r
Nosalty Logó

Töltött paprika pulykahússal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Töltött paprika pulykahússal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

277
Kalória
17.7g
Fehérje
24.6g
Szénhidrátok
12.4g
Zsír
221.4g
Víz
41.9g
Koleszterin
3.4g
Rost
6.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 277 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2215 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    958.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    669 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    221.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    431 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    17369 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 277 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.3 g

Zsír

  • Összesen
    99.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    335 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7669.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    1482 mg
  • Nátrium
    5349 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.6 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    1771 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    51 mg
  • C vitamin:
    408 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    434 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    3444 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    138950 micro
  • Lut-zea
    1651 micro
Összesen 2215 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    5966 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 95 kcal

Elkészítés

  1. A felkockázott hagymát pici sóval 0,5 dl olajon megpároljuk.
  2. Egy tálba beletesszük a húst, a rizst, rányomjuk a fokhagymát, szórunk rá egy egészen picike fűszerpaprikát (esetünkben csípőset), tekerünk rá borsot, megsózzuk, és ráöntjük a langyosra hűlt hagymát. Alaposan összekeverjük.
  3. A hagyma hűlési ideje épp elég arra, hogy a paprikák magházát eltávolítsuk, így a kész masszát beléjük töltjük. Ez több, mit ami elfér az üregekben, így a maradékból gombócokat formálunk, és meghempergetjük lisztben.
  4. Egy fazék aljára berakjuk a megtöltött paprikákat, óvatosan rájuk-közéjük rakosgatjuk a gombócokat és 2 db zellerszárat, 6-8 cm-es darabokra vágva.
  5. A paradicsompürét ivólé sűrűségűre hígítjuk vízzel (természetesen eleve használható), és kb. a 2/3-át beleöntjük a fazékba. Ez ellepi a töltelékeket. Szórunk rá pici sót, és lassú forralással addig főzzük, amíg a rizs puha lesz.
  6. A vége felé a maradék olajon világosra pirítjuk a maradék lisztet, megborsozzuk, felöntjük a maradék paradicsomlével, és rázuttyantjuk a fazék tartalmára, majd összeforraljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

Kicsit csípősre, kicsit savanykásra főzöm. Főtt krumplival szoktuk enni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!