r
Nosalty Logó

Töltött pizza 2. - sonkás, kukoricás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Töltött pizza 2. - sonkás, kukoricás
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A pizzatésztához

A töltelékhez

Összesen 724 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A pizzatésztához

A töltelékhez

Összesen 2896 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A pizzatésztához

A töltelékhez

Összesen 235 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1727.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    925 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 724 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.6 g

Zsír

  • Összesen
    106 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    453 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6909 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    1448 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    1357 mg
  • Nátrium
    3700 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    355.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    379.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    749 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    273 mg
  • Retinol - A vitamin:
    728 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    167 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1223 micro
Összesen 2896 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    559.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

A pizzatésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A pizzatésztához

  1. A tejet langyosra melegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, pici cukrot, és lisztet teszünk bele, majd hagyjuk felfutni.
  2. A 40 dkg lisztet tálba szórjuk, ráöntjük a felfuttatott élesztős tejet, beleütjük a tojást, majd hozzáadjuk az olajat és a sót.
  3. A tésztát összegyúrjuk, majd ha már szépen összeállt, 30 percig kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát négy részre osztjuk, és a részeket kör alakúvá nyújtjuk, majd a tészták felét megkenjük tejföllel, majd kukoricát, sonkát, és reszelt sajtot szórunk rá.
  5. Azért csak a felére teszünk feltétet, mert a másik oldalát hajtjuk rá.
  6. A széleit összecsipkedjük, a pizzák tetejét tojássárgájával kenjük, majd reszelt sajtot hintünk rájuk.
  7. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a pizzák teteje meg nem pirul.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 222
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 28071
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 15.

Ajánló

Nagyon jól illik hozzá fokhagymás-tejföl vagy tartármártás. Természetesen a töltelék ízlés szerint variálható, de gondoltam, felrakok egy "minta" tölteléket, ha valakinek nincs hirtelen semmi ötlete.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagy pizza-rajongó vagyok, gondoltam, kísérletezgetek kicsit. Nagyon jól sikerült, már többször is elkészítettem, mindig nagy sikere volt. =) Egyetemista lévén fontos szemponttá vált az is, hogy ne költsekt túl sokat ételre, és sokszor az is megesik, hogy az ebédre szánt pénz egy szép fülbevalóvá, vagy felsővé változik, ilyenkor még jobban oda kell figyelnem a pénztárcámra =D Szeretem a kelttésztákat, mert nem csak nagyon jól variálhatóak, de egyszerű is őket elkészíteni, és nem utolsó sorban pénztárcakímélőek, szóval gyakran sütök lángost, pizzákat, különböző csigákat. Egyedül az a vicces, amikor kerek szemmel néznek rám a boltban és megkéredzik, hogy ugyan miért akarok én otthon lángost sütni, mikor minden második sarkon áll egy lángososbódé. Hát, szerintem a választ sokan tudjuk ... =]

Hozzávalók

A pizzatésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...