r
Nosalty Logó

Töltött-rántott olajbogyó

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Töltött-rántott olajbogyó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1820 kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 7282 kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 315 kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5836.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    995 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    826 mg
  • Nátrium
    3674 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    298.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    424 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    320 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    723 micro
Összesen 1820 kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    252.2 g

Zsír

  • Összesen
    158.7 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    461 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    23346.6 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    463 mg
  • Kálcium
    3981 mg
  • Vas
    102 mg
  • Magnézium
    753 mg
  • Foszfor
    3304 mg
  • Nátrium
    14697 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1195.2 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    78 mg

VÍZ

  • Összesen
    640.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    520 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    176 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    15 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    101 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1697 micro
  • Kolin:
    589 mg
  • Retinol - A vitamin:
    411 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1278 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2892 micro
Összesen 7282 kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1007.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    634 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 315 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A riccottát keverjük össze a finomra aprított fűszernövényekkel, a parmezánnal, fokhagymaporral, citromhéjjal és reszelt szerecsendióval. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majd töltsük habzsákba.
  2. A magozott olívabogyókat töltsük meg a krémmel, majd hagyományos módon panírozzuk be őket. Először forgassuk meg a lisztben, majd a felvert tojásban, végül a pankómorzsában. Ha tutira akarunk menni, hogy ne follyon ki a töltelék, panírozzuk duplán a bogyókat.
  3. Felforrósított napraforgóolajban néhány perc alatt süssük őket aranybarnára.
  4. Frissen tálaljuk, valamilyen mártogatóssal és citromszeletekkel.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 1673
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 03.

Receptkategóriák

Töltött-rántott olajbogyó
Gerzsenyi Flóra 415 recept

A sült olajbogyó, azaz Olive all’Ascolana a kelet-olaszországi Le Marche régióból származik, és egy szuper antipasti. Az olívabogyót hagyományosan húsos töltelékkel töltik meg pancettát, darált húst, sajtot és fűszereket kombinálva. A nagy, zöld és lédús töltött olajbogyókat kenyérmorzsába panírozzák, és aranybarnára sütik. Mi most egy húsmentes opciót választottunk: a fűszeres ricottával töltött szemeket ropogós pankómorzsába forgattuk. A friss citromos töltelék remekül kiegészíti az olajbogyó sós, enyhén fanyar ízét. Ha még soha nem próbáltátok a rántott olajbogyót, most itt a lehetőség. Hihetetlenül egyszerű, és mindenkor megállja a helyét: lehet az egy filmezős este vagy akár egy elegáns vacsoraparti.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...