r
Nosalty Logó

Töltött tök kapormártásban (Töltött tök 3.)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Töltött tök kapormártásban (Töltött tök 3.)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A töltött tökhöz

A mártáshoz

Összesen 680 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A töltött tökhöz

A mártáshoz

Összesen 2713 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A töltött tökhöz

A mártáshoz

Összesen 87 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    45 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1877.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    998 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    361.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    690 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1102 micro
Összesen 680 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    155.2 g

Zsír

  • Összesen
    180 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    857 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7510.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    899 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    2014 mg
  • Nátrium
    3991 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1445.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1359 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    314 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    761 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    512 micro
  • Kolin:
    793 mg
  • Retinol - A vitamin:
    430 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2760 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4406 micro
Összesen 2713 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

A töltött tökhöz

A mártáshoz

Elkészítés

A töltött tökhöz

  1. A tököket meghámozzuk és 2-3 ujjnyi vastag karikákra vágjuk. Belsejüket eltávolítjuk. Megsózzuk.
  2. Az apró kockára vágott hagymát az olajon megdinszteljük.
  3. Összekeverjük a darálthúst, a hagymát, a tojást és az apróra vágott petrezselymet. Sóval, borssal fűszerezzük. Ezzel töltjük meg a tökkarikákat.
  4. Egy magasabb falú tepsibe rakjuk a töltött tököket. Annyi húsleves alaplével öntjük fel, hogy éppen ellepje.
  5. Előmelegített forró sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
  6. A mártáshoz az étolajból és a lisztből világos rántást készítünk.
  7. Tejföllel felöntjük. Sóval, borssal fűszerezzük.
  8. Hozzáadjuk a fehérbort, a cukrot, az apróra vágott kaprotés pár percig folyamatosan kevergetve főzzük.
  9. Belekeverjük a tejszínt. A töltött tökkel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 234
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 57189
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Öcséméket vártam ebédre. Nagyon szereti a kapros ételeket. Az ő kedvéért készült ez a fogás.

Hozzávalók

A töltött tökhöz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...