r
Nosalty Logó

Töltött gombafejek Mártitól

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Töltött gombafejek Mártitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 571 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 571 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1993 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    728 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    521 mg
  • Nátrium
    665 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 571 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1993 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    728 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    521 mg
  • Nátrium
    665 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 571 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    528.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A nagyméretű, barna héjas csiperkéből kitörjük a vastag szárakat, majd a kalapokat langyos víz alatt kézzel ledörzsöljük. A szárakat szintén megmossuk. Úgy a kalapokat, mint a szárakat alaposan leitatjuk.
  2. A vajat és az olívaolajat felhevítjük, és a gombafejeket fedőalatt addig dinszteljük, amíg a gomba levet nem ereszt. Ekkor fedőnélkül pirítjuk röviden, amíg a léel nem párolgott. Tányérra szedjük.
  3. Az időközben felaprított gombaszárakat a visszamaradt kevés zsiradékban pár perc alatt szintén megpirítjuk.
  4. A felmelegített vajjal-liszttel-tejjel besamelt készítünk, hozzáadjuk a pirított gombaszárakat, a petrezselymet, a frissen reszelt parmezánt, sózzuk-borsozzuk, simára keverjük. A plattniról félrehúzzuk a szószos kislábast, kicsit hagyjuk hűlni, ekkor hozzáadunk 2-3 ek sherryt.
  5. A gombafejekbe töltjük a masszát, és olajjal enyhén kikent, lapos jénai tálba fektetjük őket. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Ekkor még kevésnagyobbra vágott sajttal megszórjuk, és forrón tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20x2
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3179
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött gombafejek Mártitól
Marti48 317 recept

Nagyon szép, friss, nagy kalapos csiperke maradt hátra egy másik étekhez történt felhasználás után. Örömmel "bevállaltam", hogy valamit kreálok belőle magamnak, nehogy kárba vesszen a szép, friss gomba. Az jutott eszembe, hogy kipróbálom egy leveles tészta-pasztéta töltelékkel. Fokhagymás, petrezselymes krumplipürét készítettem köretnek. Úgy történt, hogy az improvizált mennyiségű besameles töltelékből megint csak megmaradt egy feldolgozásra alkalmas kis adag... Ebből holnap sok reszelt sajttal megszórt melegszendvicset csinálok reggelire... Amit szintén ajánlok, a recept mar adott!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek