r
Nosalty Logó

Töltött paprika ahogy Iluska készíti

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Iluska
Töltött paprika ahogy Iluska készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 775 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2326 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 57 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    988 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    546 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1142.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    272 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    822 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    9037 micro
  • Lut-zea
    949 micro
Összesen 775 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.3 g

Zsír

  • Összesen
    87.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    344 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2964 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    1637 mg
  • Nátrium
    508 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.1 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    3426.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    815 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    631 micro
  • Kolin:
    432 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    155 micro
  • β-karotin
    2466 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    27111 micro
  • Lut-zea
    2846 micro
Összesen 2326 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    72.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    664 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 57 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikákat megmossuk, gallérjukat körbevágjuk, majd csumájukkal együtt kiemeljük a paprikákból, az ereket és magokat is eltávolítjuk a belsejükből. (Fogpiszkálóval szúrjuk meg pár helyen,hogy a rizs is meg tudjon főlni.)
  2. A darált húst elkeverjük a rizzsel, sóval, borssal, reszelt vörös- és tört fokhagymával, pirospaprikakrémmel, oreganoval, bazsalikommal, kakukkfűvel, majorannával, ételízesítővel.
  3. Majd megtöltjük a paprikákat. Ne túl szorosan, hogy legyen hely a rizsszemeknek duzzadni. Annyi vízbe tegyük, hogy lepjen el minden paprikát. Tegyük bele a lestyán- és a zeller szárát, sózzuk is. Lassú tűzön főzzük kb. 60 percet.
  4. Ezután ízesítsük cukorral és köménymaggal. Készítsük el a rántást. A zsírban pirítsuk meg a lisztet 2-3 percig, tegyük hozzá a fűszerpaprikát, és gyorsan öntsük fel a paradicsomlé felével, aztán öntsük a paprikákra, és közben óvatosan kavargassuk. A maradék paradicsomlét is öntsük hozzá. Kóstoljuk meg, és ízesítsük, ha szükséges még. 10-15 perc lassú összeforralás után kész. Melegen tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5460
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 27.

Ajánló

Én, ami fűszert használok a töltelékhez, ugyanazokból a fűszerekből még teszek a levébe is, ezáltal lesz finom!!!! Lassú tűzön főzzük, hogy a rizs megfőljön!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kisebb koromban nem szerettem a paprikát, csak mindig a töltelékét fogyasztottam el. Ma már minden részét kedvelem, mert rájöttem, úgy egészében finom!!!!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...