r
Nosalty Logó

Töltött káposzta 10. - füstölt hússal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ancika
Töltött káposzta 10. - füstölt hússal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 641 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 5114 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    908.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    499 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 641 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    353.7 g

Zsír

  • Összesen
    270.9 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    1296 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7269.5 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    388 mg
  • Kálcium
    786 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    535 mg
  • Foszfor
    3989 mg
  • Nátrium
    1499 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    301.3 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    2372.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    452 mg
  • D vitamin:
    533 micro
  • K vitamin:
    928 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    102 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1150 micro
  • Kolin:
    1363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    402 micro
  • β-karotin
    522 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    619 micro
Összesen 5114 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A töltelék összetevői, bár bizonyára mindenki ismeri, de ahány ház.... Tehát adva van egy fej nyers káposztahasáb, 1 kg szeletelt nyers vagy savanyú káposzta, valamint 1,30 kg darált sertéshús. Kb. 25 dkg megmosott, kerekszemű rizst vöröshagymán megpárolunk, beízesítjük, kis vizet öntünk alá, és majdnem készre főzzük.
  2. Közben a darált húst besózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk, beleütünk egy tojástés a kissé kihűlt rizzsel összedolgozzuk.
  3. A leveleket erezés után megtöltjük a húsgombócokkal (nekem 20-22 levél jött ki az előzőleg leforrázott hasábból), és felsorakoztatjuk a lábos alján várakozó szalonnaszeletekre.
  4. Közéjük soronként a gyalult káposztából is szórunkés belefektetjük a füstölt hússzeleteket is.
  5. Felülre gyalult káposzta kerül. Az egészet letakarva egy káposztalevéllel, felöntjük ízesített vízzelés már főhet is.
  6. Kb. 2 órafőzés után paprikás-tejfölös rántással berántjuk.
  7. Ha egy kicsit kihűl, lehet enni. A töltött káposzta annál jobb, minél többször van melegítve!
  • Tepsi mérete: nagy fazék
  • Elkészítettem: 190 alkalommal
  • Receptkönyvben: 182
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 85
  • Össznézettség: 65358
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött káposzta 10. - füstölt hússal
Ancika 5 recept

Ez meg az általam imádott töltött káposzta! Nagyon szeretem! Mint ahogy látszik is, néhány darab füstölt hússal "megspékeltem", hogy a káposzta vegye át jól az ízeket. Természetesen a fazék alja beterítve sós szalonnaszeletekkel, erre rápakolva a felgöngyölgetett "anyányi" levelekbe burkolt húsgombóc, közéjük az ominózus füstölt szeletek kerültek. Volt a háznál kunkorodó szalonnabőr, az is kiváló bele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...