Töltött kacsamell vörösborban párolt körtével
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
A töltött kacsamellhez vörösborban
-
400g kacsamell540 kcal
-
100g kacsamáj136 kcal
-
500g kacsazsír0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
150g tej84 kcal
A párolt körtéhez
-
7g vaj50 kcal
-
200g körte103 kcal
-
100g félédes vörösbor82 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
38g méz114 kcal
-
10g citromlé2 kcal
A burgonyakörethez
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
A töltött kacsamellhez vörösborban
-
800g kacsamell1080 kcal
-
200g kacsamáj272 kcal
-
1000g kacsazsír0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
300g tej168 kcal
A párolt körtéhez
-
14g vaj100 kcal
-
400g körte205 kcal
-
200g félédes vörösbor164 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
75g méz228 kcal
-
20g citromlé4 kcal
A burgonyakörethez
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
A töltött kacsamellhez vörösborban
-
22.8g kacsamell31 kcal
-
5.7g kacsamáj8 kcal
-
28.5g kacsazsír0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8.5g tej5 kcal
A párolt körtéhez
-
0.4g vaj3 kcal
-
11.4g körte6 kcal
-
5.7g félédes vörösbor5 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
2.1g méz6 kcal
-
0.6g citromlé0 kcal
A burgonyakörethez
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 101.1 g
Zsír
-
Összesen 37.6 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 838 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2352 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 269 mg
-
Vas 42 mg
-
Magnézium 157 mg
-
Foszfor 1213 mg
-
Nátrium 526 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.4 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 770.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12130 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 56 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 76 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 882 micro
-
Kolin: 249 mg
-
Retinol - A vitamin: 12127 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 202.3 g
Zsír
-
Összesen 75.1 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1676 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4703.9 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 248 mg
-
Kálcium 538 mg
-
Vas 84 mg
-
Magnézium 314 mg
-
Foszfor 2427 mg
-
Nátrium 1053 mg
-
Réz 15 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 214.8 g
-
Cukor 112 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1540.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24259 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 111 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 153 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 60 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1763 micro
-
Kolin: 498 mg
-
Retinol - A vitamin: 24254 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 195 micro
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 134.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 691 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 691 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Hozzávalók
A töltött kacsamellhez vörösborban
A párolt körtéhez
-
1 ek vaj
-
2 dl félédes vörösbor
-
1 db fahéjrúd
-
1 db csillagánizs
-
6 db szegfűszeg
-
3 ek méz
-
0.5 citromból nyert citromlé
A burgonyakörethez
Elkészítés
A töltött kacsamellhez vörösborban
- A kacsamájat 1 órára tejbe áztatjuk.
- A kacsamellek bőrös oldalát beírdaljuk vigyázva, hogy a húsba ne vágjunk, majd a húst középen felnyitjuk, a tejbe áztatott kacsamájat beletesszük, majd visszacsukjuk a húst, és vagy hústűvel összetűzzük, vagy zsineggel összekötjük.
- A hús bőrös oldalát először, majd a másikat is 3-3 perc alatt átjütjük egy vastag falú lábasban, majd feltöltjük az edényt kacsazsírral, hogy a húst ellepje, és 130 fokos sütőbe tesszük 1- 1,5 órára.
- Egy lábasban 1 kanál vajat felolvasztunk, beletesszük a megpucolt egész körtéket, ráöntünk 2 dl félédes vörösbort, mézet, citromlevet, fűszereket és lassú tűzön fedő alatt pároljuk, meg-megforgatva, míg megpuhul.
- A burgonyákat héjasan megmossuk, négybe vágjuk őket, tepsibe tesszük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk rozmaringgal, 3-4 ek kacsazsírt teszünk alá, lefedjük fóliával, és 200 fokos sütőben 20-30 perc alatt megsütjük, majd a fóliát levéve néhány perc alatt kicsit megpirítjuk őket.
- Tálalásnál a körte párolólevét esetleg kis vörösborzselét adhatunk hozzá.
- Sütés hőfoka: 130 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5659
- Feltöltés dátuma: 2012. július 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ma megtanultam, hogy soha ne tervezzek úgy főzési időt, hogy közben elmegyek otthonról. Bedagasztottam egy kenyértésztát, odatettem a sültet 130 fokon, majd elmentem a Margitszigetre a fiammal, hogy lemérjem az aznapi futóedzésének részidejét. Ez rendben is lett volna, de amikor hazaértünk, az udvaron összetalálkoztunk egyik nem kevés szavú szomszédunkkal, aki hosszasan beszélgetett velem még, mielőtt kikönyörögtem tőle a távozást. Lélekszakadva trappoltam fel a lépcsőn, és vadul szimatoltam a levegőt. Szerencsére nem történt nagy baj, de szívesebben fogyasztottam volana az ebédet, ha kevesebbet sül. Így jó 2 órát töltött a hús a sütőben, szerencsére csak 130 fokon. Mindenesetre így is ízlett a fiamnak. Ez volt a jól megérdemelt jutalma a futásért.