r
Nosalty Logó

Töltött sünik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Töltött sünik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Töltelék

Formázás, sütés

Összesen 698 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Töltelék

Formázás, sütés

Összesen 5589 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Töltelék

Formázás, sütés

Összesen 282 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1378.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    716 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 698 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.1 g

Zsír

  • Összesen
    330.5 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    513 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11031.1 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    2358 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    405 mg
  • Foszfor
    2318 mg
  • Nátrium
    5728 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    511.7 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    503.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1006 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    575 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    992 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    911 micro
Összesen 5589 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    557 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 282 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Formázás, sütés

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt langyos tejben 1 tk cukorral és 1 tk liszttel felfuttatjuk.
  2. Az átszitált liszteket a sóval összekeverjük.
  3. Hozzáadjuk az olajat, az élesztőt és annyi tejet, amennyit a gyúrás alatt felvesz.
  4. Miután összegyúrtuk, letakarjuk, és meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.

Töltelék

  1. A szalonnát és a lilahagymát kockákra szeleteljük, és kicsit megpirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, az összenyomott fokhagymákat és annyi tejfölt, hogy sűrű tölteléket kapjunk.
  3. Ízlés szerint fűszerezzük, én oregánót használtam.

Formázás, sütés

  1. A megkelt tésztát gyúródeszkán henger alakúra sodorjuk, és 16 részre osztjuk. Ezeket egyesével megtöltjük, és buci alakúra formáljuk. (A rozsliszt miatt nehezebben lehet formálni a tésztát, ezért a töltelékkel óvatosan kell bánni.)
  2. Kivajazott vagy zsírozott tepsibe helyezzük őket, és következhet a formázás: az orrot ujjbenyomkodással lehet kialakítani, a tüskéket pedig ollóval összecsippentve. A szemek helyére egy-egy egész borsszemet teszünk.
  3. Előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 25 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2426
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy blogon láttam az eredeti receptet, és a saját ízlésemre formáltam.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Formázás, sütés

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...