Töltött paradicsom Glaser konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
14g zsemle37 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
25g gomba5 kcal
-
18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
38g főzőtejszín49 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
1g mustár1 kcal
-
25g sajt88 kcal
Összesen
492
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
54g zsemle147 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
100g gomba21 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
800g paradicsom144 kcal
-
150g főzőtejszín197 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
100g sajt352 kcal
Összesen
1967
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
2.8g zsemle8 kcal
-
4.7g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
5.2g gomba1 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
41.9g paradicsom8 kcal
-
7.9g főzőtejszín10 kcal
-
2.4g petrezselyem1 kcal
-
26.2g darált sertéshús48 kcal
-
2.9g tojás4 kcal
-
0.3g mustár0 kcal
-
5.2g sajt18 kcal
Összesen
104
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.3 g
Zsír
-
Összesen 29.3 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 168 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1298.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 291 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 517 mg
-
Nátrium 368 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 382.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 272 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 202 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 157 mg
-
Retinol - A vitamin: 139 micro
-
α-karotin 202 micro
-
β-karotin 1483 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 944 micro
Összesen
492
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 153.2 g
Zsír
-
Összesen 117.2 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 671 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5192.5 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 162 mg
-
Kálcium 1165 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 295 mg
-
Foszfor 2069 mg
-
Nátrium 1471 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.2 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1530.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1089 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 180 mg
-
D vitamin: 160 micro
-
K vitamin: 808 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 299 micro
-
Kolin: 627 mg
-
Retinol - A vitamin: 558 micro
-
α-karotin 808 micro
-
β-karotin 5932 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 20584 micro
-
Lut-zea 3774 micro
Összesen
1967
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 271.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 80.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 42 micro
-
β-karotin 311 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1078 micro
-
Lut-zea 198 micro
Összesen
104
kcal
Hozzávalók
-
1 db zsemle
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
100 g gomba
-
1 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
8 db paradicsom
-
150 g főzőtejszín
-
1 csokor petrezselyem
-
500 g darált sertéshús
-
1 db tojás
-
1 tk mustár
-
100 g sajt
Elkészítés
- A zsemlét hidegvízbe áztatjuk. A hagymát, fokhagymát és a gombát megtisztítjuk, majd apróra vágjuk.
- Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és gombát, megdinszteljük. Sóval, borssal ízesítjük, hűlni hagyjuk.
- A paradicsomokat megmossuk, a szár felöli részéből éles késsel egy-egy kalapot vágunk, majd a magos belsejét kiskanállal kikaparjuk. A kalapok egy részét kockákra vágjuk. A kikapart paradicsomhúst elkeverjük a tejszínnel, majd pürésítjük. Sóval, borssal ízesítjük, hozzákeverjük a paradicsomkockákat.
- A petrezselyemzöldet megmossuk, majd apróra vágjuk.
- Az apróra vágott petrzselyemzöldet összegyúrjuk a kicsavart zsemlével, gombás keverékkel, darált hússal, mustárral és tojással. Sóval, borssal fűszerezzük. A masszát 8 egyenlő részre osszuk, és a kikapart paradicsomokba nyomkodjuk.
- A paradicsomos-tejszínt egy tűzálló tálba öntjük, ráhelyezzük a paradicsomokat.
- 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 25 percig sütjük. A sajtot a darált húsra szórjuk, és további 20 percig sütjük. Ráhelyezzük a megmaradt kalapokat, és további 5 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5198
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
Egy finom ebéd vagy vacsora. A paradicsomos-tejszínes mártást ízesíthetjük fokhagymával, és provence-i fűszerkeverekkel.