r
Nosalty Logó

Töltött-rántott gombafejek

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Töltött-rántott gombafejek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír

töltelék

panírozás

sütés

Összesen 1103 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír

töltelék

panírozás

sütés

Összesen 4408 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír

töltelék

panírozás

sütés

Összesen 197 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33 g

Zsír

  • Összesen
    78.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    351 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1518.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    537 mg
  • Nátrium
    545 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2165 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    494 micro
  • Kolin:
    276 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2114 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    604 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    25 micro
  • Lut-zea
    840 micro
Összesen 1103 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.9 g

Zsír

  • Összesen
    314.3 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    107 g
  • Koleszterin
    1403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6072.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    362 mg
  • Kálcium
    1029 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    2147 mg
  • Nátrium
    2181 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    271.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1165.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8662 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    43 micro
  • E vitamin:
    112 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    764 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1976 micro
  • Kolin:
    1105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8457 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    2415 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    3359 micro
Összesen 4408 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    389 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    380 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

töltelék

panírozás

sütés

Elkészítés

töltelék

  1. Kevés olajon egy csipet sóval megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a durvára reszelt gombát, fűszerezzük, sóval, borssal, majoránnával és ételízesítővel, majd a zsírjára sütjük.
  2. Ezután belerakjuk az elkapart májat, és kevergetve, pár perc alatt elkészítjük, végül megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel.
  3. A tűzről levéve hozzáadjuk a tejbe áztatott, kinyomkodott és szétmorzsolt zsemléket, a darab nyers tojást, jól eldolgozzuk, ha szükséges, utána ízesítjük.
  4. A tölteni való gombák szárát óvatosan kitörjük, majd a helyére egy jó adag tölteléket teszünk úgy, hogy kicsit ki is gömbölyödjön, majd kissé rá is nyomkodjuk.
  5. Ezután a szokásos módon panírozzuk, liszt-tojás-morzsa, végül bő, mérsékelten meleg olajban megsütjük őket, a felesleges zsiradékot papírtörlőn leitatjuk róla. Ízlés szerint majonézzel, tartármártással stb. tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 4430
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött-rántott gombafejek
Katharosz 499 recept

Ez egy nagyon régi receptem, amikor töltött csirkét vagy töltött oldalast készítek, általában marad a töltelékből, ekkor szoktam hasznosítani ily módon. Nagyon finom, ízletes étel kerekedik belőle, önállóan is megállja a helyét.

Hozzávalók

töltelék

panírozás

sütés

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...