Tökös-spárgás rakottas
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
152 kcal
-
157g spárgatök21 kcal
-
83g zöldspárga12 kcal
-
77g újhagyma15 kcal
-
33g rizs119 kcal
-
117g tejföl231 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
30g kapor13 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g kókuszzsír74 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
33g tv-paprika5 kcal
-
75g paradicsom14 kcal
Összesen
693
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
550g sertés rövidkaraj913 kcal
-
940g spárgatök127 kcal
-
500g zöldspárga70 kcal
-
460g újhagyma88 kcal
-
200g rizs716 kcal
-
700g tejföl1386 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g kókuszzsír446 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
200g tv-paprika33 kcal
-
450g paradicsom81 kcal
Összesen
4159
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
12.5g sertés rövidkaraj21 kcal
-
21.3g spárgatök3 kcal
-
11.3g zöldspárga2 kcal
-
10.4g újhagyma2 kcal
-
4.5g rizs16 kcal
-
15.9g tejföl31 kcal
-
3.7g tojás5 kcal
-
4.1g kapor2 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.1g kókuszzsír10 kcal
-
0.1g cukor0 kcal
-
0.2g citromlé0 kcal
-
4.5g tv-paprika1 kcal
-
10.2g paradicsom2 kcal
Összesen
95
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 32.8 g
Zsír
-
Összesen 41.9 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 218 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1089.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 282 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 493 mg
-
Nátrium 148 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.8 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 496.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 392 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 93 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 133 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 236 micro
-
Kolin: 172 mg
-
Retinol - A vitamin: 182 micro
-
α-karotin 87 micro
-
β-karotin 1060 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 1930 micro
-
Lut-zea 1572 micro
Összesen
693
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 196.8 g
Zsír
-
Összesen 251.6 g
-
Telített zsírsav 133 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 78 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 1305 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6535.9 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 257 mg
-
Kálcium 1692 mg
-
Vas 43 mg
-
Magnézium 668 mg
-
Foszfor 2955 mg
-
Nátrium 886 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 292.8 g
-
Cukor 76 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 2979.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2349 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 556 mg
-
D vitamin: 235 micro
-
K vitamin: 797 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 54 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1413 micro
-
Kolin: 1035 mg
-
Retinol - A vitamin: 1090 micro
-
α-karotin 520 micro
-
β-karotin 6359 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 11579 micro
-
Lut-zea 9431 micro
Összesen
4159
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 148.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 144 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 263 micro
-
Lut-zea 214 micro
Összesen
95
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg rizs
-
fekete bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
3 g cukor
-
1 ek citromlé
-
45 dkg paradicsom
Elkészítés
- A húst megtisztítjuk, csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A tököt megpucoljuk, félbevágjuk, kibelezzük. A spárgát alaposan megmossuk, fás részét levágjuk. A rizst megmossuk. Az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A tv paprikát kicsumázzuk, felkarikázzuk, a paradicsomot megmossuk és szintén karikákra vágjuk.
- A rizst enyhén sós vízben megfőzzük.
- A felcsíkozott húst forró zsiradékban pár perc alatt körben megsütjük.
- A tököt kb. fél centis félkarikákra vágjuk, a spárgákat is 2-3 darabra vágjuk. A spárgát csipet sóval, a cukorral és a citromlével kb. 2-3 percig főzzük, majd beletesszük 1 percre a tökkarikákat is. Ezután a vizet leszűrjük a tökről és a spárgáról. A megfőtt rizst leszűrjük, leöblítjük hideg vízzel.
- A hús sütéséből visszamaradt zsiradékkal kikenünk egy tűzálló tálat. A töknek és a spárgának a felét beleterítjük, megszórjuk a hagyma felével, ráterítjük a rizst.
- 40 dkg tejfölt összekeverünk a leöblített, felaprított kaporral, csipet sóval, borssal, és a rizsre kenjük. Elosztjuk rajta az elősütött húst. Megszórjuk a maradék hagymával, elosztjuk rajta a maradék tököt, spárgát. Rátesszük a paprikát, majd a paradicsomot is.
- A maradék tejfölt kikeverjük a tojásokkal, sóval, borssal, és a rakottas tetejére öntjük.
- 200 fokon kb. 35-40 percig sütjük.
- Melegen vágjuk kockára vágva.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x37
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1058
- Feltöltés dátuma: 2015. június 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gonoszka1
428 recept
Egyik nap ezt a nyárias fogást készítettem el. Az általam felhasznált hozzávalókból, 100 grammban 131 kalória van.