r
Nosalty Logó

Töltött bárány

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Töltött bárány
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A húshoz

A sütéshez

Összesen 1303 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A húshoz

A sütéshez

Összesen 7821 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A húshoz

A sütéshez

Összesen 216 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.6 g

Zsír

  • Összesen
    104.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    763 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1646.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    781 mg
  • Nátrium
    463 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    375.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    430 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1033 micro
Összesen 1303 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    429.3 g

Zsír

  • Összesen
    628.3 g
  • Telített zsírsav
    232 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    262 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    4581 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9880.7 g
  • Cink
    71 mg
  • Szelén
    645 mg
  • Kálcium
    1083 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    566 mg
  • Foszfor
    4686 mg
  • Nátrium
    2777 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    2252.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1527 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    51 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    735 micro
  • K vitamin:
    751 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    118 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    892 micro
  • Kolin:
    2583 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1333 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2330 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6196 micro
Összesen 7821 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 216 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A sütéshez

Elkészítés

A húshoz

  1. A 8 tojást keményre főzzük.
  2. A bárányszegy felső részét óvatosan elválasztjuk a bordás résztől, hogy a tölteléknek helye legyen. (Ha frissen vágott a bárány, ezt megtehetjük az ujjunkkal vagy egy tompa késsel.)
  3. Ha már kifagyott a zsírja, akkor leforrázzuk, hogy könnyebben le tudjuk választani a felső réteget.
  4. Besózzuk kívül - belül és félretesszük, amíg a töltelék elkészül.
  5. A 2 szelet kenyeret megáztatjuk a tejben.
  6. A tüdőt 5 percig főzzük, megtisztítjuk a hörgőktől, ledaráljuk az áztatott kenyérrel, hagymával, fokhagymával, füstölt szalonnával.
  7. Hozzáadjuk a 8 felvert nyers tojást, sót, borsot, és a petrezselyemzöldet.
  8. Ekkor óvatosan elvegyítjük a kockára vágott 8 főtt tojással és 1-2 evőkanál olajat is tehetünk a töltelékbe.
  9. Ha túl nagy a lyuk a bárányon, előzőleg bevarrjuk és csak akkora rést hagyunk, hogy egy kanállal belekanalazzuk a tölteléket, majd ezt is bevarrjuk.
  10. Megszórjuk paprikával egy kevés olajjal átdörzsöljük, hogy mindenhol szép piros legyen.
  11. Olajat és vizet öntünk az edénybe, letakarjuk alufóliával és betesszük az előmelegített sütőbe és kb. 2 órát sütjük.
  12. Ha nem akarunk alufóliát használni, akkor gyakran meglocsoljuk az edényben lévő olajos vízzel.
  13. A vizet időnként pótoljuk.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 41595
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 15.

Ajánló

Természetesen nem csak Húsvétkor lehet fogyasztani, hanem bármikor, amíg fiatal a bárány.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött bárány
Csiki Piroska 230 recept

Itt nálunk a Székelyföldön Húsvét napján elmaradhatatlan a töltött bárány. Ahol kemence van, már nagyszombaton a kalácssütés után beteszik a bárányt a kemencébe és ropogósra sütik. Húsvét napján a reggeli misén eledel szentelés van. Az asszonyok szép fonott kosarakban, hímzett terítővel letakarva viszik a bárányt és a sok finomságot megáldatni. Régen a 7 hetes böjt után ez volt a első húseledel, amit fogyasztottak. Mi inkább frissen sütve, melegen fogyasztjuk, krumpli-salátával vagy krumplipürével. 

Hozzávalók

A húshoz

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...