r
Nosalty Logó

Töltött paprika reggelire

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Töltött paprika reggelire
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

a shakshukához

továbbá

Összesen 313 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

a shakshukához

továbbá

Összesen 1247 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

a shakshukához

továbbá

Összesen 56 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1931.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    1286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    441.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    216 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    258 micro
  • β-karotin
    3583 micro
  • β-crypt
    700 micro
  • Likopin
    8090 micro
  • Lut-zea
    1154 micro
Összesen 313 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    67.5 g

Zsír

  • Összesen
    68.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7726.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    848 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    1345 mg
  • Nátrium
    5143 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.5 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1765.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1948 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    866 mg
  • D vitamin:
    254 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    612 micro
  • Kolin:
    983 mg
  • Retinol - A vitamin:
    590 micro
  • α-karotin
    1031 micro
  • β-karotin
    14332 micro
  • β-crypt
    2799 micro
  • Likopin
    32361 micro
  • Lut-zea
    4617 micro
Összesen 1247 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    649 micro
  • β-crypt
    127 micro
  • Likopin
    1464 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 56 kcal

Hozzávalók

a shakshukához

továbbá

Elkészítés

a shakshukához

  1. Ha reggelire szeretnénk tálalni, akkor a szószt érdemes előző este elkészíteni, másnap csak kicsit melegítsük fel. Egy magas falú serpenyőben a kockára vágott hagymát meg a vékonyra felszeletelt fokhagymát dinszteljük meg az olajon, közepes lángon. Rakjuk bele a finomra vágott chilit, sót, borsot, paprikát, a köménymagot picit megtörve, az őrölt római köményt meg a kurkumát. Kevergessük egy percig, hogy a fűszerek felébredjenek.
  2. Adjuk hozzá az apró kockára vágott paradicsomot, a sűrített paradicsomot, mézet, végül az ecetet. 12-15 percig főzzük fedő nélkül, és a vége felé igen szaporán kevergessük, mert elég sűrű lesz, nehogy odakapjon!
  3. Az utolsó pár percben rakjuk bele a felaprított spenótot vagy az egyéb zöldlevelet, ami van otthon.

továbbá

  1. A paprikákat félbevágjuk, óvatosan kivágjuk az ereket meg a magos részét, 2-3 ek szószt merünk bele, és olajjal kikent tepsibe helyezzük. Berakjuk a forró sütőbe, és 20 percig sütjük.
  2. Mindegyik paprikába beleütünk egy tojást, majd a sütőbe visszatolva készre sütjük. Attól függ, ki milyen hígan szereti, ez kb. 20-25 perc.
  3. Tálaláskor egy kevés szószt merünk a tányérra, rárakunk 1-2 paprikát, megszórjuk feta sajttal és petrezselyemmel.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 33x23x6
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1919
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 06.

Ajánló

A shakshuka David Lebovitz receptje alapján készült. Ő ropogós héjú kenyeret ajánl hozzá tunkolás céljából. :o) 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tv-ben egy filmet néztem, és közben két fiatal hölgy főzögetett a reklámidő alatt. Ez az étel nagyon megtetszett. Fűszeres paradicsomszószban sült tükörtojás, feta sajttal= shakshuka. Eredetileg gömbcukkiniben terveztem a sütését, de mostanában így járok, ha valamit kitalálok, hát pont az nincs a boltban. Így aztán gyorsan vettem három szép nagy paprikát, és jobban is jártam, mert a cukkini elég semleges ízű, és a sült paprikát nem hiszem, hogy be kell mutatnom, hogy mennyivel finomabb. Szóval ennyit változtattam azért a recepten, mert csak a szószban a platnin kellene befejezni a főzést, de szokásomhoz híven egy kis pluszt akartam adni az alapötlethez.

Hozzávalók

a shakshukához

továbbá

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...