal
-
60g főtt tojás93 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
1g kapor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
30g parmezán sajt118 kcal
-
50g tej28 kcal
zöldségpüréhez
-
200g mexikói keverék184 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
60g főzőtejszín79 kcal
Összesen
1200
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
uborkához
-
44.2g uborka6 kcal
-
1.8g szőlőlevél2 kcal
-
1.8g vaj13 kcal
töltelékhez
-
8.8g darált pulykahús10 kcal
-
4.4g kifli12 kcal
-
5.3g főtt tojás8 kcal
-
0.9g vaj6 kcal
-
0.1g kapor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1.8g tojássárgája6 kcal
-
2.7g parmezán sajt10 kcal
-
4.4g tej2 kcal
zöldségpüréhez
-
17.7g mexikói keverék16 kcal
-
0.9g vaj6 kcal
-
5.3g főzőtejszín7 kcal
Összesen
104
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.2 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 159 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 680.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 194 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 208 mg
-
Nátrium 220 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 173.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 218 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 116 mg
-
Retinol - A vitamin: 143 micro
-
α-karotin 45 micro
-
β-karotin 855 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 220 micro
Összesen
299
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69 g
Zsír
-
Összesen 64.4 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 635 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2723.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 774 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 148 mg
-
Foszfor 832 mg
-
Nátrium 880 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.3 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 693 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 873 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 111 micro
-
K vitamin: 108 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 166 micro
-
Kolin: 463 mg
-
Retinol - A vitamin: 572 micro
-
α-karotin 181 micro
-
β-karotin 3421 micro
-
β-crypt 142 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 878 micro
Összesen
1200
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 240.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 61.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 302 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
104
kcal
Hozzávalók
uborkához
-
4 db szőlőlevél
-
2 dkg vaj
töltelékhez
-
10 dkg darált pulykahús
-
1 db kifli
-
1 db főtt tojás
-
1 dkg vaj
-
só ízlés szerint
-
2 csipet fekete bors
-
1 db tojássárgája
-
0.5 dl tej
zöldségpüréhez
-
20 dkg mexikói keverék
-
1 dkg vaj
-
3 ek főzőtejszín
Elkészítés
uborkához
- Az uborkákat meghámozzuk, és forró, enyhén sós vízben félpuhára főzzük. A szőlőleveleket megmossuk és félretesszük.
- A főtt uborkát kiszedjük a vízből, és hagyjuk langyosra hűlni. Amikor már nem égeti a kezünket, levágjuk a két végét, majd az egyik oldalán hosszában bevágjuk úgy, hogy szétnyíljon, és kikaparjuk a puha magvas részt. Egy tűzálló tálat alaposan kikenünk vajjal.
töltelékhez
- A kiflit beáztatjuk tejbe, majd kicsavarjuk, a főtt tojást kis lyukú reszelőn lereszeljük, és mindkettőt félretesszük. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és összesütjük a darált hússal, a tejbe áztatott kiflivel, a reszelt főtt tojással, a finomra vágott kaporral. Sózzuk, borsozzuk.
- Amikor langyosra hűlt, belekeverjük a tojássárgáját és a reszelt sajtot. Ezzel a töltelékkel megtöltjük az uborkákat.
- A töltött uborkákat egyenként belecsavarjuk a szőlőlevélbe, és a kivajazott tűzálló tálba tesszük. Befedjük alufóliával, és előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük.
zöldségpüréhez
- A zöldségkeveréket enyhén sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, majd egy kis vajat teszünk rá, és botmixerrel pürésítjük. Ezután belekeverjük a tejszínt.
- A töltött uborkákról lefejtjük a szőlőlevelet, mellé merjük a zöldségpürét, és langyosan kínáljuk. Párolt rizs illik mellé.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x20
- Sütés ideje: 17 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 599
- Feltöltés dátuma: 2016. július 28.
Ajánló
A tejszínt helyettesíthetjük tejföllel is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Lizinka_
604 recept
Egy kedves ismerősünktől nagy mennyiségű kovászolni való uborkát kaptunk. Kiválogattam a legnagyobbakat, és ezt a könnyű nyári fogást készítettem ebédre a nagy melegben.