Töltött paprika reggelire
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
a shakshukához
-
4g olívaolaj35 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g chili0 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
225g paradicsom41 kcal
-
7 kcal
-
4g méz11 kcal
-
0g vörösborecet0 kcal
-
5g spenót1 kcal
továbbá
-
37 kcal
-
83g tojás104 kcal
-
25g feta sajt66 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
a shakshukához
-
16g olívaolaj141 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g chili0 kcal
-
9g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
900g paradicsom162 kcal
-
26 kcal
-
14g méz43 kcal
-
0g vörösborecet0 kcal
-
20g spenót3 kcal
továbbá
-
147 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
100g feta sajt265 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
a shakshukához
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
4.1g vöröshagyma1 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
40.7g paradicsom7 kcal
-
1.4g sűrített paradicsom1 kcal
-
0.6g méz2 kcal
-
0g vörösborecet0 kcal
-
0.9g spenót0 kcal
továbbá
-
7 kcal
-
14.9g tojás19 kcal
-
4.5g feta sajt12 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 16.9 g
Zsír
-
Összesen 17.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 292 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1931.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 212 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 336 mg
-
Nátrium 1286 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 441.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 487 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 216 mg
-
D vitamin: 64 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 153 micro
-
Kolin: 246 mg
-
Retinol - A vitamin: 147 micro
-
α-karotin 258 micro
-
β-karotin 3583 micro
-
β-crypt 700 micro
-
Likopin 8090 micro
-
Lut-zea 1154 micro
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 67.5 g
Zsír
-
Összesen 68.9 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1169 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7726.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 848 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 256 mg
-
Foszfor 1345 mg
-
Nátrium 5143 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.5 g
-
Cukor 68 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1765.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1948 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 866 mg
-
D vitamin: 254 micro
-
K vitamin: 185 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 612 micro
-
Kolin: 983 mg
-
Retinol - A vitamin: 590 micro
-
α-karotin 1031 micro
-
β-karotin 14332 micro
-
β-crypt 2799 micro
-
Likopin 32361 micro
-
Lut-zea 4617 micro
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 349.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 233 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 79.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 47 micro
-
β-karotin 649 micro
-
β-crypt 127 micro
-
Likopin 1464 micro
-
Lut-zea 209 micro
Hozzávalók
a shakshukához
-
2 ek olívaolaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
0.5 db chili
-
1.5 teáskanál só
-
0.5 teáskanál fekete bors
-
1 teáskanál füstölt pirospaprika
-
0.5 kávéskanál köménymag
-
1 teáskanál római kömény
-
0.5 teáskanál kurkuma
-
90 dkg paradicsom
-
2 ek sűrített paradicsom
-
2 teáskanál méz
továbbá
-
10 dkg feta sajt
-
petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés
a shakshukához
- Ha reggelire szeretnénk tálalni, akkor a szószt érdemes előző este elkészíteni, másnap csak kicsit melegítsük fel. Egy magas falú serpenyőben a kockára vágott hagymát meg a vékonyra felszeletelt fokhagymát dinszteljük meg az olajon, közepes lángon. Rakjuk bele a finomra vágott chilit, sót, borsot, paprikát, a köménymagot picit megtörve, az őrölt római köményt meg a kurkumát. Kevergessük egy percig, hogy a fűszerek felébredjenek.
- Adjuk hozzá az apró kockára vágott paradicsomot, a sűrített paradicsomot, mézet, végül az ecetet. 12-15 percig főzzük fedő nélkül, és a vége felé igen szaporán kevergessük, mert elég sűrű lesz, nehogy odakapjon!
- Az utolsó pár percben rakjuk bele a felaprított spenótot vagy az egyéb zöldlevelet, ami van otthon.
továbbá
- A paprikákat félbevágjuk, óvatosan kivágjuk az ereket meg a magos részét, 2-3 ek szószt merünk bele, és olajjal kikent tepsibe helyezzük. Berakjuk a forró sütőbe, és 20 percig sütjük.
- Mindegyik paprikába beleütünk egy tojást, majd a sütőbe visszatolva készre sütjük. Attól függ, ki milyen hígan szereti, ez kb. 20-25 perc.
- Tálaláskor egy kevés szószt merünk a tányérra, rárakunk 1-2 paprikát, megszórjuk feta sajttal és petrezselyemmel.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 33x23x6
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 70
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1918
- Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 06.
Ajánló
A shakshuka David Lebovitz receptje alapján készült. Ő ropogós héjú kenyeret ajánl hozzá tunkolás céljából. :o)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A tv-ben egy filmet néztem, és közben két fiatal hölgy főzögetett a reklámidő alatt. Ez az étel nagyon megtetszett. Fűszeres paradicsomszószban sült tükörtojás, feta sajttal= shakshuka. Eredetileg gömbcukkiniben terveztem a sütését, de mostanában így járok, ha valamit kitalálok, hát pont az nincs a boltban. Így aztán gyorsan vettem három szép nagy paprikát, és jobban is jártam, mert a cukkini elég semleges ízű, és a sült paprikát nem hiszem, hogy be kell mutatnom, hogy mennyivel finomabb. Szóval ennyit változtattam azért a recepten, mert csak a szószban a platnin kellene befejezni a főzést, de szokásomhoz híven egy kis pluszt akartam adni az alapötlethez.