Töltött paprika ahogy Iluska készíti
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
300g tv-paprika49 kcal
-
167g darált sertéshús303 kcal
-
67g rizs239 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
1g paprikakrém0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
667g víz0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
10g sertészsír90 kcal
-
34 kcal
-
0 kcal
-
100g paradicsomlé17 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
0 kcal
Összesen
775
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
900g tv-paprika148 kcal
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
200g rizs716 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
2g paprikakrém0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
2000g víz0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
101 kcal
-
0 kcal
-
300g paradicsomlé51 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
0 kcal
Összesen
2326
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
22g tv-paprika4 kcal
-
12.2g darált sertéshús22 kcal
-
4.9g rizs18 kcal
-
2.2g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g paprikakrém0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
49g víz0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
0.7g sertészsír7 kcal
-
2 kcal
-
0 kcal
-
7.3g paradicsomlé1 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
0 kcal
Összesen
57
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.1 g
Zsír
-
Összesen 29.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 988 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 546 mg
-
Nátrium 169 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.4 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 1142.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 272 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 210 micro
-
Kolin: 144 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 52 micro
-
β-karotin 822 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 9037 micro
-
Lut-zea 949 micro
Összesen
775
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 129.3 g
Zsír
-
Összesen 87.3 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 344 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2964 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 136 mg
-
Kálcium 313 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 332 mg
-
Foszfor 1637 mg
-
Nátrium 508 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 256.1 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 3426.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 237 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 815 mg
-
D vitamin: 121 micro
-
K vitamin: 80 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 631 micro
-
Kolin: 432 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 155 micro
-
β-karotin 2466 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 27111 micro
-
Lut-zea 2846 micro
Összesen
2326
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 72.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 83.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 664 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
57
kcal
Hozzávalók
-
9 közepes db tv-paprika
-
20 dkg rizs
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 teáskanál paprikakrém
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
1 kk oregánó
-
1 tk bazsalikom
-
1 kk kakukkfű
-
1 kk majoranna
-
1 teáskanál ételízesítő
-
1 db zellerlevél
-
2 csapott ek cukor
-
2 ek sertészsír
-
3 csapott ek teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
3 dl paradicsomlé
-
1 szál lestyán
-
2 késhegynyi őrölt fűszerkömény
Elkészítés
- A paprikákat megmossuk, gallérjukat körbevágjuk, majd csumájukkal együtt kiemeljük a paprikákból, az ereket és magokat is eltávolítjuk a belsejükből. (Fogpiszkálóval szúrjuk meg pár helyen,hogy a rizs is meg tudjon főlni.)
- A darált húst elkeverjük a rizzsel, sóval, borssal, reszelt vörös- és tört fokhagymával, pirospaprikakrémmel, oreganoval, bazsalikommal, kakukkfűvel, majorannával, ételízesítővel.
- Majd megtöltjük a paprikákat. Ne túl szorosan, hogy legyen hely a rizsszemeknek duzzadni. Annyi vízbe tegyük, hogy lepjen el minden paprikát. Tegyük bele a lestyán- és a zeller szárát, sózzuk is. Lassú tűzön főzzük kb. 60 percet.
- Ezután ízesítsük cukorral és köménymaggal. Készítsük el a rántást. A zsírban pirítsuk meg a lisztet 2-3 percig, tegyük hozzá a fűszerpaprikát, és gyorsan öntsük fel a paradicsomlé felével, aztán öntsük a paprikákra, és közben óvatosan kavargassuk. A maradék paradicsomlét is öntsük hozzá. Kóstoljuk meg, és ízesítsük, ha szükséges még. 10-15 perc lassú összeforralás után kész. Melegen tálaljuk. Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5460
- Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 27.
Ajánló
Én, ami fűszert használok a töltelékhez, ugyanazokból a fűszerekből még teszek a levébe is, ezáltal lesz finom!!!! Lassú tűzön főzzük, hogy a rizs megfőljön!!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Iluska
1103 recept
Kisebb koromban nem szerettem a paprikát, csak mindig a töltelékét fogyasztottam el. Ma már minden részét kedvelem, mert rájöttem, úgy egészében finom!!!!!