Töltött sertésdagadó pecsenyelével és párolt rizzsel
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Szabó Richárd
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 27% Zsír
A párolt rizs
-
63 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
1g só0 kcal
-
158g víz0 kcal
-
83g rizs298 kcal
A dagadó
-
250g sertésdagadó1173 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
4g petrezselyem1 kcal
-
14g vöröshagyma5 kcal
-
9g zsemle25 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
1g majoranna1 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
1 kcal
Összesen
1771
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 27% Zsír
A párolt rizs
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
11g só0 kcal
-
1900g víz0 kcal
-
1000g rizs3580 kcal
A dagadó
-
3000g sertésdagadó14070 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
-
33g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
108g zsemle295 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
6g majoranna16 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
8 kcal
Összesen
21239
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 27% Zsír
A párolt rizs
-
1.2g napraforgó olaj11 kcal
-
1.3g vöröshagyma0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
27.8g víz0 kcal
-
14.6g rizs52 kcal
A dagadó
-
43.9g sertésdagadó206 kcal
-
3.7g napraforgó olaj33 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.7g petrezselyem0 kcal
-
2.5g vöröshagyma1 kcal
-
1.6g zsemle4 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
1.6g tojás2 kcal
-
0.1g sűrített paradicsom0 kcal
Összesen
309
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.2 g
Zsír
-
Összesen 147.7 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1811.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 1588 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 300.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 213 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 221 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 240 micro
-
Lut-zea 265 micro
Összesen
1771
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 422.3 g
Zsír
-
Összesen 1772.3 g
-
Telített zsírsav 560 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 166 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 129 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 21733.2 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 220 mg
-
Kálcium 601 mg
-
Vas 57 mg
-
Magnézium 374 mg
-
Foszfor 1392 mg
-
Nátrium 19060 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 875.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 3609.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 376 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 142 mg
-
C vitamin: 86 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 799 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 47 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2552 micro
-
Kolin: 334 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 2656 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 2876 micro
-
Lut-zea 3184 micro
Összesen
21239
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 25.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 318 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 20 mg
-
Nátrium 279 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 42 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
309
kcal
Hozzávalók
A párolt rizs
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 ek só
-
1.9 l víz
-
1 kg rizs
A dagadó
-
3 kg sertésdagadó
-
3 dl napraforgó olaj
-
3 ek só
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 csokor petrezselyem
-
1 nagy db vöröshagyma
-
2 db zsemle
-
2 db tojás
Elkészítés
A párolt rizs
- Olajon lepirítjuk a rizst. Ha felhevült, akkor felöntjük a felforralt vízzel, fedőt teszünk az edényre, és közepes lángon pároljuk (közben egy pucolt hagymát teszünk hozzá, jó ízt ad neki).
- Ha nagyjából felszívta az összes folyadékot lekapcsoljuk a lángot alatta, és a fedőt rajta hagyjuk, a gőzben készre párolódik.
A dagadó
- A dagadót hosszában felszúrjuk, hogy majd a tölteléket bele tudjuk helyezni.
- Sóval, borssal, köménnyel, olajjal, reszelt fokhagymával bedörzsöljük.
- Olajon apróra vágott vöröshagymát pirítunk, ízesítjük majoránnával, sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel. Ha picit kihűlt, akkor hozzákeverjük a vízben kinyomkodott zsemlét/kenyeret, tojást adunk hozzá, és jól összegyúrjuk.
- A tölteléket betöltjük a dagadóba. Sütőben sütjük 20-30 percig 150 C-on, majd ha átsült, akkor 180-190 C-on kérget pirítunk rá. Ha megsült, akkor kivesszük a tepsiből.
- A szaftot -ami a sülés közben keletkezett- egy serpenyőbe öntjük át, felforrósítjuk, a paradicsompürét megpirítjuk benne, majd pici vízzel hígítjuk. Esetleg utóízesítjük, a dagadót rusztikusabb darabokra vágjuk és tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 3123
- Feltöltés dátuma: 2014. január 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Szabó Richárd
19 recept
Egyszerű recept, bárki elkészítheti :)