Töltött dagadó Ancsi konyhájából
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Ancsi :)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 29% Zsír
Dagadó sütése
-
250g sertésdagadó1173 kcal
-
50g alma23 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
11g libazsír101 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
25g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
60g főtt tojás93 kcal
-
27g zsemle74 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
4g libazsír34 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
Összesen
1553
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 29% Zsír
Dagadó sütése
-
1000g sertésdagadó4690 kcal
-
200g alma94 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
45g libazsír405 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
240g főtt tojás372 kcal
-
108g zsemle295 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
15g libazsír135 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
Összesen
6211
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 29% Zsír
Dagadó sütése
-
49.7g sertésdagadó233 kcal
-
9.9g alma5 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
2.2g libazsír20 kcal
-
5g fehérbor4 kcal
-
5g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
11.9g főtt tojás18 kcal
-
5.4g zsemle15 kcal
-
2.7g tojás3 kcal
-
4.5g vöröshagyma2 kcal
-
0.7g libazsír7 kcal
-
2.2g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
Összesen
309
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 39.8 g
Zsír
-
Összesen 141.9 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 284 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 706.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 182 mg
-
Nátrium 341 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 279.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 157 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 62 micro
-
K vitamin: 187 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 223 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 588 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 930 micro
Összesen
1553
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 159.2 g
Zsír
-
Összesen 567.6 g
-
Telített zsírsav 198 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2826.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 127 mg
-
Kálcium 465 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 729 mg
-
Nátrium 1364 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.1 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1117.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 630 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 78 mg
-
D vitamin: 248 micro
-
K vitamin: 747 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 284 micro
-
Kolin: 892 mg
-
Retinol - A vitamin: 433 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2351 micro
-
β-crypt 48 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3721 micro
Összesen
6211
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 28.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 140.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 117 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 185 micro
Összesen
309
kcal
Hozzávalók
Dagadó sütése
Töltelék
-
4 db főtt tojás
-
2 db zsemle
-
1 db tojás
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 ek libazsír
-
1 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
Elkészítés
Dagadó sütése
- A dagadót már felszúrva vásároljuk, jó alaposan besózzuk kívül-belül. Hagyjuk állni egy kicsit.
- A dagadót megtöltjük a töltelékkel, és a lyukat hústűvel összetűzzük. Meghintjük egy kis sóval. Érdemes kevésbé megtömni, mert a töltelék még dagad sütés közben is.
- A húst és az 1 szem almát tepsibe tesszük, a fokhagymát héjastul beledobjuk, teszünk mellé 3 evőkanál zsírt.
- 10 percig 200 fokon sütjük, majd hozzáöntjük az 1 dl bort és az 1 dl vizet, letakarjuk alufóliával, és 160 fokon 1,5 órát sütjük.
- A végén, ha a hús megpuhult, még 180 fokon pirítjuk fólia nélkül.
- Sütés után hagyjuk kihűlni, úgy könnyebb szeletelni.
Töltelék
- Vízbe áztatjuk a zsömlét, majd jól kicsavarjuk, a hagymát zsiradékon üvegesre pirítjuk, és a 4 db tojást keményre főzzük.
- A főtt tojást apróra vágjuk, és összekeverjük a hagymával (én a zsírt is hozzá szoktam keverni, ettől a végén nem lesz száraz a töltelék), zsömlével, petrezselyemmel, 1 db tojássárgájával. Fűszerezzük sóval, borssal, egy kis fűszerpaprikával. A fehérjéből habot verünk, majd óvatosan a töltelékhez keverjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 110 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 34
- 7 napos nézettség: 184
- Össznézettség: 64123
- Feltöltés dátuma: 2015. november 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ancsi :)
22 recept
Finom és magyaros étel, különféle alapanyagokból, minden alkalommal, más és más ízvilágot alkothatunk.