r
Nosalty Logó

Tökös-spárgás rakottas

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gonoszka1
Tökös-spárgás rakottas
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

693
Kalória
32.8g
Fehérje
48.8g
Szénhidrátok
41.9g
Zsír
496.5g
Víz
217.5g
Koleszterin
6.5g
Rost
12.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 693 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4159 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1089.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    493 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    496.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    87 micro
  • β-karotin
    1060 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    1572 micro
Összesen 693 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    196.8 g

Zsír

  • Összesen
    251.6 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6535.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    257 mg
  • Kálcium
    1692 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    668 mg
  • Foszfor
    2955 mg
  • Nátrium
    886 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    292.8 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    2979.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2349 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    556 mg
  • D vitamin:
    235 micro
  • K vitamin:
    797 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1413 micro
  • Kolin:
    1035 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1090 micro
  • α-karotin
    520 micro
  • β-karotin
    6359 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    11579 micro
  • Lut-zea
    9431 micro
Összesen 4159 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    263 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 95 kcal

Elkészítés

  1. A húst megtisztítjuk, csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A tököt megpucoljuk, félbevágjuk, kibelezzük. A spárgát alaposan megmossuk, fás részét levágjuk. A rizst megmossuk. Az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A tv paprikát kicsumázzuk, felkarikázzuk, a paradicsomot megmossuk és szintén karikákra vágjuk.
  2. A rizst enyhén sós vízben megfőzzük.
  3. A felcsíkozott húst forró zsiradékban pár perc alatt körben megsütjük.
  4. A tököt kb. fél centis félkarikákra vágjuk, a spárgákat is 2-3 darabra vágjuk. A spárgát csipet sóval, a cukorral és a citromlével kb. 2-3 percig főzzük, majd beletesszük 1 percre a tökkarikákat is. Ezután a vizet leszűrjük a tökről és a spárgáról. A megfőtt rizst leszűrjük, leöblítjük hideg vízzel.
  5. A hús sütéséből visszamaradt zsiradékkal kikenünk egy tűzálló tálat. A töknek és a spárgának a felét beleterítjük, megszórjuk a hagyma felével, ráterítjük a rizst.
  6. 40 dkg tejfölt összekeverünk a leöblített, felaprított kaporral, csipet sóval, borssal, és a rizsre kenjük. Elosztjuk rajta az elősütött húst. Megszórjuk a maradék hagymával, elosztjuk rajta a maradék tököt, spárgát. Rátesszük a paprikát, majd a paradicsomot is.
  7. A maradék tejfölt kikeverjük a tojásokkal, sóval, borssal, és a rakottas tetejére öntjük.
  8. 200 fokon kb. 35-40 percig sütjük.
  9. Melegen vágjuk kockára vágva.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x37

Egyik nap ezt a nyárias fogást készítettem el. Az általam felhasznált hozzávalókból, 100 grammban 131 kalória van.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Olaszos rakott burgonya

Felturbóztuk a rakott krumplit, hogy ne mindig a magyarosat készítsük. A jól megszokott kolbász helyett sonka került bele, a tojást pedig felváltották a paradicsomkarikák. Az olaszos ...

Maggi

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!