r
Nosalty Logó

Töltike sóskával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
korsócska
Töltike sóskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Szőlőlevelek forrázása

Húsgombóc készítése

Sóskamártás készítése

Összesen 469 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Szőlőlevelek forrázása

Húsgombóc készítése

Sóskamártás készítése

Összesen 1871 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Szőlőlevelek forrázása

Húsgombóc készítése

Sóskamártás készítése

Összesen 152 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    802.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    457 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    149 micro
  • β-karotin
    3846 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    476 micro
Összesen 469 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    125.5 g

Zsír

  • Összesen
    106.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3211.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    644 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    431 mg
  • Foszfor
    1472 mg
  • Nátrium
    504 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    705.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1830 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    503 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    598 micro
  • β-karotin
    15384 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1905 micro
Összesen 1871 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    1243 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Szőlőlevelek forrázása

Húsgombóc készítése

Sóskamártás készítése

Elkészítés

Szőlőlevelek forrázása

  1. A szőlőleveleket tálba tesszük, és forró vízzel leforrázzuk. A szárakat nem szedjük le.

Húsgombóc készítése

  1. A darált húst a többi hozzávalóval és egy kis vízzel összegyúrjuk.
  2. Kis gombócokat formázunk belőle.
  3. A szőlőleveleket a tenyerünkbe tesszük úgy, hogy a levelek csúcsa felénk legyen.
  4. Egyenként becsomagoljuk a gombócokat, hogy ne bomoljanak ki.
  5. A végén a szárakkal rögzítjük, beleszúrjuk a levélbe.
  6. Lábasba tesszük, vizet öntünk alá, és lassú tűzön addig főzzük, amíg a rizs megpuhul.

Sóskamártás készítése

  1. Az olajon megpároljuk a leveleitől megtisztított sóskát.
  2. Rászórjuk a lisztet, és kevergetjük egy kicsit.
  3. Hozzáadjuk a tejet és a cukrot.
  4. Miután rottyant egyet, botmixerrel pürésítjük.
  5. Hozzáadjuk a gombócokhoz, és 10 percig együtt főzzük.
  6. Tejföllel is tálalhatjuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 8096
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 02.

Ajánló

Permetezés előtt szedjük a szőlőlevelet, vagy olyan fajtát választunk, amelyet nem kell permetezni. Ha nem sikerül, akkor a permetezés utáni egészségügyi várakozási időt ki kell várni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
korsócska 12 recept

Előételnek hidegen és melegen is jó, de főételnek is kiváló.

Hozzávalók

Szőlőlevelek forrázása

Húsgombóc készítése

Sóskamártás készítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...