r
Nosalty Logó

Tökmagágyon sült töltött tök

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nagy Józsefné Éva
Tökmagágyon sült töltött tök
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 581 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2328 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 23 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6478.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    1028 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    1215 mg
  • Foszfor
    973 mg
  • Nátrium
    3194 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1759.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    4460 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    597 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    11573 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    395 micro
  • Kolin:
    418 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    628 micro
  • β-karotin
    51191 micro
  • β-crypt
    122 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153162 micro
Összesen 581 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.2 g

Zsír

  • Összesen
    88.3 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    421 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    25915.1 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    4113 mg
  • Vas
    110 mg
  • Magnézium
    4861 mg
  • Foszfor
    3891 mg
  • Nátrium
    12778 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    309.6 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    119 mg

VÍZ

  • Összesen
    7036.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    17838 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    110 mg
  • C vitamin:
    2389 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    46292 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1581 micro
  • Kolin:
    1672 mg
  • Retinol - A vitamin:
    632 micro
  • α-karotin
    2514 micro
  • β-karotin
    204766 micro
  • β-crypt
    489 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    612648 micro
Összesen 2328 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    466 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    2059 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6162 micro
Összesen 23 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket apró darabokra vágjuk, serpenyőben pici fűszerkeverékes vízben megpároljuk. Hagyjuk kihűlni, addig előkészítjük a tököt.
  2. Alaposan megmossuk, majd hajastól kettévágjuk, a belsejét kikaparjuk, egyenesen a tepsibe tesszük a magos rostokat.
  3. Addigra a párolt zöldség kihűl, és hozzáadjuk a reszelt sajtot, zabpelyhet és a tojást, sózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük.
  4. A masszát belekanalazzuk a kivájt tök belsejébe, és a tetejére 1-1 dl tejfölt teszünk. Majd a tepsibe a tökágyra tesszük, egy fél dl vizet még teszünk alá, és még sót-borsot szórunk alá.
  5. 190 fokon kb. 45 percig sütjük, a tetejére apróra vágott metélőhagymát hintünk és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 217
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tökmagágyon sült töltött tök
Nagy Józsefné Éva 7 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...