r
Nosalty Logó

Tökös-spárgás rakottas

Gonoszka1
Tökös-spárgás rakottas
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

693
Kalória
32.8g
Fehérje
48.8g
Szénhidrát
41.9g
Zsír
496.5g
Víz
217.5g
Koleszterin
6.5g
Élelmi rost
12.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 693 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4159 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1089.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    493 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    496.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    87 micro
  • β-karotin
    1060 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    1572 micro
Összesen 693 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    196.8 g

Zsír

  • Összesen
    251.6 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6535.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    257 mg
  • Kálcium
    1692 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    668 mg
  • Foszfor
    2955 mg
  • Nátrium
    886 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    292.8 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    2979.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2349 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    556 mg
  • D vitamin:
    235 micro
  • K vitamin:
    797 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1413 micro
  • Kolin:
    1035 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1090 micro
  • α-karotin
    520 micro
  • β-karotin
    6359 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    11579 micro
  • Lut-zea
    9431 micro
Összesen 4159 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    263 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 95 kcal

Elkészítés

  1. A húst megtisztítjuk, csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A tököt megpucoljuk, félbevágjuk, kibelezzük. A spárgát alaposan megmossuk, fás részét levágjuk. A rizst megmossuk. Az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A tv paprikát kicsumázzuk, felkarikázzuk, a paradicsomot megmossuk és szintén karikákra vágjuk.
  2. A rizst enyhén sós vízben megfőzzük.
  3. A felcsíkozott húst forró zsiradékban pár perc alatt körben megsütjük.
  4. A tököt kb. fél centis félkarikákra vágjuk, a spárgákat is 2-3 darabra vágjuk. A spárgát csipet sóval, a cukorral és a citromlével kb. 2-3 percig főzzük, majd beletesszük 1 percre a tökkarikákat is. Ezután a vizet leszűrjük a tökről és a spárgáról. A megfőtt rizst leszűrjük, leöblítjük hideg vízzel.
  5. A hús sütéséből visszamaradt zsiradékkal kikenünk egy tűzálló tálat. A töknek és a spárgának a felét beleterítjük, megszórjuk a hagyma felével, ráterítjük a rizst.
  6. 40 dkg tejfölt összekeverünk a leöblített, felaprított kaporral, csipet sóval, borssal, és a rizsre kenjük. Elosztjuk rajta az elősütött húst. Megszórjuk a maradék hagymával, elosztjuk rajta a maradék tököt, spárgát. Rátesszük a paprikát, majd a paradicsomot is.
  7. A maradék tejfölt kikeverjük a tojásokkal, sóval, borssal, és a rakottas tetejére öntjük.
  8. 200 fokon kb. 35-40 percig sütjük.
  9. Melegen vágjuk kockára vágva.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x37

Egyik nap ezt a nyárias fogást készítettem el. Az általam felhasznált hozzávalókból, 100 grammban 131 kalória van.

További receptek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...