r
Nosalty Logó

Töltött csónak kelt tésztából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Brigusz
Töltött csónak kelt tésztából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 984 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 3936 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 267 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    58.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1823 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    1238 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 984 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.1 g

Zsír

  • Összesen
    233.1 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7292 g
  • Cink
    138 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    742 mg
  • Vas
    106 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    1037 mg
  • Nátrium
    4953 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    332.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    595.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    530 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    14 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    61 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    367 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    520 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 3936 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a vízben egy kis cukorral, közben összekeverjük a lisztet a sóval és az olajjal. Ha felfutott az élesztő, összekeverjük a lisztes egyveleggel, majd hagyjuk megkelni. Ez körülbelül 1 óra.
  2. Ha megkelt, 5-6 kis cipóra szedjük szét, majd kinyújtjuk őket, és kis csónakokat formázunk belőle úgy, hogy feltekerjük a két oldalát, és középen hagyunk egy kis "lyukat". Ebbe a mélyedésbe belekanalazzuk a masszát.

Töltelék

  1. Egy serpenyőben megpirítjuk a szalámit és a tarját, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. Kicsit főzzük, majd levesszük a tűzről.
  2. Miután a mélyedésbe kanalaztuk a tölteléket megszórjuk reszelt sajttal, és mehet a sütőbe. Közepes lángon 25 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 2078
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Brigusz 3 recept

Nincs különösebb története ennek az ételnek, egyszerűen csak megkívántam valami töltött süteményt, és ez alakult belőle. Már többször készítettem, nagyszerű, hiszen a tölteléket rengeteg módon lehet variálni, akár édes is lehet, ha a tésztába kevesebb sót teszünk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...