Töltött-rántott olajbogyó
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 11% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
100g zöld olajbogyó116 kcal
-
38g ricotta56 kcal
-
10g parmezán sajt39 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
1g snidling0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
375g panko1481 kcal
Összesen
1820
kcal
- 11% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
400g zöld olajbogyó464 kcal
-
150g ricotta225 kcal
-
40g parmezán sajt157 kcal
-
3g bazsalikom1 kcal
-
3g snidling1 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
1500g panko5925 kcal
Összesen
7282
kcal
- 11% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
17.3g zöld olajbogyó20 kcal
-
6.5g ricotta10 kcal
-
1.7g parmezán sajt7 kcal
-
0.1g bazsalikom0 kcal
-
0.1g snidling0 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.3g finomliszt16 kcal
-
4.7g tojás6 kcal
-
64.7g panko256 kcal
Összesen
315
kcal
- 11% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.1 g
Zsír
-
Összesen 39.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5836.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 116 mg
-
Kálcium 995 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 188 mg
-
Foszfor 826 mg
-
Nátrium 3674 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 298.8 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 160.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 424 micro
-
Kolin: 147 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 320 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 723 micro
Összesen
1820
kcal
- 11% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 252.2 g
Zsír
-
Összesen 158.7 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 461 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 23346.6 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 463 mg
-
Kálcium 3981 mg
-
Vas 102 mg
-
Magnézium 753 mg
-
Foszfor 3304 mg
-
Nátrium 14697 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 15 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1195.2 g
-
Cukor 94 mg
-
Élelmi rost 78 mg
VÍZ
-
Összesen 640.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 520 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 102 micro
-
K vitamin: 176 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 15 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 101 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1697 micro
-
Kolin: 589 mg
-
Retinol - A vitamin: 411 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1278 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2892 micro
Összesen
7282
kcal
- 11% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1007.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 172 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 634 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 27.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 125 micro
Összesen
315
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
150 g ricotta
-
1 ek bazsalikom
-
1 ek snidling
-
1 ek kakukkfű
-
1 ek petrezselyem
-
1 citromból nyert citromhéj
-
szerecsendió ízlés szerint
-
1 kávéskanál fokhagymapor
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
100 g finomliszt
-
2 db tojás
-
150 dkg panko
Elkészítés
- A riccottát keverjük össze a finomra aprított fűszernövényekkel, a parmezánnal, fokhagymaporral, citromhéjjal és reszelt szerecsendióval. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majd töltsük habzsákba.
- A magozott olívabogyókat töltsük meg a krémmel, majd hagyományos módon panírozzuk be őket. Először forgassuk meg a lisztben, majd a felvert tojásban, végül a pankómorzsában. Ha tutira akarunk menni, hogy ne follyon ki a töltelék, panírozzuk duplán a bogyókat.
- Felforrósított napraforgóolajban néhány perc alatt süssük őket aranybarnára.
- Frissen tálaljuk, valamilyen mártogatóssal és citromszeletekkel.
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 1673
- Feltöltés dátuma: 2023. május 03.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
szilveszter
kategória:
szilveszteri levesek, főételek, köretek
további kategória:
mentes receptek
kategória:
vegetáriánus receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- hanuka ,
- buli receptek
-
alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gerzsenyi Flóra
415 recept
A sült olajbogyó, azaz Olive all’Ascolana a kelet-olaszországi Le Marche régióból származik, és egy szuper antipasti. Az olívabogyót hagyományosan húsos töltelékkel töltik meg pancettát, darált húst, sajtot és fűszereket kombinálva. A nagy, zöld és lédús töltött olajbogyókat kenyérmorzsába panírozzák, és aranybarnára sütik. Mi most egy húsmentes opciót választottunk: a fűszeres ricottával töltött szemeket ropogós pankómorzsába forgattuk. A friss citromos töltelék remekül kiegészíti az olajbogyó sós, enyhén fanyar ízét. Ha még soha nem próbáltátok a rántott olajbogyót, most itt a lehetőség. Hihetetlenül egyszerű, és mindenkor megállja a helyét: lehet az egy filmezős este vagy akár egy elegáns vacsoraparti.