Töltött pikáns sertésszelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Robág Etnel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
200g sertéstarja372 kcal
-
80g csemegeuborka19 kcal
-
34g bacon134 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
3g vaj18 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
125g főzőtejszín164 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
8g majonéz44 kcal
-
1g barna cukor5 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
819
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
800g sertéstarja1488 kcal
-
320g csemegeuborka75 kcal
-
136g bacon534 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
500g főzőtejszín655 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
33g majonéz177 kcal
-
5g barna cukor19 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
3269
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
41.1g sertéstarja77 kcal
-
16.5g csemegeuborka4 kcal
-
7g bacon27 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
5.1g fehérbor4 kcal
-
0.5g vaj4 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
25.7g főzőtejszín34 kcal
-
0.5g mustár0 kcal
-
1.7g majonéz9 kcal
-
0.3g barna cukor1 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
168
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.8 g
Zsír
-
Összesen 62.8 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 196 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1417.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 179 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 568 mg
-
Nátrium 533 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 281.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 146 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 68 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 189 mg
-
Retinol - A vitamin: 143 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
819
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 175.3 g
Zsír
-
Összesen 251.2 g
-
Telített zsírsav 96 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 94 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 782 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5668.8 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 258 mg
-
Kálcium 718 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 247 mg
-
Foszfor 2273 mg
-
Nátrium 2133 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.4 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 1124.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 585 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 272 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 757 mg
-
Retinol - A vitamin: 573 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 132 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
3269
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 291.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 110 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 57.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
168
kcal
Hozzávalók
-
80 dkg sertéstarja
-
8 db csemegeuborka
-
5 gerezd fokhagyma
-
1 dkg vaj
-
2 ek olívaolaj
-
5 dl főzőtejszín
-
1 ek mustár
-
3 ek majonéz
-
0.5 ek barna cukor
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A kiklopfolt sertés tarja szeleteket egyenként előkészítjük: sózzuk,borsozzuk.
- Ráterítjük a szelet szalonnát, egyik vége közelébe keresztülfektetjük az uborkát, a hús szeletet feltekerjük.H ústűvel vagy fogpiszkálóval legalább 2 helyen rögzítjük a hús végeit.
- Magas falú teflon serpenyőben vagy lábasban a húst elősütjük: az olívaolajat felhevítjük, a tűzről levéve a hússzeleteket az edényben egymás mellett elhelyezzük.
- Visszatesszük a közepes lángra és pirítjuk. Pár perc után a hús tekercseket megforgatjuk, a húsok mellé becsúsztatjuk a szeletekre vágott vajat. Aláöntjük a bort, és addig pároljuk vele a húst, míg a bor el nem párolog.
- A hús párolása: beletesszük a megtisztított fokhagyma gerezdeket, ráreszeljük a kb. 1/2 szem szerecsendiót, enyhén sózzuk.
- Felöntjük a főző tejszínnel, gyenge lángon, fedő alatt kb. 30-35 percig pároljuk.
- Mártás készítése: a puhára párolódott húsroládokat az edényből kivesszük, és félre tesszük. A visszamaradt tejszínes mártásba (a tűzről levéve) elkeverjük a mustárt és a majonézt.
- Visszatesszük a tűzre és felforraljuk. Kóstolás után, ha édesebbre akarjuk (az uborka és a mustár savanykás íze domináns!), rászórjuk a barna cukrot (lehet kristály is), és elkeverjük benne.
- Ha nem sűrűsödött be eléggé a mártás, kis tálkába pár kanállal kiszedünk, kávéskanálnyi ételkeményítővel elkeverve, visszaadjuk a mártáshoz, és a keményítő besűríti.
- A hús tekercseket visszahelyezzük a szószba, és a tűzhelyen összerottyantjuk vele.
- Főtt, majd tepsiben sütött, vajas burgonyával tálaljuk.
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4123
- Feltöltés dátuma: 2012. február 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Robág Etnel
14 recept
Kellene valami húsételt főznöm. Mi van a hűtőben ill. a kamrában? Ez jött ki belőle.