Töltött sörös kenyér
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 10% Zsír
Tészta
-
60g kenyérliszt bl80217 kcal
-
25g barna sör11 kcal
-
10g görög joghurt10 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
3 kcal
Töltelék
-
7g pármai sonka15 kcal
-
18 kcal
-
10g mascarpone40 kcal
-
9g lilahagyma3 kcal
-
2g olívaolaj14 kcal
-
1g vaj7 kcal
Tetejére
Összesen
355
kcal
- 10% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 10% Zsír
Tészta
-
600g kenyérliszt bl802166 kcal
-
250g barna sör108 kcal
-
100g görög joghurt103 kcal
-
11g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
Töltelék
-
70g pármai sonka151 kcal
-
40g gyulai kolbász181 kcal
-
100g mascarpone404 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
10g vaj72 kcal
Tetejére
Összesen
3553
kcal
- 10% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 10% Zsír
Tészta
-
43.3g kenyérliszt bl80156 kcal
-
18g barna sör8 kcal
-
7.2g görög joghurt7 kcal
-
0.8g só0 kcal
-
0.4g cukor1 kcal
-
1.8g friss élesztő2 kcal
Töltelék
-
5.1g pármai sonka11 kcal
-
2.9g gyulai kolbász13 kcal
-
7.2g mascarpone29 kcal
-
6.5g lilahagyma2 kcal
-
1.2g olívaolaj10 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
Tetejére
Összesen
255
kcal
- 10% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17827.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 17655 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 43.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
355
kcal
- 10% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 124.1 g
Zsír
-
Összesen 118.2 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 239 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 178277.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 262 mg
-
Kálcium 292 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 238 mg
-
Foszfor 911 mg
-
Nátrium 176548 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 469.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 439.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 146 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 461 micro
-
Kolin: 248 mg
-
Retinol - A vitamin: 145 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 721 micro
Összesen
3553
kcal
- 10% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12862.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 12738 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
255
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
60 dkg kenyérliszt bl80
-
2.5 dl barna sör
-
1 dl görög joghurt
-
1 ek só
-
1 teáskanál cukor
-
2.5 dkg friss élesztő
Töltelék
-
7 dkg pármai sonka
-
4 dkg gyulai kolbász
-
10 dkg mascarpone
-
1 közepes db lilahagyma
-
2 ek olívaolaj
-
1 dkg vaj
Tetejére
-
1 db tojás
Elkészítés
Tészta
- A sört meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot, és az élesztőt felfuttatjuk benne.
- A lisztbe keverjük a sót, majd hozzáadjuk a folyékony hozzávalókat, és ruganyos, kicsit keményebb tésztát dagasztunk belőle. Letakarva 40 percet kelesztjük.
- A megkelt tésztát, négy felé vágjuk, cipót formálunk belőle, amit enyhén lisztezett munkafelületen, körülbelül 38-40 cm átmérőjű kör alakra nyújtunk ki.
Töltelék
- Egy kanál olívaolajon ropogósra sütjük a félfőre vágott hagymát. Ha kihűlt, az első réteg kenyérkorongon egyenletesen eloszlatjuk, majd lefedjük a következő kenyérréteggel.
- A második réteget, megkenjük egy kanál szoba hőmérsékletű vajjal, és megszórjuk a 1x1 cm-re vágott sonkával (esetleg meg is borsozhatjuk.) Ezt is lefedjük egy réteg tésztával.
- A harmadik rétegen, egyenletesen elkenünk 10 dkg mascarponét. Enyhén megsózhatjuk. Letakarjuk a negyedik réteg tésztával.
- A negyedik réteg tésztát vékonyan megkenjük olívaolajjal, és rászórjuk a kis darabokra felvágott kolbászszeleteket.
- A tészta széleit jobbról, balról, alulról, felülről behajtjuk félig, majd a széleket körbe összecsípjük (ez lesz majd az alja), majd az egészet megfordítva sütőpapírral bélelt magasabb falú edénybe fektetjük (itt ez egy 26 cm átmérőjű öntöttvas lábas volt).
- A kenyér tetejét, derelyevágóval, 8-10 cikkre bemetsszük úgy, hogy nem teljesen vágjuk át a tésztarétegeket, alul összetartja az egyben hagyott réteg.
Tetejére
- A tetejét megkenjük tojással, és meghintjük szezámmaggal.
- Lefedve 25-30 percig kelesztjük.
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra, hőlégkeverésen. Ebbe tesszük be az edényt lefedve. Fél órán keresztül így sütjük a kenyeret, majd levesszük a tetőt, lecsökkentjük 180 fokra a hőmérsékletet, és további 20-30 percig sütjük a kenyeret.
- Rácsra téve hagyjuk kihűlni. A bevágások mentén szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26x26x12
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1429
- Feltöltés dátuma: 2015. október 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Évi néni
1830 recept
Volt egy üveg barna söröm, amiből egy ételhez használtam már valamennyit, és a maradékot ebben a kenyérben mentettem meg. Ha úgy nézzük, ez egy komplett ebéd. A benne lévő joghurttól napokig lágy marad a tészta (amennyiben napokig megmarad a kenyér).