r
Nosalty Logó

Tökmagos húsgombóc rusztikus paradicsommártással

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Gluténmentes Séf
Tökmagos húsgombóc rusztikus paradicsommártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

gombóc

szósz

továbbá

Összesen 1123 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

gombóc

szósz

továbbá

Összesen 5609 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

gombóc

szósz

továbbá

Összesen 208 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.1 g

Zsír

  • Összesen
    58.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3598.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    457 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    759 mg
  • Nátrium
    2119 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2635 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 1123 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    285.3 g

Zsír

  • Összesen
    294.3 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    741 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17991.2 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    584 mg
  • Kálcium
    2286 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    648 mg
  • Foszfor
    3797 mg
  • Nátrium
    10595 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    440.6 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1592.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    439 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    659 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    14 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1320 micro
  • Kolin:
    691 mg
  • Retinol - A vitamin:
    320 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1418 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    13176 micro
  • Lut-zea
    586 micro
Összesen 5609 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    671.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    395 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    492 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

gombóc

szósz

továbbá

Elkészítés

gombóc

  1. Először a szószt készítjük el. Az olajon a finomra vágott vöröshagymát üvegesre fonnyasztjuk és a felét kivesszük, mert ezt fogjuk a húsgombóchoz keverni. Ezután hozzáöntjük a paradicsomot és még 3 dl vizet.
  2. Beletesszük az apróra vágott fokhagymát, valamint a cukrot, a fűszereket, és addig főzzük, amíg a paradicsomok nagyobb darabokra szétesnek.
  3. A gombócok elkészítése: Az apróra darált húst összekeverjük a sóval, borssal, a fonnyasztott vöröshagymával, az összevágott mentalevéllel és a pirított, durvára vágott tökmaggal.
  4. Folpackkal letakarjuk, és egy félórára félretesszük pihenni. Majd újra átgyúrjuk, és 30 grammos gombócokat formázunk kézzel.
  5. Nagyméretű, teflon serpenyőben kevés olajon (kb. 3cl) a gombócok minden oldalát kissé megpirítjuk. Ráöntjük a fűszeres paradicsommártást, és fedő alatt a gombócokat készre főzzük benne, kb. 10-15 perc.
  6. Az olasz főzési stílusnak megfelelően készítsük el a spagettit: frissen főzve, főzővizétől leszűrve, de nem lemosva, azonnal a fogyasztjuk. A tésztára rászedjük a paradicsommártásos húsgombócokat, és kevés parmezán sajtot ráreszelünk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1833
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tökmagos húsgombóc rusztikus paradicsommártással
Gluténmentes Séf 26 recept

Ha kipróbálnál egy kicsit különlegesebb, olasz ízvilágot idéző húsgombócot, akkor ezt el kell készíteni! Könnyű, nyári ebéd vagy vacsora.

Hozzávalók

gombóc

szósz

továbbá

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...