Töltött gombafejek Mártitól
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Marti48
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
168g gomba36 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
100g tej56 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g sherry52 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
Összesen
571
kcal
- 10% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
168g gomba36 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
100g tej56 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g sherry52 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
Összesen
571
kcal
- 10% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
44.6g gomba10 kcal
-
3.7g vaj27 kcal
-
2.1g olívaolaj19 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
26.5g tej15 kcal
-
13.3g parmezán sajt52 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.2g sherry14 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
0.8g petrezselyem0 kcal
Összesen
152
kcal
- 10% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.3 g
Zsír
-
Összesen 37.1 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1993 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 728 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 521 mg
-
Nátrium 665 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.8 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 181.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 240 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 222 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 212 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 170 micro
Összesen
571
kcal
- 10% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.3 g
Zsír
-
Összesen 37.1 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1993 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 728 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 521 mg
-
Nátrium 665 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.8 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 181.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 240 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 222 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 212 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 170 micro
Összesen
571
kcal
- 10% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 528.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 193 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 176 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
152
kcal
Hozzávalók
-
1 ek vaj
-
1 ek olívaolaj
-
1 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A nagyméretű, barna héjas csiperkéből kitörjük a vastag szárakat, majd a kalapokat langyos víz alatt kézzel ledörzsöljük. A szárakat szintén megmossuk. Úgy a kalapokat, mint a szárakat alaposan leitatjuk.
- A vajat és az olívaolajat felhevítjük, és a gombafejeket fedőalatt addig dinszteljük, amíg a gomba levet nem ereszt. Ekkor fedőnélkül pirítjuk röviden, amíg a léel nem párolgott. Tányérra szedjük.
- Az időközben felaprított gombaszárakat a visszamaradt kevés zsiradékban pár perc alatt szintén megpirítjuk.
- A felmelegített vajjal-liszttel-tejjel besamelt készítünk, hozzáadjuk a pirított gombaszárakat, a petrezselymet, a frissen reszelt parmezánt, sózzuk-borsozzuk, simára keverjük. A plattniról félrehúzzuk a szószos kislábast, kicsit hagyjuk hűlni, ekkor hozzáadunk 2-3 ek sherryt.
- A gombafejekbe töltjük a masszát, és olajjal enyhén kikent, lapos jénai tálba fektetjük őket. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Ekkor még kevésnagyobbra vágott sajttal megszórjuk, és forrón tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x20x2
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3179
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marti48
317 recept
Nagyon szép, friss, nagy kalapos csiperke maradt hátra egy másik étekhez történt felhasználás után. Örömmel "bevállaltam", hogy valamit kreálok belőle magamnak, nehogy kárba vesszen a szép, friss gomba. Az jutott eszembe, hogy kipróbálom egy leveles tészta-pasztéta töltelékkel. Fokhagymás, petrezselymes krumplipürét készítettem köretnek. Úgy történt, hogy az improvizált mennyiségű besameles töltelékből megint csak megmaradt egy feldolgozásra alkalmas kis adag... Ebből holnap sok reszelt sajttal megszórt melegszendvicset csinálok reggelire... Amit szintén ajánlok, a recept mar adott!