Tökmagos húsgombóc rusztikus paradicsommártással
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Gluténmentes Séf
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
gombóc
-
180g sertéslapocka425 kcal
-
3g só0 kcal
-
0g bors1 kcal
-
6g tökmag27 kcal
-
0 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
szósz
-
40g vöröshagyma15 kcal
-
10g olívaolaj88 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
15 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
2g barna cukor8 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
60g víz0 kcal
továbbá
-
100g spagetti tészta371 kcal
-
30g parmezán sajt118 kcal
Összesen
1123
kcal
- 11% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
gombóc
-
900g sertéslapocka2124 kcal
-
16g só0 kcal
-
1g bors3 kcal
-
30g tökmag134 kcal
-
0 kcal
-
30g olívaolaj265 kcal
szósz
-
200g vöröshagyma73 kcal
-
50g olívaolaj442 kcal
-
5g fokhagyma7 kcal
-
480g konzerv paradicsom77 kcal
-
5g só0 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
300g víz0 kcal
továbbá
-
500g spagetti tészta1855 kcal
-
150g parmezán sajt588 kcal
Összesen
5609
kcal
- 11% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
gombóc
-
33.6g sertéslapocka79 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.1g tökmag5 kcal
-
0 kcal
-
1.1g olívaolaj10 kcal
szósz
-
7.5g vöröshagyma3 kcal
-
1.9g olívaolaj16 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
17.9g konzerv paradicsom3 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0.4g barna cukor1 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
11.2g víz0 kcal
továbbá
-
18.7g spagetti tészta69 kcal
-
5.6g parmezán sajt22 kcal
Összesen
208
kcal
- 11% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.1 g
Zsír
-
Összesen 58.9 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 148 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3598.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 117 mg
-
Kálcium 457 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 759 mg
-
Nátrium 2119 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 318.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 132 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 264 micro
-
Kolin: 138 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 284 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2635 micro
-
Lut-zea 117 micro
Összesen
1123
kcal
- 11% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 285.3 g
Zsír
-
Összesen 294.3 g
-
Telített zsírsav 92 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 145 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 741 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17991.2 g
-
Cink 40 mg
-
Szelén 584 mg
-
Kálcium 2286 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 648 mg
-
Foszfor 3797 mg
-
Nátrium 10595 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 440.6 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 1592.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 439 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 659 micro
-
K vitamin: 78 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 14 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 75 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1320 micro
-
Kolin: 691 mg
-
Retinol - A vitamin: 320 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1418 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 13176 micro
-
Lut-zea 586 micro
Összesen
5609
kcal
- 11% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 671.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 395 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 492 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
208
kcal
Hozzávalók
gombóc
-
900 g sertéslapocka
-
16 g só
-
4 db borsmentalevél
szósz
-
200 g vöröshagyma
-
50 g olívaolaj
-
5 g fokhagyma
-
5 g só
-
1 tk bazsalikom
-
1 tk oregánó
-
10 g barna cukor
-
1 db zellerlevél
-
3 dl víz
továbbá
-
500 g spagetti tészta
Elkészítés
gombóc
- Először a szószt készítjük el. Az olajon a finomra vágott vöröshagymát üvegesre fonnyasztjuk és a felét kivesszük, mert ezt fogjuk a húsgombóchoz keverni. Ezután hozzáöntjük a paradicsomot és még 3 dl vizet.
- Beletesszük az apróra vágott fokhagymát, valamint a cukrot, a fűszereket, és addig főzzük, amíg a paradicsomok nagyobb darabokra szétesnek.
- A gombócok elkészítése: Az apróra darált húst összekeverjük a sóval, borssal, a fonnyasztott vöröshagymával, az összevágott mentalevéllel és a pirított, durvára vágott tökmaggal.
- Folpackkal letakarjuk, és egy félórára félretesszük pihenni. Majd újra átgyúrjuk, és 30 grammos gombócokat formázunk kézzel.
- Nagyméretű, teflon serpenyőben kevés olajon (kb. 3cl) a gombócok minden oldalát kissé megpirítjuk. Ráöntjük a fűszeres paradicsommártást, és fedő alatt a gombócokat készre főzzük benne, kb. 10-15 perc.
- Az olasz főzési stílusnak megfelelően készítsük el a spagettit: frissen főzve, főzővizétől leszűrve, de nem lemosva, azonnal a fogyasztjuk. A tésztára rászedjük a paradicsommártásos húsgombócokat, és kevés parmezán sajtot ráreszelünk.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1835
- Feltöltés dátuma: 2017. július 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gluténmentes Séf
26 recept
Ha kipróbálnál egy kicsit különlegesebb, olasz ízvilágot idéző húsgombócot, akkor ezt el kell készíteni! Könnyű, nyári ebéd vagy vacsora.