Töltött-rántott gombafejek
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 17% Zsír
töltelék
-
18 kcal
-
0g só0 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
63g gomba13 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
63g csirkemáj74 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
41g zsemle111 kcal
-
75g tej42 kcal
-
14g tojás17 kcal
panírozás
-
125g gomba27 kcal
-
25g zsemlemorzsa99 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
sütés
-
64g napraforgó olaj564 kcal
Összesen
1103
kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 17% Zsír
töltelék
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
250g gomba53 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
250g csirkemáj298 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
162g zsemle442 kcal
-
300g tej168 kcal
-
55g tojás69 kcal
panírozás
-
500g gomba107 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
sütés
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
Összesen
4408
kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 17% Zsír
töltelék
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g vöröshagyma1 kcal
-
11.2g gomba2 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
11.2g csirkemáj13 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
7.3g zsemle20 kcal
-
13.5g tej8 kcal
-
2.5g tojás3 kcal
panírozás
-
22.5g gomba5 kcal
-
4.5g zsemlemorzsa18 kcal
-
4.9g tojás6 kcal
-
4.5g finomliszt16 kcal
sütés
-
11.5g napraforgó olaj101 kcal
Összesen
197
kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33 g
Zsír
-
Összesen 78.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 351 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1518.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 90 mg
-
Kálcium 257 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 537 mg
-
Nátrium 545 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 291.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2165 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 191 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 494 micro
-
Kolin: 276 mg
-
Retinol - A vitamin: 2114 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 604 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 25 micro
-
Lut-zea 840 micro
Összesen
1103
kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 131.9 g
Zsír
-
Összesen 314.3 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 136 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 107 g
-
Koleszterin 1403 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6072.5 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 362 mg
-
Kálcium 1029 mg
-
Vas 43 mg
-
Magnézium 284 mg
-
Foszfor 2147 mg
-
Nátrium 2181 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 271.9 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1165.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8662 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 43 micro
-
E vitamin: 112 mg
-
C vitamin: 126 mg
-
D vitamin: 170 micro
-
K vitamin: 764 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 66 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1976 micro
-
Kolin: 1105 mg
-
Retinol - A vitamin: 8457 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 2415 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 100 micro
-
Lut-zea 3359 micro
Összesen
4408
kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 272.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 389 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 380 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 109 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 151 micro
Összesen
197
kcal
Hozzávalók
töltelék
-
1 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
1 közepes db vöröshagyma
-
25 dkg gomba
-
bors ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
25 dkg csirkemáj
-
1 csokor petrezselyem
-
3 db zsemle
-
3 dl tej
-
1 db tojás
panírozás
-
1 bögre zsemlemorzsa
-
2 db tojás
-
10 dkg finomliszt
sütés
-
3 dl napraforgó olaj
Elkészítés
töltelék
- Kevés olajon egy csipet sóval megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a durvára reszelt gombát, fűszerezzük, sóval, borssal, majoránnával és ételízesítővel, majd a zsírjára sütjük.
- Ezután belerakjuk az elkapart májat, és kevergetve, pár perc alatt elkészítjük, végül megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel.
- A tűzről levéve hozzáadjuk a tejbe áztatott, kinyomkodott és szétmorzsolt zsemléket, a darab nyers tojást, jól eldolgozzuk, ha szükséges, utána ízesítjük.
- A tölteni való gombák szárát óvatosan kitörjük, majd a helyére egy jó adag tölteléket teszünk úgy, hogy kicsit ki is gömbölyödjön, majd kissé rá is nyomkodjuk.
- Ezután a szokásos módon panírozzuk, liszt-tojás-morzsa, végül bő, mérsékelten meleg olajban megsütjük őket, a felesleges zsiradékot papírtörlőn leitatjuk róla. Ízlés szerint majonézzel, tartármártással stb. tálaljuk.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 86
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 4430
- Feltöltés dátuma: 2015. július 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Ez egy nagyon régi receptem, amikor töltött csirkét vagy töltött oldalast készítek, általában marad a töltelékből, ekkor szoktam hasznosítani ily módon. Nagyon finom, ízletes étel kerekedik belőle, önállóan is megállja a helyét.