Töltött kelt tészta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Márkus Norbert
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
- 12% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
150g finomliszt546 kcal
-
75g víz0 kcal
-
71 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
4g só0 kcal
-
7 kcal
Szósz
-
38g paradicsomszósz9 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Töltelék
-
63g sonka86 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
120g főtt tojás186 kcal
-
25g kolbász113 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
38g trappista sajt132 kcal
-
8g sertészsír68 kcal
Összesen
1277
kcal
- 12% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
600g finomliszt2184 kcal
-
300g víz0 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
14g só0 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
Szósz
-
150g paradicsomszósz36 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Töltelék
-
250g sonka345 kcal
-
24g fokhagyma32 kcal
-
480g főtt tojás744 kcal
-
100g kolbász452 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
150g trappista sajt528 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
Összesen
5102
kcal
- 12% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
27.3g finomliszt99 kcal
-
13.7g víz0 kcal
-
1.5g napraforgó olaj13 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
1.1g friss élesztő1 kcal
Szósz
-
6.8g paradicsomszósz2 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0.5g citromlé0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Töltelék
-
11.4g sonka16 kcal
-
1.1g fokhagyma1 kcal
-
21.9g főtt tojás34 kcal
-
4.6g kolbász21 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
6.8g trappista sajt24 kcal
-
1.4g sertészsír12 kcal
Összesen
232
kcal
- 12% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.2 g
Zsír
-
Összesen 57 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 501 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4062.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 95 mg
-
Kálcium 346 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 543 mg
-
Nátrium 3005 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 124.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 243.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 305 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 120 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 152 micro
-
Kolin: 385 mg
-
Retinol - A vitamin: 295 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 121 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 5211 micro
-
Lut-zea 461 micro
Összesen
1277
kcal
- 12% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 232.8 g
Zsír
-
Összesen 228.2 g
-
Telített zsírsav 78 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 2003 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16249.5 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 379 mg
-
Kálcium 1383 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 258 mg
-
Foszfor 2172 mg
-
Nátrium 12019 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 499.4 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 973.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1221 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 480 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 607 micro
-
Kolin: 1539 mg
-
Retinol - A vitamin: 1180 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 486 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 20843 micro
-
Lut-zea 1843 micro
Összesen
5102
kcal
- 12% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 740 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 547 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 949 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
232
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
60 dkg finomliszt
-
4 ek napraforgó olaj
-
2 teáskanál cukor
-
2.5 dkg friss élesztő
Szósz
Töltelék
Elkészítés
Tészta
- Az élesztőt a langyos vízbe morzsoljuk (felfuttatjuk). A többi hozzávalót a kelesztőbe rakjuk, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt.
- Ha a tésztát összedolgoztuk, akkor rögtön kettévágjuk és 1-1 cipót formálunk belőlük. Majd 25-30 percig kelni hagyjuk.
- Ezután kevés liszten téglalap alakúra nyújtjuk (kb. 45cm széles 35 mély tésztát kapuk).
Szósz
- Az alapszósz hozzávalóit összekeverjük.
Töltelék
- Az alapszósszal megkenjük a tészta középső részének kb. kétharmadát, majd a megkent részt olívaolajjal permetezzük.
- A megkent tészta kb. egyharmadára rétegeljük a sonkát, zúzott fokhagymát, füstölt kolbászt, tojást, friss bazsalikomlevelet és a legfelső rétegre a reszelt sajtot, majd újra olívaolajjal permetezzük.
- Ezután a négy oldalát behajtjuk bejgli formára. A kész bejgli formánkat megkenjük tojássárgájával vagy zsírral (a tojássárgája fényt ad neki, a zsír pedig a mellékelt képen látható matt felületet)
- Mire mindkettő elkészül, már mehet is a sütőbe, ahol alsó-felső sütésen lehetőség szerint 250 fokon 12-14 perc alatt készre sütjük. (A könyebb szeletelés érdekében érdemes megvárni, amíg langyosra hül.)
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 14 perc
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 489
- Feltöltés dátuma: 2023. március 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Márkus Norbert
1 recept