Töltött libanyak
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
125g libanyak bőr436 kcal
-
75g libamáj100 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
75g csiperkegomba16 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
45g főtt tojás70 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
38g kenyér103 kcal
-
25g tej14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
8g libazsír68 kcal
Összesen
844
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
500g libanyak bőr1745 kcal
-
300g libamáj399 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
300g csiperkegomba64 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
180g főtt tojás279 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
150g kenyér411 kcal
-
100g tej56 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
30g libazsír270 kcal
Összesen
3375
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
27.2g libanyak bőr95 kcal
-
16.3g libamáj22 kcal
-
9.8g vöröshagyma4 kcal
-
16.3g csiperkegomba3 kcal
-
3g tojás4 kcal
-
9.8g főtt tojás15 kcal
-
2.4g petrezselyem1 kcal
-
8.2g kenyér22 kcal
-
5.4g tej3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
1.6g libazsír15 kcal
Összesen
184
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.9 g
Zsír
-
Összesen 59.6 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 743 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1400.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 102 mg
-
Kálcium 178 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 551 mg
-
Nátrium 458 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 291.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7211 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 41 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 84 micro
-
K vitamin: 190 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 652 micro
-
Kolin: 191 mg
-
Retinol - A vitamin: 7163 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 582 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 863 micro
Összesen
844
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 175.6 g
Zsír
-
Összesen 238.5 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 97 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 45 g
-
Koleszterin 2971 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5600.7 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 407 mg
-
Kálcium 711 mg
-
Vas 110 mg
-
Magnézium 287 mg
-
Foszfor 2206 mg
-
Nátrium 1833 mg
-
Réz 24 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 124.3 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1165 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28842 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 166 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 92 mg
-
D vitamin: 337 micro
-
K vitamin: 761 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 59 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2607 micro
-
Kolin: 765 mg
-
Retinol - A vitamin: 28651 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2327 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3454 micro
Összesen
3375
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 161 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 304.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 100 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1568 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 142 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 1557 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 126 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 188 micro
Összesen
184
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg libanyak bőr
-
30 dkg libamáj
-
2 db vöröshagyma
-
30 dkg csiperkegomba
-
1 db tojás
-
3 db főtt tojás
-
1 csokor petrezselyem
-
3 szelet kenyér
-
1 dl tej
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
2 ek libazsír
Elkészítés
- Anyakakat alaposan megtisztítjuk.
- Egy serpenyőben kevés libazsíron, 2 evőkanálnyi vizet hozzáadva a libamájat megsütjük.
- Ha ez kész, burgonyatörővel összetörjük, hozzáadjuk a felaprózott hagymát, gombát.
- Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint ízesíthetjük majoránnával,kevés pirospaprikával.Kicsi vizet aláöntve az egészet összepároljuk.
- Mikor minden leve teljesen elfőtt, levesszük a tűzről, és hozzákeverjük az aprított főtt tojásokat, a petrezselymet, a tejben megáztatott, jól kifacsart kenyeret. Végül ráütünk egy nyers tojást és alaposan elkeverjük benne (ez fogja összetartani a tölteléket).
- A libanyakak keskenyebbik végét cérnával bevarrjuk, majd megtöltjük őket a masszával. Ügyeljünk rá, hogy ne töltsük túl, mert sülés közben kiszakadhat!
- Töltés után bevarrjuk a másik végét is, és bedörzsöljük sóval-borssal.
- Tepsibe helyezzük őket, majd minden lúdnyaktetején eloszlatunknyakanként negyed evőkanálnyi libazsírt.
- 200-220 fokon a zsírjával időnként locsolgatva ropogósra sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 233
- Tegnapi nézettség: 25
- 7 napos nézettség: 352
- Össznézettség: 101520
- Feltöltés dátuma: 2010. november 21.
Ajánló
Párolt lilakáposztával és hagymás törtburgonyával mennyei. Ha mégsem fogyasztanánk el rögtön az egészet, másnapra az ízek még jobban összeérnek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Családunk mindig is hagyományőrző volt, de valahogy Márton napjára soha nem készültünk különösebben odaillő étellel, egészen 3-4 évvel ezelőttig. Ekkor készítettünk ugyanis először töltött libanyakat nagypapám receptje alapján, és azóta ilyenkor minden évben megismételjük, bár én minden nap szívesen csemegézgetnék belőle. Más alkalomra is kiváló, akár előételként is, hidegen, vékonyan felszeletelve.