Tökmagágyon sült töltött tök
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nagy Józsefné Éva
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
581
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
2328
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.8 g
Zsír
-
Összesen 22.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6478.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 1028 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 1215 mg
-
Foszfor 973 mg
-
Nátrium 3194 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.4 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1759.1 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 4460 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 597 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 11573 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 395 micro
-
Kolin: 418 mg
-
Retinol - A vitamin: 158 micro
-
α-karotin 628 micro
-
β-karotin 51191 micro
-
β-crypt 122 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 153162 micro
Összesen
581
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 163.2 g
Zsír
-
Összesen 88.3 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 421 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 25915.1 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 98 mg
-
Kálcium 4113 mg
-
Vas 110 mg
-
Magnézium 4861 mg
-
Foszfor 3891 mg
-
Nátrium 12778 mg
-
Réz 11 mg
-
Mangán 24 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 309.6 g
-
Cukor 112 mg
-
Élelmi rost 119 mg
VÍZ
-
Összesen 7036.5 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 17838 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 110 mg
-
C vitamin: 2389 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 46292 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1581 micro
-
Kolin: 1672 mg
-
Retinol - A vitamin: 632 micro
-
α-karotin 2514 micro
-
β-karotin 204766 micro
-
β-crypt 489 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 612648 micro
Összesen
2328
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 260.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 129 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 179 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 466 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 2059 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6162 micro
Összesen
23
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A zöldségeket apró darabokra vágjuk, serpenyőben pici fűszerkeverékes vízben megpároljuk. Hagyjuk kihűlni, addig előkészítjük a tököt.
- Alaposan megmossuk, majd hajastól kettévágjuk, a belsejét kikaparjuk, egyenesen a tepsibe tesszük a magos rostokat.
- Addigra a párolt zöldség kihűl, és hozzáadjuk a reszelt sajtot, zabpelyhet és a tojást, sózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük.
- A masszát belekanalazzuk a kivájt tök belsejébe, és a tetejére 1-1 dl tejfölt teszünk. Majd a tepsibe a tökágyra tesszük, egy fél dl vizet még teszünk alá, és még sót-borsot szórunk alá.
- 190 fokon kb. 45 percig sütjük, a tetejére apróra vágott metélőhagymát hintünk és tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 217
- Feltöltés dátuma: 2021. június 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Nagy Józsefné Éva
7 recept