r
Nosalty Logó

Töltött kelt tészta

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Márkus Norbert
Töltött kelt tészta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Szósz

Töltelék

1277
Kalória
58.2g
Fehérje
124.9g
Szénhidrátok
57g
Zsír
243.4g
Víz
500.9g
Koleszterin
5.2g
Rost
7.2g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Szósz

Töltelék

Összesen 1277 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Szósz

Töltelék

Összesen 5102 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Szósz

Töltelék

Összesen 232 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.2 g

Zsír

  • Összesen
    57 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    501 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4062.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    3005 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    243.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    385 mg
  • Retinol - A vitamin:
    295 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    5211 micro
  • Lut-zea
    461 micro
Összesen 1277 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    232.8 g

Zsír

  • Összesen
    228.2 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    2003 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16249.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    379 mg
  • Kálcium
    1383 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    2172 mg
  • Nátrium
    12019 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    499.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    973.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1221 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    480 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    607 micro
  • Kolin:
    1539 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    486 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    20843 micro
  • Lut-zea
    1843 micro
Összesen 5102 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    740 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    547 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    949 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 232 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt a langyos vízbe morzsoljuk (felfuttatjuk). A többi hozzávalót a kelesztőbe rakjuk, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt.
  2. Ha a tésztát összedolgoztuk, akkor rögtön kettévágjuk és 1-1 cipót formálunk belőlük. Majd 25-30 percig kelni hagyjuk.
  3. Ezután kevés liszten téglalap alakúra nyújtjuk (kb. 45cm széles 35 mély tésztát kapuk).

Szósz

  1. Az alapszósz hozzávalóit összekeverjük.

Töltelék

  1. Az alapszósszal megkenjük a tészta középső részének kb. kétharmadát, majd a megkent részt olívaolajjal permetezzük.
  2. A megkent tészta kb. egyharmadára rétegeljük a sonkát, zúzott fokhagymát, füstölt kolbászt, tojást, friss bazsalikomlevelet és a legfelső rétegre a reszelt sajtot, majd újra olívaolajjal permetezzük.
  3. Ezután a négy oldalát behajtjuk bejgli formára. A kész bejgli formánkat megkenjük tojássárgájával vagy zsírral (a tojássárgája fényt ad neki, a zsír pedig a mellékelt képen látható matt felületet)
  4. Mire mindkettő elkészül, már mehet is a sütőbe, ahol alsó-felső sütésen lehetőség szerint 250 fokon 12-14 perc alatt készre sütjük. (A könyebb szeletelés érdekében érdemes megvárni, amíg langyosra hül.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 14 perc
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!