r
Nosalty Logó

Töltött flekni

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Töltött flekni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 317 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1581 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 133 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1807 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 317 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.1 g

Zsír

  • Összesen
    58.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    469 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1730.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    948 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    706.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    215 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    473 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    445 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    9037 micro
  • Lut-zea
    890 micro
Összesen 1581 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    755 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A burgonyát megpucoljuk, felaprítjuk, majd sós vízben kifőzzük.
  2. Ha megfőtt a burgonya, akkor leszűrjük, kihűtjük, áttörjük jó alaposan, majd a tojással és a liszttel (amennyit felvesz) alaposan összedolgozzuk.
  3. Lisztezett deszkára borítva mégegyszer alaposan átgyúrjuk. Pihenni hagyjuk, amíg a töltelék elkészül.
  4. A hagymát felkockázzuk, zsíron megdinszteljük. Ha üveges, megszórjuk pirospaprikával, rádobjuk a húst, átpirítjuk, majd felöntjük egy kevés vízzel, és fűszerezzük. Kész pörköltet főzünk.
  5. Az egy tojásunkat megfőzzük kemény tojásnak, és a kész pörkölthöz keverjük.
  6. Ha kész a töltelék, akkor a tésztát kinyújtjuk fél cm vastagra, és kb. 10 x 10 es négyzeteket vágunk. Minden kis lapot megtöltünk egy kevés tojásos pörkölttel, félbehajtjuk őket, és a széleiket alaposan lenyomjuk. A legjobb, ha villával mindkét oldalról lelapogatjuk, hogy ne jöjjön ki a töltelék.
  7. Forró olajban szép aranybarnára sütjük a kis batyukat.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7283
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet az ízőrzők egyik műsorából lestük el. Már első alkalommal nagy sikert aratott. Azóta többször elkészítettem. Ez egy igen klassz recept, amit mindenki maga szájíze szerint készíthet. Ez a töltelék csak egy a sok közül... Lehet hozzá belekeverni egy kis medvehagymát is, lehet csinálni bolognai raguval vagy szójaszósszal párolt zöldségekkel, maradék pörkölt is finom bele... Ehetjük melegen, hidegen.... Magában, tejföllel vagy főzelék mellé... És a lehetőségek száma végtelen... Remélem nektek is ízleni fog... Gyors, egyszerű, finom és laktató... Jó étvágyat!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...