r
Nosalty Logó

Töltött diós linzer virágok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Töltött diós linzer virágok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Diós linzer

Vörösáfonya-püré

Sós karamell

Kardamomos csokikrém

Összesen 425 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Diós linzer

Vörösáfonya-püré

Sós karamell

Kardamomos csokikrém

Összesen 5110 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Diós linzer

Vörösáfonya-püré

Sós karamell

Kardamomos csokikrém

Összesen 396 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 425 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    51.2 g

Zsír

  • Összesen
    337.8 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    582 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1663.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    803 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    485.5 g
  • Cukor
    249 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    411.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2753 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    208 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2625 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    1529 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    383 micro
Összesen 5110 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 396 kcal

Hozzávalók

Diós linzer

Vörösáfonya-püré

Sós karamell

Kardamomos csokikrém

Elkészítés

Diós linzer

  1. A tészta hozzávalóit a durvára vágott dió nélkül gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
  2. Folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük minimum 45 percre.
  3. Az idő leteltével lisztes felületen fél cm-es vastagságúra nyújtjuk, majd virágmintás kiszúróval kiszaggatjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket. A lyukas virágokat lekenjük tojásfehérjével, és megszórjuk a pirított, durvára vágott dióval.
  5. 180 C fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt szép világosra sütjük.
  6. A teljesen kihűlt linzereket a krémekkel összeragasztjuk.

Vörösáfonya-püré

  1. Egy lábasba tesszük a hozzávalókat, és közepes lángon felforraljuk.
  2. A lángot mérsékeljük, állandóan kevergetve addig főzzük, amíg az áfonya magába szívja a vizet, de azért egy kis szaftja is maradjon.
  3. Ha kész, pár percig hűtjük, majd aprítógépben pürésítjük.

Sós karamell

  1. A cukrot szétterítjük egy serpenyőben, majd világos karamellt készítünk belőle. Közben nem kevergetjük, csak rázogatjuk.
  2. Hozzáadjuk a vajat, és hagyjuk, hogy teljesen összeolvadjon a karamellel, majd hozzáöntjük a langyosra melegített tejszínt, és még 2-3 percig főzzük, de nem forraljuk.
  3. Ha levesszük a lángról, folyamatosan egyre sűrűbb, kenhető állagú lesz. Tegyük be egy kis időre a hűtőbe. Nem kell túl sokáig (kb. 10 perc).
  4. Utána egy kicsit habosítsuk fel egy kézi habverővel.

Kardamomos csokikrém

  1. A krémhez a tejszínt forrósítsuk fel, olvasszuk benne meg a csokoládét, és hagyjuk kihűlni.
  2. Ezután habosra keverjük a vajjal, és hozzákeverjük az őrölt kardamomt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2067
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagyon könnyű kis linzer tészta, különböző töltéssel. Mindenből egy kevés, hogy el tudja a család dönteni, miből is készítsem majd az ünnepekre.

Hozzávalók

Diós linzer

Vörösáfonya-püré

Sós karamell

Kardamomos csokikrém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...